💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 10 (30.10 - 06.11)

• 139 689
  • 3 741
  •   1
Отговори
# 2 640
  • София
Изчетох ви, много сте писали, уф, бравос. Simple Smile

Писах вече за Фифо и как пое лидерската палка в жълтото племе (към момента на играта е така, за колко време ще е така, предстои да видим) и мнението ми за пасивността на Георги и Генчо. Но в случая повече Георги визирах, защото той се дърпа от този план. Гената в началото също се дърпаше, после се реши да играе така, но не срещна разбиране. Пак ще се повторя, да не остана неразбран. Не могат да разчитат винаги да печелят на дуелите или да стане някакво чудо. Имат грошове, не правят нищо, ами не става така. Отвържете малко кесиите, просто да опипат почвата и как ще реагира 'врага' А в случая нищо, защото Алекса вече отказа да търгува.
3 гласа им трябваха. Не 6 и повече. 3 -> 150 гроша. Те имат общо 580, без 150 ще останат с 430, пак с 30 повече от Алекса (от това което те смятат, че има, а не че реално ги има). Но има реален шанс Зорница, Мира или Вики да не се върнат, защото Мани е добър играч и те го знаят. Ама не, чакаме потоп да дойде...

То друго не остана да се коментира, а само играта.

Ами хубава игра, отборна. Като мравчици са играчите в тази игра и е много важно да се разпределят на правилните позиции. Simple Smile Мисля, че червените имаха безупречна тактика, но на последния пост трябваше да е Мирослава, само че тя няма смелост да се заяви. Георги беше предложен на тази позиция от Виктория, а и той каза, че ще се справи с кубчетата.
При жълтите трябваше поне един мъж между Мани и Мирела/Ралица. Ралица и Мирела бяха големите дупки на Безстрашните от това което аз видях. Много вода разливаха, особено Ралица визирам. Но и Мирела как не се сети да клекне малко да протегне кофата, а и не спря да облива Мани и гредата. Мани също много ги забави, поне 3 минути им изяде с тези паданици, но да се стигне до близо 10 минути закъснение, ами причината е в количеството вода най-вече. Ако Мани наистина искаше да саботира щеше да изпусне кофата и да разлее водата, а тя се стремеше да пази водата в кофата.
Относно кулите, това беше играта в която Шак Шак Шак загуби и непобедимите Ловци бяха разформировани ако не се лъжа. Жени видимо бе уверена, защото знаеше цаката с кръга в центъра и как се бута за баланс в ляво и дясно по диагонала. Трябваше и малко време да напипа ритъма, но миг невнимание и колкото и да си уверен, гърмиш. И на нея паднаха кулите и трябваше да започва от нулата. Но пък втория път бе безупречна. Георги не знаеше цаката на играта и се опита с бързина и някакви си негови си начини да пребори физиката - ами никакъв шанс. Дразнещото дуднене на Зорница само допринасяше за това да става все по-нервен, а с нерви тези кули не се редят.
Категорична, размазваща победа за Жени! Спаси за пореден път жълтите от племенен съвет и поредна доза драми...

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 13:53 от Diavolo

# 2 641
  • София
Аз много искам  Фейгин да се върне . Искам да видя физиономията на селския бек и неговите клакьорки. Искам да видя дали Генчо, Жорето и Фейгин са си написали домашното. Триото стават все по-богати и Алекса може да реши следващия път да  праща от неговите да носят грошове, защото той самия няма да се жертва.

# 2 642
Ако Мани се върне, няма никакъв шанс да играе с Ралица. Вчера Рали стана свидетел какво го чака раненото животно отлъчено от стадото. Извърната глава при прегръдка и сядене с гръб. Тя е напълно наясно със случващото се в отбора, но като удавник за сламка ще драпа за благоразположението на Женя. Ще се мазни, но няма да се опълчи в това съм 100% сигурна, просто ще се самозалъже в приятно изкараните още няколко дни.
Тук влизаме в едни мечти, в едни евентуални теории кое как, но те живеят заедно, напрежението/отношението се усеща извън лицемерните синхрони и възстановки на които сме свидетели.
Едва ли на Георги и Фейгин ще им е приятно да седят на масата и да им се прави на Мъж Алекса, но това се изисква за сценката след прибирането. Както се случват и снимките на вечните разбори след игра/номинация на терасата.

