Хормонални изследвания - 11

• 56 424
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Сигурна ли си в лекарката ти, че няма киста? И моите изследвания гледам са подобни - LH > FSH, АМХ над 4 и тестостеронът ми се е повишил двойно от март месец и е горе-долу колкото твоя. Аз ще ходя другата седмица да ме гледат на ехограф. Иначе ми излезе Инхибин В :159.999pg/ml. ( 7.9 - 223). Май е добре той.

# 676
  • 🌊
Да, специално я накарах да провери, имаше само един фоликул 2/1.4, който каза, че през уикенда ще чака.
За лекарката съм сигурна, от поне няколко гинеколози в града само тя засече правилно проблем на приятелка и след 2 месеца беше бременна.

# 677
Здравейте! Ще помоля за коментар ня изследванията на мъжа ми. Изследванията са назначени от уролог след направена СГ, чийто резултат е тежка Oligoasthenozoospermia.

# 678
Здравейте, Денис. Ще коментирате ли и моите изследвания на 2ри ден от цикъла. Опитваме за второ бебче от известно време, но не се получава

# 679
  • в пералнята
Здравейте, на 35 години съм и от няколко месеца наблюдавам лека промяна в цикъла си. Скъси се и не е толкова обилен. Имам проблеми с косопад, омазняване на косата и ниско либидо.
Имам Хашимото, което е под наблюдение.
Можете ли да ме насочите кои изследвания е хубаво да пусна, освен тези за ЩЖ, половите и за ЯР.
Предполагам започвам преходът към МП, но ми се иска малко да позадържа, ако е възможно с добавки, предвид възрастта ми.
Благодаря много предварително.

# 680
  • София
Здравей, Денис! Мога ли да помоля за съвет? Имам назначени изследвания преди хистероскопия - Homocysteine; Lupus Anticoalant; Protein C activity; Protein S activity; Antihrombin III activity; HS CRP; HbA1C. За съжаление обаче лекувам Streptococcus agalactiae от влагалищен секрет с Аугментин за 7 дни, които изтичат утре. Иска ми се да пусна и TSH и FT4, цикълът ми тъкмо приключи за този месец....та питането ми е колко време след приема на антибиотика мога да пусна тези изследвания, за да не е компрометиран резултата? Общата им стойност е над 200 лв., та ми се иска поне да са реални резултатите.... Благодаря предварително за вниманието!!!

# 681
  • София
Здравейте, Денис. Ще коментирате ли и моите изследвания на 2ри ден от цикъла. Опитваме за второ бебче от
Скрит текст:
известно време, но не се получава
Здравей!
Ориентир за възраст?... ФСХ е висок и не мога да преценя дали показва проблем, напр. с ЯР или е от възрастта - ако си напр. над 38-40г?!
Ако си на 25 напр. може да показва киста, която търпи обратно развитие или не се развива?!
Ако си с един яйчник - това също може да е причина за по-високите нива?!

Здравейте, на 35 години съм и от няколко месеца наблюдавам лека промяна в цикъла си. Скъси се и не е толкова
Скрит текст:
обилен. Имам проблеми с косопад, омазняване на косата и ниско либидо.
Имам Хашимото, което е под наблюдение.
Можете ли да ме насочите кои изследвания е хубаво да пусна, освен тези за ЩЖ, половите и за ЯР.
Предполагам започвам преходът към МП, но ми се иска малко да позадържа, ако е възможно с добавки, предвид възрастта ми.
Благодаря много предварително.
Здравей!
На 1 стр., нулевия пост са посочени всички базови хормони - добре е да се изследват всичките + за дефицити на вит. и минерали .
Косопад има напр. при дефицит на желязо, високи нива на андрогените, ИР ...

