🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 9 (30.10 - 06.11) 🐄

• 47 601
  • 1 033
  •   1
Отговори
# 810
Ще ми е кеф Веси да не спечели.Старите си заслужават да не вземат точка

# 811
  • София
Между оръжие и пейнт бол разликата е голяма. Гечо е с неприемливо поведение не от този случай. Както казах, продукцията носи вина за подбора. И сега и миналата година и по-миналата.
Поведението спрямо Ваня беше трудно за преглъщане и нямаше намеса.
Не знам каква е разликата ,но мъжа ми преди години се простреля с газов пистолет който уж нямаше пълнител. Така  че и пушката за пейнт бол може да бъде опасна,не напразно влизат хора вътре да им обяснят как да боравят с тях.
Извинявай, но е пълна глупост това. Няма нищо общо между газов пистолет, който си е пистолет, оръжие и тези за пейнт бол. Пейнт бол се играе от деца над 12 години. Инструктаж има и на бънджи в парка.

# 812
Преди да ви изчета, да кажа.

Това си беше удар - не е било нито протягане, нито побутване с цел търсене на вниманието за да направи забележка. Та той направи 2-3-4 крачки, за да стигне до нея. Какво протягане?

И логиката му издиша - щяло да ГРЪМНЕ. Значи като се целят един друг няма проблем, ако по НЯКАКВА случайност гръмнело, какво ще се случи? Ще вземе да нарани някого, а като се стрелят един-друг няма да го заболи ли? Акъл море...

Това е основният проблем - обществото НЕ отритва насилниците, още повече ако са мъже. Прегръдки, плач, съжаления... голям цирк, всичките. Не е било добре, ама нали е Гечо - било е ок. 'ми, не - не е добре и не е ок. Без значение Гечо или някой друг.

То и по тази логика убийците-тийнове с колите за по 200 бона са на свобода - защото са свидни и мили на някого.

А той най-нагло седи и мърмори - да си събирал багажа и да си тръгва, дреме му на него - чист излиза. Че до финал така или иначе няма да стигне е ясно, Радо ще го сгъне за 10 минути, щяха да пълнят епизода на дуела му с песни от Лили и ревове от Нина. Показа се по телевизията малко, като Маженката, и толкоз.

# 813
  • Вестерос
Ще ми е кеф Веси да не спечели.Старите си заслужават да не вземат точка
Абсурд да не спечели

# 814
  • София
С какво Старите си заслужиха да не вземат точката?

# 815
  • Другата България
Я да дам и моите 20ст. по темата, че още не съм и догледала до край.
Мисля, че успях да изчета всичко, то повечето мнения се припокриват, повтарят, потретват, истината е, че за 12 часа мненията почти изравниха тези в съседната тема, което за пореден път доказва, че когато има “хляб и зрелища“, има и рейтинг, има и гледаемост, има и ...всичко има. Странно, или “странно“ за мен съвпадение в петъчната вечер - в единия формат двама участници, набедени или не съвсем за агресори, с любезното съдействие на продуцентите  нанесоха вербално насилие над едно младо момче. В другия пък, един ....чичак, набеден или не съвсем за агресор, нанесе физическо насилие над едно младо момиче. Истината е някъде по средата, и в двата случая печели продукцията, и тази, и онази.
Та, за Гечо. Гледала съм го в предходния му сезон. От самото начало на този писах, че не го харесвам, не го харесвах и тогава, не го харесах и сега. Именно заради прекалена....емоционалност, това постоянно “намилане“, “четене“, това подценяване на останалите, и то на тези от женски пол, това почти постоянно “крещене“ към тях, като започне, и не знае кога да спре, това “сърдене“ после, когато не стане неговото...но! В предния сезон не беше чак така. Сега направо беше дразнещо, досадно, прекалено. И то го казвам аз, която не гледам редовно по час време на ден, ами постоянно да ти е на главата? Цигари отказвал, затова бил нервен....ами, като се познава, да ги отказва вкъщи, за да може нервността да избуява върху други хора, не тези. С какво те са заслужили да му търпят настроенията? И най-вече - защо да го правят? Защото е Гечо? Кой е Гечо? Може да е всякакъв извън формата. Тук е участник, и ако иска да е такъв, ще спазва правила. Сега, че имаше удар - имаше, че не беше дори намек за някакво насилие, още повече домашно - не беше. Беше си типичната Гечовска проява, такава на мъж, който е свикнал да принизява жената до ...каквото и да е, но по-ниско от него самия като представител на силния пол. Просто беше ескалация на цялостното му поведение до момента, той наистина не вложи нищо конкретно, за него това е нещо нормално, и ето това е по-притеснителното за мен. Че такова отношение е нормално. За Гечо. С две думи - подкрепям отстраняването му. Не заради сега, заради до сега.
Валерия.....ако не беше Аксения, нямаше да постъпи така. Неориентирана, плаха, емоционална и тя, но при нея избива на друго място. Прекалено несигурна, дори не знам защо. Хитрата и властна Аксения я усети още от самото начало, и сега Вал е като тесто в ръцете ѝ. Евала на Акси, изигра ситуацията по възможно най-добрия за себе си начин. Привлече и онова ...нещо Лили, което също не харесваше Гечо, Нина и Веска статисти, но Акси - . Сега вече разбирам защо не се харесаха двете с Камито, и защо /поредна причина/ е тази неприязън на Мис ВВС към Аксения. Две силни жени могат да са всичко друго, но не и приятелки. Едната трябва да е лидер, а те и двете са с претенции за такъв. Докато Вал просто е шестица от тотото за Аксения, затова и са неразделни след формата.
Продукцията....нямаха избор. След миналия сезон просто нямаха избор.

