Süßes oder Saures ?!? или 239-та маскирана немска тема

• 28 662
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • Germany
И аз като Мьос, не харесвам самият празник, но децата се радваха, като бяха по малки. Две години покрай короната не сме празнували, а тази сме с корона, та пак пропуснахме. Не ми е липсвало раздаването на бонбони, нито на децата обикалянето. Големият отиде на купон с преспиване.  Предупреди, че брат му е с корона и всички казаха, че ако няма симптоми и има отрицетелен тест, няма проблем да отиде. Те повечето му приятели го караха скоро, май само той остана не боледувал. Да видим дали ще се зарази сега, та да не го мисля повече. Някой знае ли, има ли карантина в момента?

# 106
Soft, защо да си я пази всеки за себе си тоест кой в каквото вярва да си вярва ама да си " трае" все пак , защото сме в 21век.
Аз смятам, че човек ако празнува или не даден празник трябва да има свободата да го каже поне, но и да уважава правото на отсрещната страна. Тоест някаква толерантност се очаква от мен като непразнуваща, но от празнуващите мисля трябва да е същото. И така никой на никого не пречи.
Ето аз се опитвам тактично да си кажа мнението. Не нападам. Когато човек работи в колектив е същото. Ако така и с колегите процедираме дали ще бъдем долюбвани?
Има майки от класът на дъщеря ми с мюсюлманска вяра, които вземат участие в Коледни празненства и активитети за да не бъдат отхвърлени. Тоест да бъдат харесани. Тяхно право е. Но....страхът от това да си отстоиш позицията явно надделява.

Последна редакция: вт, 01 ное 2022, 10:39 от ancho_82

# 107
Единствено не разбирам, защо някои се сърдели, че не им отварят вратите на Хелоуин. При нас не са идвали, живеем в блок. Но и да бяха дошли нямаше да отворя. Не празнувам този празник, сладки неща в къщи не държа, т.е. трябва специално да купя за нещо, което не празнувам. Тиквените фенери са ми противни, страшните маски ме ужасяват като филмите на ужасите, които не гледам. Една година едно момиче в автобуса така я бяха гримирали, че после сънувах кошмари. Ами мерси съм. Който празнува, да е жив и здрав, стига да не ме кара да му отварям вратата.
Същото е с немските и български задушници. Такива дни са важни за хората и нека си ги почитат, както им харесва.

# 108
Тук е прието да се звъни само на врати, декорирани за Хелоуин, тоест хората са подготвени и няма да се подразнят. Групичките деца се съобразяват и не досаждат. Няма и номера с размазани яйца и тоалетна хартия, драми няма

# 109
Значи да пазя вярата в себе си, за да не подразня някоя съфорумка. Направо позна! И в допълнение още две ми размахват пръст и не уважават моите разбирания. Супер несериозно.

# 110
  • Немция
Дени, моите момчета не се сърдеха, а бяха разочаровани, че цяла редица къщи не отвориха, живеят предимно възрастни хора там. Поговорихме си на тази тема защо някой не желае да си отвори вратата на 31 октомври вечерта. Преди пандемията повече отваряха.

При нас не е нов квартала, няма само млади семейства, няма и много украси с тикви. Да се чудиш къде да звъннеш. Подбирахме по различни начини.

# 111
Moni,
Сега видях питането ти. Мисля, че карантината е само за заразения 5 дни от потвърждаването на теста, ако няма симптоми. Ако е болен, докато оздравее. Контактни не се издирват и карантинират.

# 112
  • Germany
Мьос, и на нас така ни бяха обяснили, но и миналата и тази година, не сме украсявали + пуснах щорите на кухнята, която е до вратата и пак 2-3 пъти звъняха. Доколкото видях във фейсбук групата на градчето, купона е бил в нойбаугебита. При нас последните години е кротко и почти никой не украсява.
Благодаря за инфото Дени! И аз така бях чела, но понеже чух, че в нашата провинция /БВ/ се обсъждало въобще да няма задължителна карантина и реших да питам  дали няма нещо ново. Той малкият си е със симптоми, но все пак да знам колко време да си го държа вкъщи.

# 113
  • Немция
При нас отваряха и черпеха и без да са украсени.
И аз знам за новите квартали, че там е купона, но ние предпочитаме в нашия квартал, познаваме се с част от хората.

# 114
На нашата врата, още виси великденски венец за украса.Предполагам децата много са го харесали.😆Освен че звъняха на пожар ,лупаха с ръце и крака по вратата.🤣

# 115
  • в сърцето на един мъж...
Честит празник на всички, които носят искрата на просветата в себе си!
Специално за Пипи - пожелавам ти да запалиш много искри на знанието!

# 116
  • Am Dorf (BB)
Мьос, какви са тези мързеливки? Някак си се чувствям angesprochen 🤣 Рецепта нещо? Бях до пекарната, която е затворена,  а аз вече мислено вече ядях брецел 🙈

# 117
  • в сърцето на един мъж...
О това от време на време и аз го правя Simple Smile С мързеливките. Даже децата се научиха сами да си ги правят Simple Smile

Аз правя по тази рецепта - 1-2 яйца
1-2 щипки сол
1ч.ч. кис. мляко
1ч.л. сода
1/2 ч.ч. олио
Сирене и кашкавал колкото прецениш
Всичко това се обърква в една купа. Добавят се около 2ч.ч. брашно. Бъркам само с лъжица, не се меси. То става една хомогенна смес, не е твърдо като тесто. После с една лъжица слагам в тава и пека на 210 градуса. Понякога слагам отгоре парченце масло или кашкавала отгоре.

# 118
Като на Гея е рецептата, но ги правя с кофичка кисело мляко, без сол, с повечко сирене и гауда и с пълнозърнесто брашно. Отгоре сусам. 2 тави стават. За голяма чета като моята днес количеството бива.

# 119
  • Am Dorf (BB)
Благодаря много, ще пробвам. Ще започна с половин доза, за да не се озоря много ако се наложи сама да си го ям 🤣

Общи условия

Активация на акаунт