Помните ли, че след първи сезон имаше инфо за бонуси и насърчаване на скандали. Някои и това лято са заработили добри пари.

# 2 643
  • София
Да, има ценоразпис. 1 глас <–> 50 гроша. Би трябвало всички играчи да знаят, защото досега в сезона се е случвало само веднъж – Вики когато така спаси Цецо и пратиха Илиян и Мани заедно.
Така че Фейгин трябва да е казала на Генчо и Георги, а Алекса и Вики на Зори и Мира. А при Жълтите, Гого и Мани сигурно са им казали на останалите.

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 13:56 от Diavolo

# 2 644
Гласувах, че като бъдещи гости при Туджаров и Неделчо искам най-много да видя Гого, Джаферович и Мани.

# 2 645
  • София
Да, ама ценоразпис няма. В предишния сезон Мани си купуваше имунитет на половин цена.
Алекса е капитан, не само заради двата гласа, а и да има възможност да спечели някой и друг бонус от капитанските игри. Не че му трябват, след като вече има договор да спечели, ама да ни замазват очите.

# 2 646
Кесийките с пари нали ги носят на коланите задължително. Голяма кесийка 100гроша, малка - 50 гроша. Довечера май ще ги видим метнати на масата. Как да не знаят колко пари има Алекса? Зори е като счетоводителка, няма начин да не знае всеки с колко разполага, тя това пита още щом се върнат от дуелите.
Илиян, че го засили Генчо едно, но с Георги може би знаят реално с какви пари разполага Алекса. Харесва ми, че емоциите не замъгляват играта на Жорката, момчето си е фокусирано има си някакъв план и засега си го следва.

# 2 647
  • София
За мен следващ номиниран в жълтото племе ще е Гого. Женя не е глупава, усети, че мъжете се групират, и няма да отреже главата на Ралица, която пак се опитва да се приласкае обратно в обятията й. Мъжете сами й предложиха да не гласува срещу Рали и така още по-лесно ще ги изненада изотзад. Независимо дали Мани се върне или не.

Иначе и аз смятам, че ако Фейгин остане, има повече мегдан за интересно развитие. Женя се погрижи Мани да е тотално низвергната и тя не виждам как тя може да извърти някакъв полезен ход, просто няма с кого.

# 2 648
Гледам подкаста на Чакалов и мога да го похваля, колко нагледно показва лицемерието на Михаела и коалицията им. Разбрали са се да гонят мъже, което е ок, но хода в който Валери беше казал, че той се предлага до ходи на елиминационни си пролича, че му е подшушнат от жените, защото Фифо и Чакала, знаели че са жертви и без това, било логично сами да се предложели сами за номинация, а да не правели жените да изглеждат лоши, като ги номинират. Нямам думи просто.
Друг бисер - Обвини Чакалчето, че е излъгал едва ли не, че тя е употребила думата "кучка" като е говорела за Мирела, защото не и е в речника, при което той и казва, че си спомня ситуацията и започна да и разказва, как е плачела и е употребила думата и каза, че няма как да го докажат, защото не е било заснето от камерите и тя мина на обяснителен режим и взе да пелтечи, за мен което е показателно, че тя лъже и въпреки това се опита да вмени вина на Чакалов. Що за хора има в това предаване. И Михаела после ще казва, че не е достоен Фифо да спечели. Боже господи.

Последна редакция: пт, 04 ное 2022, 14:17 от TylerDurdenBG

# 2 649
За мен следващ номиниран в жълтото племе ще е Гого. Женя не е глупава, усети, че мъжете се групират, и няма да отреже главата на Ралица, която пак се опитва да се приласкае обратно в обятията й. Мъжете сами й предложиха да не гласува срещу Рали и така още по-лесно ще ги изненада изотзад. Независимо дали Мани се върне или не.