# 816
Между другото, не знаех, че Гечо отпада, защото доглеждам епизода на пресекулки. Това е ок - нямам претенции, че Гечо трябва да остане или да го оневинявам. Той си е виновен - получило се е удар, отпада си човекът.

Кофти ситуация за всички. Мен ме вълнуваше да се обясни защо Гечо реагира така и че не е някакъв напълно изтрещял човек, който утре навън ще пребива жени, а просто конкретната реакция е наследство от казармата.

Факт, че Гечо имаше всички възможности да нормализира ситуацията след инстинктивната си реакция, но не го направи адекватно. Това му е дълбоката грешка, заради която и заслужено напуска.

# 817
Между оръжие и пейнт бол разликата е голяма. Гечо е с неприемливо поведение не от този случай. Както казах, продукцията носи вина за подбора. И сега и миналата година и по-миналата.
Поведението спрямо Ваня беше трудно за преглъщане и нямаше намеса.
Не знам каква е разликата ,но мъжа ми преди години се простреля с газов пистолет който уж нямаше пълнител. Така  че и пушката за пейнт бол може да бъде опасна,не напразно влизат хора вътре да им обяснят как да боравят с тях.
Извинявай, но е пълна глупост това. Няма нищо общо между газов пистолет, който си е пистолет, оръжие и тези за пейнт бол. Пейнт бол се играе от деца над 12 години. Инструктаж има и на бънджи в парка.
Къде писах че има общо ? Казвам че дори и с по принцип безобидни неща може да стане беля

# 818
  • При семейството си
Вал е усетила удар, който я е стреснал, почувствала се е унизена, но на фона на цялата патаклама е започнала да се замисля - ама това удар ли е или плясване, или тупване, ама не беше толкова силно, но вътре в себе си е чувствала, че това е нередно и никой няма право така да й посяга.

Гечо се извини точно в стил- извинявай, ама не беше права и си го заслужи, и продължи да вика и крещи...Ако се беше извинил искрено, нямаше Вал така да ескалира нещата.
До голяма степен е точно така. В думите от синхрона на Вал, обаче, прозряха думите и мислите точно на тази, която единствено я защити. Та, ако някой не беше се възползвал от ситуацията, Валерия и Гечо можеха да седнат час-два по-късно, да си повишат тон, да се прегърнат и да продължат заедно. Минало свършило.

# 819
  • Другата България
Току що чух Мажена да казва за Влад, че е “ненормален“.
Само защото трябва да си ходи, най-накрая, съвсем логично, започва да се проявява в истинската си същност.

