Süßes oder Saures ?!? или 239-та маскирана немска тема

• 28 658
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
  • в сърцето на един мъж...
Леле, Пепе, какви спомени ми навя Simple Smile
Аз лично нямам нищо против какъвто и да е празник, в който децата се чувстват деца - щастливи, добре, весели и забавляващи се. И без това прекалено много мизерия има в момента в битието ни, че да отказвам елементарни радости. И да, умиляват ме децата, умиляват ме и родителите, които са се съгласили да излязат и да се маскират заедно с децата. Това е емоция, която изживяваш с тях, не седиш пред компютър, телефон, телевизор, а излизаш навът и му предоставяш един приказен свят. Това няма как да се замени...

# 91
Съгласна съм, че имаме нужда да се умиляваме.
Но мен Хелоин не ме умилява.
Като ги видя тия зъби, черепи, червени и черни перуки, паяци и назамани от страшни по- страшни.. ами не ми е приятно.
Умиляват ме закачените на вратата ботушчета на Николаус, които някой тайничко ги пълни със сладости - мандаринки, шоколадче, орехчета и детето на сутринта с грейнали очички намира вкусотийките в ботушчето;  умилява ме шествието с фенерите,  умиляват ме нашите напети Коледари и коледарски песни, нарядните ни в красиви носии момци и моми..
Умиляват ме Коледните ни празници, Лазарките ни...

# 92
Че мен и едните, и другите ме умиляват. Не ги деля Simple Smile Ни на наши, ни на ваши. Все деца, на които детското още не им е отнето.
Нищо кой знае какво няма в черепите, паяците и перуките Simple Smile Симпатични са, смешни са и общо взето не ме дразнят.
А понякога си поплаквам, защото това е празник, в който почитаме мъртвите и си мисля, че ще е хубаво, ако някога завесата се повдигне и се срещнем с тези, които обичаме и вече не са сред нас...
Мисля, че спешно имаме нужда да се радваме на нещата от живота, защото живота е кратък и свършва в един миг, без даже да разберем как. Днес сме тук, утре ни няма...

# 93
Geia, имаме си Задушници, в които почитаме нашите починали близки. За тях се извършват заупокойни служби, панихиди, литургии и прочие.
Сега точно предстои Архангелова задушница. Задушницата в събота пред Архангеловден (Мъжка или Арахангелова задушница) е "Велика задушница".

На мен черепите няма начин да ми станат симпатични.

# 94
Да, знам, че имаме Задушници и какво точно се извършва. Никой не те кара да ти стават симпатични. По-скоро може би е време да приемеш, че са част от културата на това общество, в което живееш и което е твой приемник. Малко толерантност не вреди на никой. А децата са деца навсякъде. Без значение дали са коледари или ходещи скелети.

# 95
Да, знам, че имаме Задушници и какво точно се извършва. Никой не те кара да ти стават симпатични. По-скоро може би е време да приемеш, че са част от културата на това общество, в което живееш и което е твой приемник. Малко толерантност не вреди на никой. А децата са деца навсякъде. Без значение дали са коледари или ходещи скелети.
Момент. Нещо ме бъркаш с черен Петър.
Това, че не участвам в такива увеселения, не означава, че не съм толерантна.
Едно. Второ, когато дойдох в Германия, такива празнувания нямаше.
Много германци също не са във възторг от Хелоин и му се чудят, считат го за привнесен празник, особено по- възрастните.
Трето. Не съм писала, че някой ме кара нещо да ми е симпатично. Просто споделих, че не са ми симпатични разни скелети, нито пък са ми смешни подобни неща.
Май ще излезе, че ти не си толерантна към тези, които не се умиляваме.

Четвърто- менторски ми звучи: " може би е време да приемеш" .. какво точно имаш предвид да приема, което не съм приела в това общество и култура. Или неправилно те разбирам, дано. Съжалявам, ако съм те подозряла в менторство.

Човек на света съм. Живяла съм в няколко държави, говоря няколко езика и изобщо не се считам за капсулирана или нещо подобно. Но това не означава, че ще отбелязвам Хелоин като свой празник.

# 96
Ами извинявай, но никой не те кара да го приемаш. Още повече да сравняваш с други празници. Никой не те кара и да го отбелязваш, но пък да се прави забележка или да не се приема, че има хора, които го отбелязват или са им симпатични черепи и маскирани деца ми се струва прекалено и за мен означава, че не се приема, че някой има причина да се изразява точно по този начин.И не, не звуча менторски, просто ми е смешно това сравняване нон стоп на празниците.