Здравей, Денис! Мога ли да помоля за съвет? Имам назначени изследвания преди хистероскопия - Homocysteine;
Скрит текст:
Lupus Anticoalant; Protein C activity; Protein S activity; Antihrombin III activity; HS CRP; HbA1C. За съжаление обаче лекувам Streptococcus agalactiae от влагалищен секрет с Аугментин за 7 дни, които изтичат утре. Иска ми се да пусна и TSH и FT4, цикълът ми тъкмо приключи за този месец....та питането ми е колко време след приема на антибиотика мога да пусна тези изследвания, за да не е компрометиран резултата? Общата им стойност е над 200 лв., та ми се иска поне да са реални резултатите.... Благодаря предварително за вниманието!!!
Здравей!
Според мен, изчакай поне 10 дни, ако имаш възможност и не са ти много спешни, дори повече - 20-на... защото, понякога, антителата реагират на възпаление и лечение с АБ . ... ЩЖ - също.
Говори с лекаря, който ги е назначил?!

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 16:37 от denis©

# 682
  • София
Здравейте! Ще помоля за коментар ня изследванията на мъжа ми. Изследванията са назначени от уролог след
Скрит текст:
направена СГ, чийто резултат е тежка Oligoasthenozoospermia.

Здравей!
Лимфоцити високи, неутрофили ниски - скоро боледувал ли е?
Дехидратиран е - да приема повече вода.
ТСХ е висок, показва Хипофункция на ЩЖ  - желателно е да провери Т3 и Т4.
ЛХ и ФСХ са ниски, Е2 - висок... това се отразява зле на СГенезата.
Тестостеронът е висок -  ако спортува и приема/ползва някакви добавки ( спортни за повишаване на Тс., може да е от това) за повишаване на мускулна маса, чистене на мазнини?!... че само при тях съм виждала подобни ( комбинации) резултати.
Сподели, моля, какъв е коментара на Андролога.

# 683
Денис, на 31г., от скоро посещаваме репродуктивен специалист и ми казаха, че единия ми яйчник не е много ОК

# 684
  • София
Денис, на 31г., от скоро посещаваме репродуктивен специалист и ми казаха, че единия ми яйчник не е много ОК
Възможно е и това да е причината, за по-високия ФСХ . И с един яйчник става Simple Smile - не го мисли и бъди оптимист Peace

# 685
Здравей Денис,

Дали мога да те помоля да погледнеш тези хормонални изследвания. Само до преди месец и половина FSH и АМХ бяха с по-добри стойности:

Резултатите от вчера ме притесняват. Не мога да си обясня това влошаване поради факта, че между двете изследвания започнах да пия убиквинол, вит. Б12 (метилиран), вит. Д и комби добавка за подготовка за бременност:

И  двете изследвания са на 3 ден от МЦ. На 35 години съм. Питала съм за ПКЯ многократно при прегледи през годините и никой от гинеколозите не каза, че имам.

Ще се радвам на твоето мнение и много благодаря!

Инхибинът за съжаление още не е излязъл.

# 686
  • София
Здравей Денис,
Дали мога да те помоля да погледнеш тези хормонални изследвания. Само до преди месец и половина FSH и
Скрит текст:
АМХ бяха с по-добри стойности:

Резултатите от вчера ме притесняват. Не мога да си обясня това влошаване поради факта, че между двете изследвания започнах да пия убиквинол, вит. Б12 (метилиран), вит. Д и комби добавка за подготовка за бременност:

И  двете изследвания са на 3 ден от МЦ. На 35 години съм. Питала съм за ПКЯ многократно при прегледи през годините и никой от гинеколозите не каза, че имам.

Здравей!
При първото изследване - ЛХ липсва и ми е трудно да преценя... Е2 и ФСХ са добре като стойности.
Тестостеронът обаче е на горна граница ... а това може да е причина за СПКЯ. АМХ е добре - показва че има шанс за зачеване.
При второто изследване - ЛХ е висок и показва, че си с ПКЯ, вероятно непроявена. Тестостеронът и тук е на горна граница.
Трябва да се провери 17ОН Прогестерон, точно на 3 ден от МЦ, Андростендион, да се направи тест за ИР ... всички те са свързани пряко и косвено с Тестостерона.  Провери цинк, мед и селен.
Според мен, приеми че си със СПКЯ, търси причините и една по една ги коригирай.
Не е страшно не се притеснявай - този подход дава по-голям шанс за зачеване. Всичко може да се коригира/контролира.
Това, че на УЗ няма индикации за ПКЯ е супер и означава, че хормоните по-лесно могат да се нормализират.
Опитай с Мио- и Д-Хиро - Инозитол, МВИ, Вит.А и Е...
Следи за редовна О., следи нивата на Прогестерон и Е2 - точно на 7-ми ден след О.
Прогестеронът нормализира нивата на андрогените, физиологично, по естествен начин.