# 820
Лили вече е крайно време да отиде ратай.

Я кажи ми... облаче ле бяло... как се доят кравите?

# 821
  • София
Съгласна съм, с Merri_An, че „нещото, което направи Гечо” си е типично Гечовска проява(заради което и не ми се вярва да е изолиран случай). И само защото го е направил Гечо (същият, който само навиква жените, и разплаквал и Лили, че дори и Яни!) – дайте да се правим, че нищо не е станало. Та и аз задавам въпроса – кой е Гечо? Какъв е той, че да му се разминава? Представете си за миг,  че „нещото, което направи Гечо” го беше направил масово нехаресваният тук Иван. Дали същата постъпка, но на един още по-нехаресван участник, щеше да се неглижира така?
Но не съм съгласна, че Валерия е преекспонирала ситуацията, защото Аксения я е подстрекавала. Вярвам на спонтанната й реакция, която веднага след „нещото, което направи Гечо”, му каза: „Какво правиш, бе, Гечо, бе?” и след като той я нарече ненормална, следващите й реплики бяха „Трябваше ли да ме удряш?” и „Как ще ме удряш?”. Това беше нейната първосигнална реакция- преди някой да й е казал нещо или да й е внушил какво й се е случило.
Едва след това – под натиска на Андрей - тя се колебаеше дали да нарече „нещото” удар или да използва  онази другата политкоректна фраза.
(Апропо, докато гледах линка на Мари Мар, пак чух самият Гечо да определя „нещото, което направи” като удар. На 21:45 той казва „Само са пресегнах и я ударих по ръкътъ.”)

# 822
Без да я обиждам (много я харесвам!! да не кажа, че ми е любимият фермер), Веселка все пак малко е наддала на килограми от влизането си, отборът ѝ беше емоционално разстроен, тя също се разстрои... Междувременно Мажена излиза надъхана на макс, концентрирана, позитивна. Не казвам непременно, че Мажена ще спечели, не мога да твърдя дори, че няма да загуби на нула - може и точно така да стане, както всички и в двата отбора явно смятат. Обаче, поне най-малкото очаквам Мажена да се представи една идея по-добре на арената, отколкото биха очаквали повечето наблюдатели.

Последна редакция: сб, 05 ное 2022, 16:06 от nmuron

# 823
  • Другата България
Аз съм за Веселка победител. Ако не тя, Валерия.
Много приятно впечатление остави Веселка у мен, не заради това, че я пренебрегнаха снощи - поредна ГСП.
Просто заслужава си, раздаде се на макс и в обора, и във всеки един вид работа, и на арената.
Трудолюбива като пчеличка.

# 824
Иван:Валерия ,много е важно ти как квалифицираш станалото.Удар ли е,или не е?
Това е идиотизъм на макс !!Laughing

Тя е заобиколена от 10 човека на много малко разстояние един от друг и тези хора  викат и размахват ръце и "оръжия" около нея.Един даже си тренираше интензивно.Тя е с гръб към Гечо !!! и с каска на главата !!!
Как може тя ,в конкретната ситуация да каже удар ли е или не е? няма как

Първа голяма издънка: питаме участник въпрос,на който той не може да отговори.
2.Не показваме кадри от различни ъгли, понеже сме гола вода и не знаем къде да сложим камерите.(а може и да е нарочно щото Гечо ми се струва,че беше нарочен,а и да изравнят отборите защото старите са 2 повече)
3.Прехвърляме отговорността от нас (да не ни се разсърдят зрителите) към Вал.
4.Хем по неадекватен начин прехвърляме отговорността,хем и тя не може да отговори точно,като по този начин гоним участник на базата на догадки или на волята на друг участник
4.Не питаха другите участници и свидетели на ситуацията удар ли е, или не.

Огромен фал,може би само миналогодишната тишина от вербалното изнасилване на Ванчето е по-голям.
Съдейки по коментарите навсякъде ,вероятно това ще е последен сезон.Зрителите са крайно разочаровани и с право.

Последна редакция: сб, 05 ное 2022, 15:22 от ernfeto

Общи условия

Активация на акаунт