Хормонални изследвания - 11

• 56 410
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
Денис, много ти благодаря за подробната информация. Значи причините може да са безброй много. Ще запиша час при дерматолог. Благодаря ти отново Hug

# 706
  • София
Денис, много ти благодаря за подробната информация. Значи причините може да са безброй много. Ще запиша час при дерматолог. Благодаря ти отново Hug
За нищо. Simple Smile
Ще чакам да споделиш, какъв е проблемът.
В Специалистите говорят има Дерматолог, който отговаря на въпроси  - може и него да попиташ за насоки ( към съответния специалист).

# 707
а обилен ли е цикъла

# 708
Благодаря ти за бързият отговор и насоките , ще ги пусна всички  / следвайки насоките кое кога се пуска /  , само да попитам един глупав въпрос - някоя добавка от витамините или за стомаха трябва ли да спра преди самото изследване и приема на прогестеронов препарат / спрян вчера /   ще пречи ли на самите изследвания . Ще потърся твоята помощ отново след като излязат 🤗

Денис, имаш ли представа при лоша миризма при потене какво трябва да се изследва? Hug
Консултирайте се с дерматолог, за да определи каква е причината и респ. какви изследвания да се направят... защото потта няма миризма. Или причината може да са патогени по кожата - напр. бактериите по кожата, които влязат в контакт с потта.
Друга причина - храненето (пикантни храни, напитки...алкохол ... ), различни медикаменти ( напр. антидепресанти...), добавки ( напр. вит. гр. В ...), детоксикация, дехидратация, заболявания -хиперхидроза, ЗДиабет - на ферм. плодове, ацетон... чернодробно или бъбречно заболяване - на нещо като белина ... Гарднерелата ( вагинална инфекция) - миризма на риба ...  при дефицит на вит. С - миризмата която се усеща от тялото е на "гниещо" ... при предозиране със селен - миризмата е на чесън...и т.н.
Възможно е да са и някои хормони - при жените напр. андрогените...

Здравей Денис , след прием на Дуфастон заради извънменструално кървене/ зацапване вече втори пореден месец
Скрит текст:
, на трети ден от МЦ / която чакам сега / кои изследвания да си пусна , за да се разбере защо се получава ? Не знам точно кои освен трите стандартни  хормона може да са показателни в тази ситуация  / многократно ме преглеждаха , ходих на трима различни гинеколога -  няма кисти , няма полипи , ПАП в норма / , казват хормонален дисбаланс и ми изписват различни хормони / Дуфастон , Утрогестан ..../ , от които получих страшно много странични ефекти и остър гастрит и ги спряхме от вчера . Питах какво да пусна , за да се разбере кое не е наред , но не ми назначиха нищо и затова се обръщам и за помощ . Благодаря ❤️
На 33 години съм , щитовидна изследвана - всичко е наред там . Пия в момента вит Д3К2мК7 течен , пробиотици и още неща заради стомаха,  фолиева киселина и вит Б12 . В норма са от изследванията , но каза да ги кача до горни граници Simple Smile
Здравей!
Моето мнение е, да се изследват всички хормони, които са посочени на 1 стр... защото те дават най- ясна представа къде може да има проблем с МЦ и О.
Направи няколко поредни ФМ. Ако няма О. - търсите причината... която може да бъде или хормонална  ( яйчници - хипофиза - хипоталамус) или физиологична ( проблем с яйчниците, напр. ).
Мога да дам общи насоки, но пак ще ти трябва лекар. Simple Smile
Консултирай се със специалист по репр. медицина. Посещавай го редовно, следвай съветите му, докато не установи какъв е проблема и респ. не назначи адекватно лечение.

# 709
  • София
Благодаря ти за бързият отговор и насоките , ще ги пусна всички  / следвайки насоките кое кога се пуска /  , само да
Скрит текст:
попитам един глупав въпрос - някоя добавка от витамините или за стомаха трябва ли да спра преди самото изследване и приема на прогестеронов препарат / спрян вчера /   ще пречи ли на самите изследвания . Ще потърся твоята помощ отново след като излязат 🤗
За изследванията на хормони - може да не спираш вит. и минералите, които приемаш, или ако искаш ги спри за 3-5 дни, няма да е проблем.
Прогестинът, ако го приемаш - не го спираш.
В деня на самото изследване не приемаш нищо ( добавка, медикамент...) - изпиваш ги след като дадеш кръв.