Иначе и аз смятам, че ако Фейгин остане, има повече мегдан за интересно развитие. Женя се погрижи Мани да е тотално низвергната и тя не виждам как тя може да извърти някакъв полезен ход, просто няма с кого.
Да, като смятаха гласовете Жини каза нещо от рода на "чакайте" и че сметката не излиза и млъкна. Млъкна, защото се сети че Рали има я саби, я нещо друго.

Но според мен и Фифо го знае много добре това. Той отиде не да ги обеждава за Гого, ами да си каже предварително, да не се разсърдят. За него е плюс Рали да си използва предимството, не после ако някак си се разбутат нещата да го ползва срещу него.

# 2 650
Бенгън, прав си! Забравих 50те гроша на Ралица. И въпреки това, не мисля, че ще се реши да играе с Мани. Според мен няма смелост и характер за такива ходове. Тя си иска при Жени. И двете с Мирела да се лепнат за полите и, Жени да мисли всичко, те кротко да оцеляват покрай нея.

# 2 651
  • София
Между другото си мисля, че ако Мани се върне, е възможно Джаф да се опита да я привлече. Няма да е като за първи път да анатемосва някого и после да го ползва за коалиционен вот, а след това все пак да му резне главата (Михаела), но Мани както няма опции, вероятно би си купила още една седмица в играта по този начин.

А Гого пък се юрна да прави мъжка коалиция - същият като Фифо по линия на жените Wink Някои ще поспорят, че няма друг избор, на аз пък ще кажа, че просто обича да е на зАвет и в мъжка коалиция ще му е много удобно. Мама Джаф обаче обзалагам се и на него няма да му позволи да си иззида колибката. Поскопеният Фифо надига глава, но Джафа стои над него с меча.

# 2 652
Бенгън, прав си! Забравих 50те гроша на Ралица. И въпреки това, не мисля, че ще се реши да играе с Мани. Според мен няма смелост и характер за такива ходове. Тя си иска при Жени. И двете с Мирела да се лепнат за полите и, Жени да мисли всичко, те кротко да оцеляват покрай нея.
Вероятно няма, няма топките Ралица за такъв ход срещу Жени и според мен.
И ще изгори Гого и според мен от всичко това. Тук съм съгласен с Лъвица - Жени си е направила добре сметката, извадила е Мани от уравнението, защото успя да я изолира, ще придърпа Ралица и ще се насочи към Гого.
Отделно са ми любопитни отношенията следващата седмица между Жени и Мани. От двете мислещи жени в племето всичко може да се очаква Simple Smile

# 2 653
  • София
Да, има ценоразпис. 1 глас <–> 50 гроша. Би трябвало всички играчи да знаят, защото досега в сезона се е случвало само веднъж – Вики когато така спаси Цецо и пратиха Илиян и Мани заедно.
Само че този ценоразпис не е стабилен във времето, както знаеш. Днес един глас е 50 гроша, утре вече е 100. Така беше и в предишните сезони - нищо не е твърдо и сигурно. Оправданието на Ралица беше, че с напредването на играта цената се вдига.
Да не говорим пък колко зависи и от това кой има желание да пазарува. Confused

Аз май се отказах да се надявам, че Ралица може да направи разумен ход. Въпреки думите си след отпадането на Михаела, не ми изглежда като такъв човек. Тя е отишла да си играе игрите на арената и чака друг да мисли вместо нея в останалото време. Тя и Михаела си го каза в Надкаста - "Ние не мислехме, Жени мислеше". Хем Михаела беше в пъти по-добре в това отношение от Ралица.

# 2 654
Жени сама си каза, че Туджаров я е научил как да решава всички пъзели. Не бих съдила по това дали е умна или не.

Общи условия

Активация на акаунт