# 97
Хелоуин радва децата и татко им се радва да ги придружава маскиран и тримата имат голям шпас , това ме радва. Тази година бяха в нови дегизировки, не много неща, не скъпи, но готини се получиха.  Бонбони раздавам на който си иска. Ако някой не иска не отваря вратата , негова си работа. Сега се подготвяме за Матин фенери и т.н. Нещо ме хвана секлет от корона социално дистанциране и в моента почитам всякакви празници - американски, немски, български.

Последна редакция: вт, 01 ное 2022, 04:19 от bella-ciao

# 98
Ние се прибрахме късно снощи и нямам идея дали някой е звънял. При нас рядко звъни някой, де. В друг квартал е партито.

И аз се усмихвам на готини хлапета. Simple Smile Моето непознати го “отбелязваха” често като бебе и малко по-голямо бебе. Обаче се дразнех, че питаха дали е момиченце. Joy

# 99
Кате,виртуално те прегръщам и подкрепям.♥

# 100
  • Am Dorf (BB)
Драма след драмата 😂 Цените - високи, празниците - чужди, лапетата досадни, шумни и сополиви. Че и шоколад искат. Хубаво, че не искат И от ракийката и салатката от добреинтегрирания Weltmensch 🙈 Всичко това е шега, всяка прилика с реални лица от темата и постове от нея са небрежно-случаЕни.
Както се казва - Nur eins muss man im Leben - sterben. Всичко останало човек може да го промени или просто да не участва в него. Нека всеки се възползва от това си право 🌸

Ние празнувахме мултикулти, бяхме на парти, костюмирани, ядохме хот- дог с пръст, на който имаше нокът и който беше обилно полят с кръв. Децата ядоха спагети с очи и се забавляваха. Най-малкото яде от пода. При всяко позвъняване на вратата всички ставахме и отваряхме дружно вратата. Беше страшно забавно и за големи и за малки.
Радваме се вече за Laternenumzug на св.Мартин, после - за Николаус.

# 101
Никой празник не ми е чужд и не го отричам, макар и да не празнувам всички. И фашинг, и Хелуин, че и св. Патрик ако щете. Фактът, че някой се е костюмирал и се весели ми е много О.К. и не ме притеснява, още по-малко ми е фалшив.
Обичам и се умилявам и от българските празници, Баба Марта ми е най-любим.
Ето, днес е ден на народните будители и използвам тая висока трибуна, за да честитя на колежката Гея специално, а и на всички вас, защото сме българи.
Хубав почивен ден на всички.

# 102
Аз съм мулти култи и харесвам всякакви празници, но ще ме извиняват, че на празника на Свети Никола няма да ям риба, а шоколади. 😂

Хелоун е забавление и за млади, и за стари. Има и доста креативност в него. Не разбирам как радостта и опитите за изкуство, понякога доста успешни, могат да не са хубаво нещо. Моите уважения към вярата на всеки, но нека си я пази за себе си. В 21 век в центъра на Европа живеем и идваме от Европа, а не от страна с краен фундаментализъм.

При нас не обикаляха деца по къщите. Всичко живо беше по улиците, а в зоологическата градина имаше голям нощен купон за малки и големи.

# 103
Аз не го харесвам Хелоуин, но това си е мое усещане, лична неприязън. И в Щатите съм била по това време, по купони и веселби , но не е моето. Но пък тийновете го харесват, весело им е, забавляват се, така че не им преча, радвам им се. Издълбаха си тикви, поканиха си приятели, направиха си купон на лазаня, филми и пуканки, отваряха на звънящите деца и се смяха много. Аз се бях евакуирала на последния етаж с вино, сирена, котка и плетка, така че всички имахме страхотна вечер.

Пека им мързеливки за закуска, ще започнат да се изклюпват скоро. Къщата ухае страхотно.

# 104
  • Немция
Много задълбахте с този Хелиоуин.
Празникът е начин да се докоснеш по забавен начин с темата за смъртта. На деца и младежи не можеш да събудиш интереса с литургии. Дай им купон и веселба, някаква положителна емоция.

Харесва ми открития начин да се почитат мъртвите в Мексико - карнавали, шествия, както и как семействата се събират вечерно време на гробищата и по символичен начин така се събират живи и мъртви. Сбирката наподобява празник, а не траурна церемония.

Общи условия

Активация на акаунт