# 710
Здравейте,
Моля за съдействие с разчитането на резултати, правени са на 14ти ден след свеж трансфер. С Хашимото съм, преди инвитрото Тсх ми беше 2.5 ( на доза 75мкг Акутирокс, нямам фт4), с началото на стимулацията на своя глава почнах да приемам по 100мкг и сега това е резултата. Записах си час при друг ендокринолог за средата на следващия месец, тъй като с предишния постоянно сменям дози и тсх ми варира между 5 и 0.5 за последните 3 години и нещо сякаш не откриваме някаква среда за повече от няколко месеца, а сега ще ми е много важно да е контролирано. Към момента е доста ниско, което уж е добре, но ми е леко притеснено да не падне под границата и да стане беля, чудя се до прегледа да намаля ли дозата или така ми е добре за организма, от вас разбрах, че фт4 било показателно, за това моля за коментар. Качвам всичките изследвания, които си пуснах, като всичко друго изглежда в граници. С дефицит на Д И Б12 съм, но продължавам със спрейовете на Better you, с тях завиших нивата последните месеци.

# 711
  • София
Здравейте,
Моля за съдействие с разчитането на резултати, правени са на 14ти ден след свеж трансфер. С Хашимото съм,
Скрит текст:
преди инвитрото Тсх ми беше 2.5 ( на доза 75мкг Акутирокс, нямам фт4), с началото на стимулацията на своя глава почнах да приемам по 100мкг и сега това е резултата. Записах си час при друг ендокринолог за средата на следващия месец, тъй като с предишния постоянно сменям дози и тсх ми варира между 5 и 0.5 за последните 3 години и нещо сякаш не откриваме някаква среда за повече от няколко месеца, а сега ще ми е много важно да е контролирано. Към момента е доста ниско, което уж е добре, но ми е леко притеснено да не падне под границата и да стане беля, чудя се до прегледа да намаля ли дозата или така ми е добре за организма, от вас разбрах, че фт4 било показателно, за това моля за коментар. Качвам всичките изследвания, които си пуснах, като всичко друго изглежда в граници. С дефицит на Д И Б12 съм, но продължавам със спрейовете на Better you, с тях завиших нивата последните месеци.
Здравей! и Честито! Лека и спокойна бременност.
Всичко е супер - не виждам проблем... Т4 и ТСХ са добре. Т4 (Свободен тироксин) не е висок и показва, че дозата е добра. Не се притеснявай, но ги следи на 2-3 седмици.
Вит. Д и В12 може да са по-високи... може да ги приемаш, но ако искаш се консултирай и с лекаря си.
Д3 до 6000 IU... В12 до 1000мкг ... следи и ФК до 12г.с., да е на горна граница.

# 712
Много благодаря за бързия отговор и съветите, denis!

# 713
Здравей отново мила Денис и компания , моля за коментар ,че съм силно притеснена от разбърканите ми хормони  Sad Прилагам от днес резултатите  / това каза да пусна АГ , нямам кисти гледа ме на видеозон , след цикъл съм при нея чак . Пуснах в пакет с пролактина , лаборантката каза ,че цената е по-ниска и имам бонус още един хормон Wink за него обаче не бяха особено спазени изискванията от покой и спокойни гърди .
На 33г. съм , цикъл през 25 дни / продължителност 5 дена / , не раждала , без проблеми до сега , без кисти , нормална ПАП група . От Дуфастона получих остър гастрит  и много още допълнителни " екстри " + непоносимост някаква , та това са изследвания след спрян на 21-ия ден от АГ прием на Дуфастон , сменен и пробвано и с Утрогестан , но се чувствах много зле и го спряхме наложително  / пих го поради извънменструално зацапване / кървене / /
Изследванията са на 4-ти ден , приемам бутирин заради стомаха и две инжекции но-шпа , днес преди даване на кръв не съм приемала нищо от тях  , ама лаборантката каза ,че не е добре с прием на биотин да се пускат хормони , не знам защо .
Благодаря за отделеното време Simple Smile

