🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 9 (30.10 - 06.11) 🐄

• 46 806
  • 1 033
  •   1
Отговори
# 570
"Мани ги тея жените" - пещерният човек каза на излизане. 🤐

И "мъжете са си мъже".
Доволна съм, че този простак излезе. Ако се беше извинил, щеше още да е вътре. Ама нали е мъж, как ще се извини на някаква си "фуста".
И/А успяха с прехвърлянето на топката в ръцете на Валерия. Разбуниха духовете, постигнаха си целта.

# 571
  • Вестерос
Аксения да млъкне. Харесвам я по принцип, но тя също преувеличи много. Щяло да й стане по-спокойно. Хич не харесвам Гечо, но не смятам, че ситуацията налагаше изгонване. По щеше да ми е логично за обидите и крясъците, но това не беше удар. А да се сравнява с домашно насилие за мен е обида за хората, които наистина са жертва на такова.
Абсолютно споделям това мнение!

# 572
Колко пресолиха манджата с този епизод. И то не само Вал, ами продукцията. Говорят за насилници, дават Гечо в кадър, другите плачат. Ужас, ужас. Имам чувството, че се отвратих от всички.

И аз. Изведнъж всички ми станаха неприятни.

# 573
То домашното насилие рядко започва директно с юмруци и кръв, а най-често именно с дръпвания, оскубвания, или така наречени потупвания. И ще е хубаво жените да срещат подкрепа от околните като всичко е още на ниво подръпване, а не да им се натяква, че преувеличават, докато не бъдат изтупани като килим.

Но съм съгласна, че за пореден път в ситуация на агресия (физическа, вербална, все тая), Иван и Андрей слагаш цялата тежест върху плещите на "жертвата". Ако толкова искаш правилата да се спазват, задаваш едни правила и гониш всеки, който ги нарушава, а не да караш жертвата да се превръща в злодей, защото нейното мнение ще решава съдби. Да не говорим пряката съпоставка с миналия сезон, когато Ивайло цигането откровено се навираше в онази Ваня с цел физическа ескалация, но там като Ваня се оплака, беше прието с почти насмешка от Иван и Андрей, явно щото гласяха циганинът за нещо извън формата, дето не им се получи.

# 574
Абе хора, моля ви се, какви са тези ревове и циркове. Ако не знаех какво е станало и защо всички реват, щях да си помисля, че наистина е ударил шамар на Валерия или нещо по-сериозно (със засилка в гърба, както го описа Мис Америка Joy ). Това си беше чисто потупване по рамото, вие веднага го обърнахте на домашно насилие, защо всички жертви си траели и тн....След време сигурно ще е забранено да докосваш човек, че кой знае с колко бактерии ще го заразиш и това ще е първата стъпка от насилието....

# 575
  • гр.София
Пресолиха манджата сите моми и продукцията също Joy

Мъча се да харесам някой в тази ферма и ми е много трудно. Само Финци и Яни май засега се държат на положение.

# 576
Аксения да млъкне. Харесвам я по принцип, но тя също преувеличи много. Щяло да й стане по-спокойно. Хич не харесвам Гечо, но не смятам, че ситуацията налагаше изгонване. По щеше да ми е логично за обидите и крясъците, но това не беше удар. А да се сравнява с домашно насилие за мен е обида за хората, които наистина са жертва на такова.
Абсолютно споделям това мнение!
Аксения имаше неприязън към Гечо отдавна, тя просто го изчисти от периметъра си, наливайки масло в огъня, за да раздуха още повече драмата. Е, успя!

# 577
Серията на лицемерието.Само за моркова съм сигурна,че е възмутен искренно.Нито Чавда,нито Финци ,нито който и да е в реалния живот щяха да обърнат внимание на това

Последна редакция: сб, 05 ное 2022, 08:55 от MG18

# 578
Абе много тъпо се получи .Това е истината

# 579
  • Вестерос
То домашното насилие рядко започва директно с юмруци и кръв, а най-често именно с дръпвания, оскубвания, или така наречени потупвания. И ще е хубаво жените да срещат подкрепа от околните като всичко е още на ниво подръпване, а не да им се натяква, че преувеличават, докато не бъдат изтупани като килим.

............
Не е точно така, не е при всички, при някои да, при други се почва директно с шамари, юмруци, при трети се почва с вербална агресия и прочие и прочие.

# 580
Поне от целия драматичен епизод има нещо положително - ще се отървем от наглата докторка. Което е толкова подмолна, хлъзгава и ехидна, че нея не мога да дишам. А  коментарите, които четох за нея като поведение и специалист напълно пасват на показаното вътре. Много гадна жена. Да си заминава да изражда випаджийките

# 581
Този "удар" ми е супер изсмукан от пръстите,от едно тупване по рамото направиха мега смешна драма. И го казвам от позицията жена,която не би търпяла мъж да й вдигне ръка,но в случая както и да  гледам е абсурдно да изключат Гечо заради това.
Вал се изложи и ме е яд на нея мното ,защото ми беше абсолютен фаворит за победител

# 582
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Е Азалия, ама как? То двойните стандарти за нищо ги нямат. Защо не чуха жалното реване на животните стиснати в Радовата прегръдка, а? Защо толерират вербалната агресия? Защо не изгониха Гечо заради крещенето, а останалите вербални насилници освен него? Въпроси без отговори. Толкова да се чудят откъде да изкопат нещо жълто, че няма докъде.

# 583
  • Вестерос
Я Ралица каза 3 седмици до края на играта.Тоест тази година предаването ще свърши края на месеца може би ?
Грешна тема?

# 584
ММ слуша с мен и каза, че това е стъпката преди баш агресията и съм съгласна с него. Може би всичко това нямаше да се случи, ако жените по-рано се бяха оплакали от лошо отношение. Има и една друга агресия- вербалната, тя също е способна да те събори, а всички знаем в що за общество живеем.
И двамата имат нужда да поработят върху себе си, емоциите си, контрола върху тях и осмислянето на последствията. Човек трябва да може да носи отговорност за действията и думите си.
ПП Очаквах удар по лицето или фронтално блъскане.
ПП Камелия може ли да не я дават оттук до края на сезона, Аксения също. Лес драма, мор фън, моля!

Общи условия

Активация на акаунт