💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 10 (30.10 - 06.11)

• 139 478
  • 3 741
  •   1
Отговори
# 3 180
От гостуването у Туджаров, директно са отишли на партито за рождения ден на Мирослава. Дано Генчо и Зори заровят томахавката.
Като преди това една част са били в Зимния дворец. 😊

И още от партито на Мира:
Скрит текст:

# 3 181
  • Пловдив
Георги още не са били във връзка с Фейгин, защо пък да трябваше да дава грошовете си? Разбира се , можеше да се направи на кавалер,  но не е длъжен...а и явно е с промит акъл от Гено. А той пък от своя страна горкия е толкова зле със стратегиите , че чак  се излага. Алекса -ндър си показа злобата в пълен блясък, и са си лика прилика с Виктория / ама много  криви физиономии прави тази жена /дано като се гледа от страни сега , вземи че се коригира, че не отива на дама да се държи като ц......а.
Яд ме е за Фейгин, добро момиче, но много наивна още. Ще и мине с времето

# 3 182
Жоро наистина не е мъж. Момче е, дечко /да не се чете като упрек/. Фейгин - и тя. Незрели са, първо - заради годините, и второ - защото са професионални спортисти и през годините все някой друг е взимал решения вместо тях. Клишето тук важи с пълна сила - спортът много дава, но и взима. Имам чувството, че на Фейгин за пръв път в живота и се налага да се оправя сама, да прави избори. Затова така се оплита,  изпада в когнитивен дисонанс и не знае кой път да хване.
Алекс и Вики отново бяха във вихъра, но за някои неща си бяха прави. Виктория се върна бясна, защото наистина трябваше да е мъж на гумата. И, да, риск си беше, но пък и залогът за оставането на Фейгин не беше малък. Сега Жоро, който направи избора си, ще носи последствията от гузната си съвест.
Дано сега всички участници, гледайки се отстрани, извлекат всеки за себе си някаква реалистична равносметка. Защото тя, продукцията е ясна. Ние, лапнишараните ще сме ги забравили след месеци, но преживяното ще остави следи и от тях зависи дали ще превърнат следите във воденичен камък, или в двигател.
Успех на Фейгин! Много силен дух и воля има това момиче. Само напред и нагоре да върви!
Стига толкоз лирични отклонения по нощите!
Доволно протривам ръце в очакване на ходовете на Мани! 😏

# 3 183
Мирето добре се е подготвила с триетажна торта, първият етаж като гледам ще стигне на Жорето да позалъже глада Simple Smile

# 3 184
Не харесвам, че вменяват вина на Георги. Явно е решил, че не е застрашена, че той ще е на пангара заради последната игра. Но да се изкарва едва ли не егоист, ми се струва прекалено. Трябваше да му предложат да купи гласове накрая, когато стана ясно, че Фейгин отива на арената.

# 3 185
Георги си е егоист и скатавка, хлапак. Дано да порасне, нищо общо като поведение с Филип. Филип се държи много по-мъжки.
Ето нагледен пример как се манипулират хората!  При Вас продукцията успя😀
А как се нарича човек, който нагъва филии пред гладни хора и се хили? Joy Продукцията може да засили отрицателните черти, но само толкова.

Условието на Продукцията Георги да има храна по три пъти на ден е да се храни в присъствието на останалите.

# 3 186
Леле, 623 непрочетени коментара ...
Утре ще Ви чета с кафето и епизода от днес. Но прехвърлих отгоре-отгоре последните 3-4 страници и прецених, че съм взел правилното решение да излезем навън с жена ми този петък и да не гледаме точно този епизод на живо.