# 714
  • София
Здравей отново мила Денис и компания , моля за коментар ,че съм силно притеснена от разбърканите ми хормони  Sad Прилагам от днес резултатите  / това каза да пусна АГ , нямам кисти гледа ме на видеозон , след
Скрит текст:
цикъл съм при нея чак . Пуснах в пакет с пролактина , лаборантката каза ,че цената е по-ниска и имам бонус още един хормон Wink за него обаче не бяха особено спазени изискванията от покой и спокойни гърди .
На 33г. съм , цикъл през 25 дни / продължителност 5 дена / , не раждала , без проблеми до сега , без кисти , нормална ПАП група . От Дуфастона получих остър гастрит  и много още допълнителни " екстри " + непоносимост някаква , та това са изследвания след спрян на 21-ия ден от АГ прием на Дуфастон , сменен и пробвано и с Утрогестан , но се чувствах много зле и го спряхме наложително  / пих го поради извънменструално зацапване / кървене / /
Изследванията са на 4-ти ден , приемам бутирин заради стомаха и две инжекции но-шпа , днес преди даване на кръв не съм приемала нищо от тях  , ама лаборантката каза ,че не е добре с прием на биотин да се пускат хормони , не знам защо .

Здравей!
Според мен има киста - потърси второ мнение. Е2 е много висок, висок е и Прогестеронът ( което показва, че може да е лутеинова киста или киста на ЖТ), а ЛХ и ФСХ са ниски - т.е. потисната е тяхната функция, най-вероятно от кистата.
Ще чакам да споделиш какво се случва.
ПП.
Да, Биотинът се спира ( поне за 5-6 дни) , защото дава фалшиви отклонения, при някои показатели, но това не важи, в случая, за теб. Simple Smile

ППП. Друга причина за тези отклонения е, да си с много високи нива на някои андрогени, вкл. на 17ОН Прогестерона.
По-малкото зло е кистата, така че не се плаши от нея Simple Smile

# 715
Благодаря Денис ,
преди да спрем приема на Дуфастон пак ме прегледаха обстойно  и казаха , че имам фoликул и малка течност в левия яйчник от него , което не е киста / това разбрах , дано да предавам точно / . Сега съм си записала час при друга лекарка , понеже съм против тъпчене на хапчета без изследвания  и никой не ми отговори как изведнъж започнах с тези зацапвания на 12/14 - ти ден след МЦ , тук получих много повече насоки и обяснения от лекарите , на които ходих много пъти през месеца  и само казват нямаш кисти , полипи и т.н ,  пий Дуфастона и ще видим .
Не ме притеснява да имам киста, ама ме притесниха думите ти , че е по-малкото зло ... На другия цикъл ще пусна 17ОН Прогестерона на трети ден гледам си писала и към него кои са другите андрогени , които да пусна ? Иначе вит , минерали , щитовидна всичко е наред там вече минах . Глюкоза ЛК ми пуска много пъти с профилактични и други изследвания и там винаги съм в норма ми казва , кръвните добре с изключение на желязо и хемоглобина заради постоянното кървене и след този Дуфастон ми се разби съвсем и цикъл и стомах Sad  Давай моля още насоки какво да пускам и според теб с билки или хомеопатия мога ли да нормализирам тези хормони , не ми понасят на стомаха лекарства от тип Дуфастон... а и не видях никакъв ефект от тях по време на приема , само негативно влияние на целият ми организъм като цяло . Два месеца вече не спира това зацапване между циклите , а искаме да си имаме бебче и да си оправя тези хормони някак .
Благодаря отново 🤗

Здравей отново мила Денис и компания , моля за коментар ,че съм силно притеснена от разбърканите ми хормони  Sad Прилагам от днес резултатите  / това каза да пусна АГ , нямам кисти гледа ме на видеозон , след
Скрит текст:
цикъл съм при нея чак . Пуснах в пакет с пролактина , лаборантката каза ,че цената е по-ниска и имам бонус още един хормон Wink за него обаче не бяха особено спазени изискванията от покой и спокойни гърди .
На 33г. съм , цикъл през 25 дни / продължителност 5 дена / , не раждала , без проблеми до сега , без кисти , нормална ПАП група . От Дуфастона получих остър гастрит  и много още допълнителни " екстри " + непоносимост някаква , та това са изследвания след спрян на 21-ия ден от АГ прием на Дуфастон , сменен и пробвано и с Утрогестан , но се чувствах много зле и го спряхме наложително  / пих го поради извънменструално зацапване / кървене / /
Изследванията са на 4-ти ден , приемам бутирин заради стомаха и две инжекции но-шпа , днес преди даване на кръв не съм приемала нищо от тях  , ама лаборантката каза ,че не е добре с прием на биотин да се пускат хормони , не знам защо .

