Хормонални изследвания - 11

• 56 493
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте,
чак след 2 седмици съм на консултация при док. Дали може един коментар на изследванията? Направени са на 4-
Скрит текст:
ти ден от цикъл (фоликуларна фаза). Благодаря.
Ориентир за годините?, моля
Извинявайте, на 33 години съм.

# 106
  • София
Скрит текст:
Здравейте,
чак след 2 седмици съм на консултация при док. Дали може един коментар на изследванията? Направени са на 4-
Скрит текст:
FSH е висок за годините ти. Може да е инцидент, но е по-добре да се провери и ЯР - АМХ и Инхибин В ( точно на 3 ден от МЦ).
Другите са добре.

# 107
Скрит текст:
Здравейте,
Скрит текст:
FSH е висок за годините ти. Може да е инцидент, но е по-добре да се провери и ЯР - АМХ и Инхибин В ( точно на 3 ден от МЦ).
Другите са добре.
Благодаря за отговора! Миналата година направих изследване на АМХ 1,450 ng/ml при стойности на FSH 6,85 IU/L

# 108
  • София
Скрит текст:
Здравейте,
Скрит текст:
Другите са добре.
Благодаря за отговора! Миналата година направих изследване на АМХ 1,450 ng/ml при стойности на FSH 6,85 IU/L
Ok.
Аз само посочвам - на база тези изследвания и комбинацията от моментните стойности - къде може да има проблем.
ФСХ се тълкува заедно с ЛХ и Е2 - когато се преценява дали в момента има, или ще има, проблем с МЦ и О.... за текущия МЦ, но той ( ако няма или поне тези показатели не показват проблем за текущия МЦ... не че не може да има такъв в последствие, за да съм обективна) - показва, донякъде, или по-точно, може да подскаже и проблем с ЯР и ако това се случи - се прави моментна оценка на ЯР чрез изследване на АМХ , Инхибин В и дори преброяване на АФ на 2-3 ден от МЦ. Така е редно Simple Smile
Моментна оценка на ЯР,  защото ЯР не е постоянна величина и с годините той намалява, физиологично... макар че много неща, могат да му влияят, в двете посоки.

FSH 6,85 е по-добре, но това е хормон и може да варива, а и се тълкува с други хормони
По принцип ФСХ ако е над 7.0 е притеснително, ако в момента на изследване, няма проблем с МЦ и О.
Малко е сложно, но най-общо и по-простичко казано е това.

# 109
Скрит текст:
Здравейте,
Скрит текст:
Другите са добре.
Ok.
Аз само посочвам - на база тези изследвания и комбинацията от моментните стойности - къде може да има проблем.
ФСХ се тълкува заедно с ЛХ и Е2 - когато се преценява дали в момента има, или ще има, проблем с МЦ и О.... за текущия МЦ, но той ( ако няма или поне тези показатели не показват проблем за текущия МЦ... не че не може да има такъв в последствие, за да съм обективна) - показва, донякъде, или по-точно, може да подскаже и проблем с ЯР и ако това се случи - се прави моментна оценка на ЯР чрез изследване на АМХ , Инхибин В и дори преброяване на АФ на 2-3 ден от МЦ. Така е редно Simple Smile
Моментна оценка на ЯР,  защото ЯР не е постоянна величина и с годините той намалява, физиологично... макар че много неща, могат да му влияят, в двете посоки.

FSH 6,85 е по-добре, но това е хормон и може да варива, а и се тълкува с други хормони
По принцип ФСХ ако е над 7.0 е притеснително, ако в момента на изследване, няма проблем с МЦ и О.
Малко е сложно, но най-общо и по-простичко казано е това.
Благодаря за отделеното време. Ще пусна посочените от вас изследвания за да се провери състоянието.

# 110
Здравей Денис,

Може ли да погледнеш мойте резултати, пускани са на 3 ден от МЦ, на 27 години съм.
Благодаря!

# 111
  • София
Здравей Денис,
Може ли да погледнеш мойте резултати, пускани са на 3 ден от МЦ, на 27 години съм.
Скрит текст:
Благодаря!
Здравей!
ФСХ е висок за годините ти... и тъй като АМХ е нисък, а Инхибин В е висок - много е вероятно, според мен, да има киста... добре е да те видят на УЗ ( веднага, докато не е изчезнала).
Имаш дефицит на вит. Д - трябва да го приемаш. Провери и за други дефицити ( на вит. и минерали)
ПП.
Нищо притеснително - ако причината е киста, след като тя изчезне, хормоните трябва да се нормализират.
Ще чакам да споделиш какво е казал лекаря. Ако не вижда нищо на УЗ - попитай го каква е причината за тези отклонения.

# 112
Здравейте ,
Може ли коментар на тези резултати, има ли надежда да нямам Хашимото или красноречиво го потвърждават?
Предстои ми час при ендокринолог.
Жена,33г

Благодаря Blush

# 113
  • София
Здравейте ,
Може ли коментар на тези резултати, има ли надежда да нямам Хашимото или красноречиво го потвърждават?
Жена,33г
Скрит текст:

Благодаря Blush

Здравейте!
ТСХ е доста висок... но, за тази стойност, Т4 не е толкова нисък?!
Скоро да сте боледували? Грип, настинка, някакво възпаление...?!
За антителата - високи са, но дали е Хашимото, лекар  трябва да прецени след преглед и на УЗ.... а те могат да се повишат не само при Хашимото.