# 3 187
Тези потвърдилите Георги , Гената и т.н.  са били на мястото на събитията или са лицензирани психолози?
Генчо и Георги говориха от първо лице, да, за отношението, на което са станали свидетели в племето на "Непобедимите" към Фейгин. Лефтеров и Михаела споделиха това, което вероятно са научили от Мани. Самите Мани, Александра и Илиян също са го казвали, никой не е длъжен да им вярва, това няма да промени случилото се или дали са или не са се чувствали добре. Аз също не знам какво се е случило от първо лице, просто им вярвам, защото имаше и период, в който се твърдеше и тук и в част от социалните мрежи, че никой нищо не е казал по въпроса и нищо не е видял, за обратното вече има доказателства.
Съгласна съм със Вас. Всеки може да вярва на каквото поиска ,когато е въз основа на нечии думи. Аз лично не вярвам , но това се отнася само за мен все пак.
  Но доказателства ? То това става малко ,като моята дума срещу твоята. За мен лично " тормоз " не съществува ,като точна дефиниция на тази дума. Аз лично видях крясъци, закани и изпуснати нерви от страна на Вики и Цецо заради играта , а не физически заплахи. Назидателен тон и опит за манипулация от страна на Алекса. Но видях също и дразнене , ехидни усмивки, и пренебрежение и омаловажаване от страна на Илиян и Мани. Но това за мен е естествен процес в едно състезание . Да това не е честно , да на моменти е грозно за гледане , дори бих казала понякога ужасно противно. И двата вида отношение са неприемливи. . Но всички те са в състезание , не са на почивка, за да се чувстват добре и да им е комфортно. В такава среда може да се изправиш срещу всичко , не само глад и физически травми , но и срещу агресивни или манипулативни типажи. Срещу лицемери и интригантии . Срещу хора които не понасяш , не разбираш и т.н. Въпроса е как ще се справиш с това ?  Какво носиш в себе си ,като човешко същество ? Каква е волята ти за да продължиш ? И по какъв начин ще го направиш ? Винаги има по няколко варианта за справяне с даден проблем. И всеки взависимост от етиката ,морала си и житейския си опит взима решения как да го направи . Ако ти знаеш ,че си постъпил правилно и достойно, няма нужда след това от оправдания и обяснения. Аз тук не виждам това. А всички ,които са се изказали по въпроса дотук от изброените са техни симпатизанти и неприятели на срещуположната страна по въпроса. Това още повече затвърждава мнението ми за "кой е прав и кой е крив?" Така че доказателства е твърде силна дума . Доказателства за кое ? Ние всички от екрана видяхме отношенията в племето. Всеки може да пречупи през собствената си призма за света ситуацията. Аз лично не оправдавам действията им, но никой друг не е длъжен да бъде на моето мнение. Но също така не искам някой да ми обяснява как не съм права. И защо не съм права. Имам глава на раменете си и все още мога да използвам мозъка си пълноценно за мое успокоение. 😁

Последна редакция: сб, 05 ное 2022, 04:37 от Joy 05

# 3 188
Току що го изгледах, ще пиша впечатления след малко.

Моля оценете  Епизод 47  (4-ти ноември)

https://www.surveymonkey.com/r/L7SZJWB

Всеки може да си променя гласуването ако пожелае,
както и да види резултатите след изпращане на своите гласове (бутона "Done")
Обобщена статистика за седмицата ще има довечера.

Какво оценяваме:

Edit: (впечатленията)

Жорето че не е мъж а пикльо с хубава усмивка, който може да плува - ясно.
Виктория, че няма да я харесам, дори и да говори неща които ми се струват верни - ясно.

Но се набива на очи нещо друго.
Извратеното усърдие с което продукцията рита падналия.
Рита го докато издъхне. И това започва да се превръща в тенденция.

И за малките деца е видно, че атаките срещу Мани и Александра бяха инициирани и поощрявани от продукцията.
Гнусната сцена с Фейгин и "другарския съд". Ааа, ма те злодеите бяха. Те хубаво злодеите бяха, ама злодеите ли подбраха и решиха какво да се излъчи?  (Всъщност да, ако правилно разбираме кои са най-големите злодеи)

Така стана и с Жорето. Първо е дечко-егоист (вероятно един на мама) и второ не е много умен.
Но защо трябва да го ритате до несвяст?  Защо бе Фродо?  (Същия идеален Фродо дето беше хванат преди 12 години в изневяра)

Кой, ако не продукцията ще пробута на Жорето две чинии с храна, точно когато Александра и Виктория ще тръгват за битка?
Кой, ако не продукцията инициира атаките срещу него, че можел да спаси Александра?