Здравей!
Според мен има киста - потърси второ мнение. Е2 е много висок, висок е и Прогестеронът ( което показва, че може да е лутеинова киста или киста на ЖТ), а ЛХ и ФСХ са ниски - т.е. потисната е тяхната функция, най-вероятно от кистата.
ПП.
Да, Биотинът се спира ( поне за 5-6 дни) , защото дава фалшиви отклонения, при някои показатели, но това не важи, в случая, за теб. Simple Smile

ППП. Друга причина за тези отклонения е, да си с много високи нива на някои андрогени, вкл. на 17ОН Прогестерона.

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 14:18 от ЛястовичкаБяла

# 716
Здравей Денис и мили момичета ! Писала съм и преди и съм получавала страхотен отзив и съвети. Сега отново бих искала да помоля да хвърлите поглед. На 41 г и неуспешно се боря с регилиране на хормони, с цел забременяване. Това са изследвания пуснати 7 дни, след преполагаема овулация(която така и не засякох на тестовете за ову). бях на преглед преди това и се видя порастнал фоликул, който предстоеше уж до 2-3 дни.. За лекаря всичко изглеждаше чудесно и ме прати да съм правила опити. Хубаводе, но няколко месеца поред съм с доста висок естрадиол, който на 3ти ден е около 440 , а след овулация е 1440.. Вече втори месец, Също повишен ми е и прогестерона, почти двойно.
Прилагам изследванията, отдолу. Обръщам внимание, че имам и ниско желязо.. и хемоглобина ми е около 112, последно измерен. Изследвала съм б12, в средата съм, знам че трябва да са горни граници, Вит, Д също приемам.
Едва ли всеки месец е ЗФ, но не го изключвам, макар че на прегледите не се вижда нищо, добре ми е лигавицата..
Получих кървене между цикъла, което се видя че може би имам за махане едно мини полипче и предстои да го махам, като според лекарката ще е по-леката процедура, нямало нужда от хистероскопия.. Според нея се намирам в перименопауза и в момента образувам повече фоликулии затова ми е висок естрадиола.. НО това малко ме съмнява, че е ок толкова време да е така.
Ще съм благодарна на вашето мнение Purple Heart
Скрит текст:

# 717
Здравейте! Не съм много сигурна дали това е правилната тема, но ще съм изключително благодарна ако ми окажете съдействие при разчитането на резултатите на приятелят ми. Мъж на 21 години е. Пуснахме ги по повод на много качени килограми и постоянна отпадналост и умора.

# 718
Привет пак от мен , този път да споделя , както поиска .
Ходих на лекар още след отговора ти , от прегледа не се видя киста , каза , че всичко е наред . Понеже имах неописуеми болки в ляво потърсих още мнения и днес най-после попаднах на моя Лекар ❤️
Първо каза , че е трябвало да спра добавката , която съм вземала минимум пет дена преди самото изследване, второ е трябвало да ги пусна на 3- ти , не на 4- ти ден при моя разбъркан цикъл съвсем ...
Та нямам кисти, имам остро и сериозно възпаление на левият яйчник , което е вече и към други места и е в шок , че никой не е видял и са ме тъпкали с хормони до сега / на кратко казвам / . Та сега съм на инжекции , последващо следене и терапия и после се надявам всичко да е наред и вече да си имаме бебче Simple Smile
Благодаря за вниманието ти в различните групички ❤️ Бъди здрава , да ни даваш насоки и виртуални сили 🤗

Скрит текст:

Здравей!
ПП.

# 719
Кой е лекарят?

Общи условия

Активация на акаунт