# 687
Здравей, Денис! Бременна съм в 16 г.с като ще добавя изследванията, които ме притесняват:
Хемоглобин - 147 (115-160)
ЖСК - 94.3 (44.7-73.4)
Желязо серум - 27.7 (6.6-26)
Какво е мнението ти? На какво може да се дължи това повишение. Не приемам добавки с желязо. Б12 ми е 740, фолиевата е 16.

# 688
Здравейте! Ще помоля за коментар ня изследванията на мъжа ми. Изследванията са назначени от уролог след
Скрит текст:
направена СГ, чийто резултат е тежка Oligoasthenozoospermia.

Здравей!
Лимфоцити високи, неутрофили ниски - скоро боледувал ли е?
Дехидратиран е - да приема повече вода.
ТСХ е висок, показва Хипофункция на ЩЖ  - желателно е да провери Т3 и Т4.
ЛХ и ФСХ са ниски, Е2 - висок... това се отразява зле на СГенезата.
Тестостеронът е висок -  ако спортува и приема/ползва някакви добавки ( спортни за повишаване на Тс., може да е от това) за повишаване на мускулна маса, чистене на мазнини?!... че само при тях съм виждала подобни ( комбинации) резултати.
Сподели, моля, какъв е коментара на Андролога.

Здравей!
Мина прегледът при андролога. Той е казал първо да лекува с антибиотик уреяплазмата 10 дена, след още 10 дена да пусне контролна микробиология и чак след това да се лекуват хормоните.
Има ли някаква връзка между лечението на Уреаплазма и лечението на хормоните? Според мен, след 1 месец показателите ще бъдат други, а не му е казвал да пуска хормони на ново???

Иначе спортува всеки ден и е ползвал добавки за повишаване на Тест, но от месец и половина ги е спрял.

# 689
Здравей Денис,
Дали мога да те помоля да погледнеш тези хормонални изследвания. Само до преди месец и половина FSH и
Скрит текст:
АМХ бяха с по-добри стойности:

Здравей!
При първото изследване - ЛХ липсва и ми е трудно да преценя... Е2 и ФСХ са добре като стойности.
Тестостеронът обаче е на горна граница ... а това може да е причина за СПКЯ. АМХ е добре - показва че има шанс за зачеване.
При второто изследване - ЛХ е висок и показва, че си с ПКЯ, вероятно непроявена. Тестостеронът и тук е на горна граница.
Трябва да се провери 17ОН Прогестерон, точно на 3 ден от МЦ, Андростендион, да се направи тест за ИР ... всички те са свързани пряко и косвено с Тестостерона.  Провери цинк, мед и селен.
Според мен, приеми че си със СПКЯ, търси причините и една по една ги коригирай.
Не е страшно не се притеснявай - този подход дава по-голям шанс за зачеване. Всичко може да се коригира/контролира.
Това, че на УЗ няма индикации за ПКЯ е супер и означава, че хормоните по-лесно могат да се нормализират.
Опитай с Мио- и Д-Хиро - Инозитол, МВИ, Вит.А и Е...
Следи за редовна О., следи нивата на Прогестерон и Е2 - точно на 7-ми ден след О.
Прогестеронът нормализира нивата на андрогените, физиологично, по естествен начин.

Здравей Денис,

много ти благодаря за изчерпателния отговор, излезе и андростендионът, който е много завишен:

Androstendion 5.17ng/mL при граници 0.75 - 3.10,  направено изследване на 3 ден от МЦ.

Препоръките от твоя пост променят ли се при този резултат? Предполагам в случая е нужна консултация с ендокринолог и гинеколог...

Благодаря за подкрепата!

Общи условия

Активация на акаунт