Последна редакция: сб, 05 ное 2022, 07:14 от Soney

# 3 189
Една Амазонка

# 3 190
Георги трябваше да спаси Фейгин, не защото е неговата Жулиета, а защото е негов съюзник. В играта съюзниците са по-важни от грошовете. Както знаете не е сигурно какво можеш да си купиш с тях, продукцията решава.
В следващия сезон повече двойки май няма да участват. Joy

Последна редакция: сб, 05 ное 2022, 07:53 от Serene__

# 3 191
Алексето когато чете морал и вика, винаги е с някаква цел- най- често смачкване на противник, който е по- силен от него и не е станало с другата тактика- мазнене и мили думи. Когато се усмихва сладко, точно следва секира. Той и ги пуска едни премрежени погледи, завлачени  такива, мига на парцали и с говори завлачено- аха, аха дон Жуан и после - секира, томахавка, отвертка, винтоверт. Вчера споделих кой бих взела за приятел от формата, тук даже съм още по категорична- такъв тип за приятел е по- лош от доста отявлени врагове.

# 3 192
  • Стара Загора
Бързам да споделя моите прозрения:
 Снощи бях учудена, защо 2/3 от времето ни занимават с нравоученията на Вики и Алекса (признавам си, че не ги слушах, а четях в темата) и по-едно време гледам ... станало 23 часа. Чудо !
  2+ часа ! И през нощта се сетих : Понеже Фейгин отпадна , продукцията да решили да използват " до дупка" сюжетната линия - " недостойните , страхливи и т.н. влюбени , сравнени със стожерите на моралните устои и ценности.
  По тази причина, сцената със седналите простосмъртни, а пред тях Виктория с жезъла, току що върнала се от арената, до нея , мааалко по- встрани, заради сравнението с ръста, изправен Алекса. Това трябва да ни внуши, че те са достойните носители на правдата.
  Даже имам подозрение, че е възможно тази сцена да е заснета след като са видяли, че Фейгин отпадна.
  Не, че е нещо важно, но...просто не ми хареса.

Последна редакция: сб, 05 ное 2022, 12:35 от wanconboy

# 3 193
  • София
Георги си пада перде, по-скоро егоцентрик, отколкото егоист, но е млад още и е нормално. Можеше да постъпи по-добре стратегически (на съвета, неотиването за секундант беше добър ход) и с манжата, но и двете са в следствие на гореизброените, не на лошотия и стиснатост.

От другарския съд и на Алеко и компания, и на Продукцията ми се повдига, защото е напълно лицемерен и тенденциозен. И разбира се, всичко с цел да се смачка конкуренцията. Отново се хващам, че не гледам сезона с интерес, вече поредна седмица. Един не мога да изгледам от-до.

Гого продължава да си бетонира мястото извън класацията ми. Добър урок можеше да даде на Мани, че дори да се караш с някого, на арената излизаш за него и се раздаваш. Нали това твърдеше? А сега се изсули от битката. Доста лицемерно.

# 3 194
Бързам да споделя моите прозрения:
 Снощи бях учудена, защо 2/3 от времето ни занимават с нравоученията на Вики и Алекса (признавам си, че не ги слушах, а четях в темата) и по-едно време гледам ... станало 23 часа. Чудо !
  2+ часа ! И през ноща се сетих : Понеже Фейгин отпадна , продукцията да решили да използват " до дупка" сюжетната линия - " недостойните , страхливи и т.н. влюбени " сравнени със стожерите на моралните устои и ценности.
  По тази причина, сцената със седналите простосмъртни, а пред тях Виктория с жезъла, току що върнала се от арената, до нея , мааалко по- встрани, заради сравнението с ръста, изправен Алекса. Това трябва да ни внуши, че те са достойните носители на правдата.
  Даже имам подозрение, че е възможно тази сцена да е заснета след като са видяли, че Фейгин отпадна.
  Не, че е нещо важно, но...просто не ми хареса.
Забавното е, че не само тук, но и във фейсбук голяма част от коментарите са в защита на Георги и Фейгин и критика (да не кажа яко плюене) срещу Алекса и Виктория.  Ако целта е била да харесаме моралните устои и ценности...не им се е получило.

Екстра са си и Георги, и Фейгин. Млади, зелени, играят както могат. Не всеки владее социалната игра и интрига, за съжаление.

Общи условия

Активация на акаунт