# 114
Здравейте,
На 42 г съм. 2ри ден от цикъла. Чакам да излезе АМХ след седмица, до тогава това са ми изследванията. Моля за коментар Simple Smile

Приемам желязо на спрей от около 2 месеца с витаминц Ц по 1000 мг., но след прекаран ковид октомври не мога да го вдигна. Цял живот имам проблем с анемия.

Благодаря

# 115
Здравейте ,
Жена,33г
Скрит текст:

Благодаря Blush

Здравейте!
За антителата - високи са, но дали е Хашимото, лекар  трябва да прецени след преглед и на УЗ.... а те могат да се повишат не само при Хашимото.
.
Здравейте и благодаря за отговора.
Имах настинка , която не беше силна но поне 1 месец ме държа.
Усещам подуване в левият лимфен възел на врата и ендокринолога  днес ме насочи към ангиолог,тъй като подуването не е в възела.
Възможно ли е ако там тече някакъв процес да повлиява и на жлезата?
Това са ми пълните изследвания.
Лек и спокоен уикенд Blush

# 116
  • София
Здравейте,
На 42 г съм. 2ри ден от цикъла. Чакам да излезе АМХ след седмица, до тогава това са ми изследванията
Скрит текст:
. Моля за коментар Simple Smile

Приемам желязо на спрей от около 2 месеца с витаминц Ц по 1000 мг., но след прекаран ковид октомври не мога да го вдигна. Цял живот имам проблем с анемия.

Благодаря
Здравей!
ТСХ трябва да се тълкува заедно с Т3 и Т4... малко в висок, възможно е да е Хипофункция на ЩЖ.
Пролактинът също е висок... а той се повишава напр. при Хипофункция на ЩЖ,
ЛХ и ФСХ са високи, предполагам от годините... добре е да се направи консултация със специалист по репр. медицина ... за оценка на ЯР
За ПКК и желязото е добре да се консултирате с Хематолог.
вит.Д и В12 - трябва да са по-високи

Скрит текст:
Здравейте ,
Жена,33г
Скрит текст:

Благодаря Blush

Здравейте!
За антителата - високи са, но дали е Хашимото, лекар  трябва да прецени след преглед и на УЗ.... а те могат да се повишат не само при Хашимото.
.
Здравейте и благодаря за отговора.
Имах настинка , която не беше силна но поне 1 месец ме държа.
Усещам подуване в левият лимфен възел на врата и ендокринолога  днес ме насочи към ангиолог,тъй като подуването не е в възела.
Възможно ли е ако там тече някакъв процес да повлиява и на жлезата?
Това са ми пълните изследвания.
Скрит текст:
Лек и спокоен уикенд Blush
По принцип, е възможно, но дали това е причината, в случая, не мога да отговоря,
 трябваше да попитате това лекаря(Ендокринолог). Simple Smile

Последна редакция: пт, 03 фев 2023, 16:53 от denis©

# 117
Здравейте от мен  Simple Smile

Ако някой има възможност да ми каже дали с тези резултати на ТСХ е възможно забременяване? Вече 6 месеца не се получава със следене на овулация, а имам 2 лесни забременявания преди това.

Имам записан час за ендокринолог за другата седмица и искам да направя изчерпателни изследвания. Освен полови хормони може би да видя витамини, както и да проверя за анемия (имам леки симптоми, които приличат на това, но не съм изследвала досега). Какво друго е добре да не пропускам?

# 118
  • София
Здравейте!

Днес на преглед при гинеколог (репродуктивен специалист) се установи фоликул 23 мм (11 ден от МЦ), лигавица 12 мм.
Пуснаха ми естрадиол и прогестерон.

Имаше вероятност да ми сложат днес хориомон, но ми се обадиха от болницата и казаха, че лекарката ми е видяла изследванията и няма да е необходимо, тъй като най-вероятно е настъпила овулация (съдейки по изследванията и да правим днес и утре опити).

Да си призная нищичко не разбирам. Предходния месец не се беше пукнал фоликула (беше 34мм), поради ниска доза хориомон.
Опасенията бяха, че този е остатък, но не било.. Объркана съм много.

# 119
  • София
Здравейте!

Днес на преглед при гинеколог (репродуктивен специалист) се установи фоликул 23 мм (11 ден от МЦ), лигавица 12 мм.
Скрит текст:
Пуснаха ми естрадиол и прогестерон.

Имаше вероятност да ми сложат днес хориомон, но ми се обадиха от болницата и казаха, че лекарката ми е видяла изследванията и няма да е необходимо, тъй като най-вероятно е настъпила овулация (съдейки по изследванията и да правим днес и утре опити).

Да си призная нищичко не разбирам. Предходния месец не се беше пукнал фоликула (беше 34мм), поради ниска доза хориомон.
Опасенията бяха, че този е остатък, но не било.. Объркана съм много.
Здравей!
Всичко е супер, изследванията показват, че си пред О.... действайте днес, утре, вдругиден  Peace
O. би трябвало да настъпи всеки момент ... ако вече не е настъпила

Общи условия

Активация на акаунт