Милано и Северна Италия - тема 15

• 49 740
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Няма проблем да пътувате в ЕС с валидни паспорти до деня на изтичането им.

# 241
Здравейте, някой дали е ползвал закупена онлайн картата Аз пътувам в Ломбардия? Въпросът ми е електронно ли се праща , по имейл или се зарежда в профила в приложението. Също след колко време от покупката се получава? Съответно как става чекирането без пластика?

# 242
  • Milano
Не се праща по мейл. Зарежда се в приложението в секцията "билети" веднага.
Има динамичен qr code за разчитане от проверяващите и се показва от смартфона, от който е закупен.
Билета е валидиран и валидността му почва да тече от деня, посочен в процеса на покупката.
Динамичният qr code обаче не може да отвори вратите/турникетите в метрото или на гарите на passante ferroviario в Милано напр. Затова се минава при персонала на съответната спирка да ти отворят.

Моите първи 30 години с Васко❤️:

Днес албума "Gli spari sopra" става на 30г. и аз го заобичах оттук.
Въртяхме касетката непрекъснато.

Stupendo и Occhi blu най-много по различни причини.🤩

Като че ли беше вчера.❤️

# 243
Не се праща по мейл. Зарежда се в приложението в секцията "билети" веднага.
Има динамичен qr code за разчитане от проверяващите и се показва от смартфона, от който е закупен.
Билета е валидиран и валидността му почва да тече от деня, посочен в процеса на покупката.
Динамичният qr code обаче не може да отвори вратите/турникетите в метрото или на гарите на passante ferroviario в Милано напр. Затова се минава при персонала на съответната спирка да ти отворят.

Моите първи 30 години с Васко❤️:

Днес албума "Gli spari sopra" става на 30г. и аз го заобичах оттук.
Въртяхме касетката непрекъснато.

Stupendo и Occhi blu най-много по различни причини.🤩

Като че ли беше вчера.❤️

Благодаря! Дали винаги има служители на метростанциите в Милано, дори вечер? В София, понеже често няма никой. Дали няма да се наложи да купуваме и билети, за да преминем?

# 244
  • Milano
Да, винаги има.
Вечер нали трябва да затворят метрото, да спрат асансьорите, ескалаторите и т.н.
Ето им кабинките:

# 245
Гледах едно клипче, според което в Милано е изключително опасно. Навсякъде дебнат крадци и измамници, а в ресторантите цените в менюто не били реални. После ти искали пари за миене на чинии например, или за салфетките, или нещо друго и ти го включвали в сметката. Направо съм в шок. Наистина ли е толкова страшно?

# 246
Била съм по други места в Италия, подобно нещо не съм видяла.
Особено за сметките в ресторант.

Иначе джебчии има навсякъде,  просто човек е добре да е внимателен.

# 247
Ходим няколко пъти годишно в Италия, понякога дори само за да хапнем и да се поразходим Simple Smile
Бяхме в Милано последно през септември, никъде не съм видяла подобно нещо...

# 248
Италианците не препоръчват Милано, заради новите му жители, категорично. Не че, това щеше да ме спре. Избрахме други градове, заради решението в центъра да влизат само електрически коли.

# 249
Минахме района от централна гара до катедралата в 2 посред нощ. Проблеми нямахме. Даже успяхме при затворена дюнерджийница да купим дюнер на детето, че беше много гладно.

# 250
  • Milano
Клипчето да не е било за Неапол?🤭
Такъв far west😄.

Т.нар. coperto в ресторантите е в цялата страна. Въведено е в Средновековието и е отбелязано във всяко меню, обикновено на последната страница или най-отдолу на всяка стр. - ок .2-3,5 евро на човек.
Включен е и панер с хляб, за разлика от други страни където си плащаш на филия.😉

# 251
Здравейте за първи път ще летим с мъжа ми, ще оставим децата на баба им и петък вечерта ще кацнем в Бергамо и от там към Милано. За събота съм планувала да отидем до Комо, прочетох и по-назад в темата че трябва да спрем на Como S.Giovanni, но искам и да се разходим до Беладжио. Четох че с ферибот или корабче се стига дотам, далеч ли е от спирката където ни спира влака? И още един въпрос имам- в неделя летим в 15:00 от Бергамо, хотела ни (Corso Garibaldi, 68, 20121 Milano MI, Italy ) се намира на 10 мин.пеша от Замъка Сфорцеско и искам и до там да отидем и после към Катедралата. Ще имаме ли време според вас или само около Катедралата да се разходим и от там към гарата. Колко по-рано трябва да сме на летището? 2 часа както си е обикновено ли? Благодаря предварително! Simple Smile

# 252
  • София
И още един въпрос имам- в неделя летим в 15:00 от Бергамо, хотела ни (Corso Garibaldi, 68, 20121 Milano MI, Italy ) се намира на 10 мин.пеша от Замъка Сфорцеско и искам и до там да отидем и после към Катедралата. Ще имаме ли време според вас или само около Катедралата да се разходим и от там към гарата. Колко по-рано трябва да сме на летището? 2 часа както си е обикновено ли?
Според мен за бърза разходка из замъка + катедралата отвън около 1.5-2 часа общо може да стигне, зависи колко бързо ходите. Ако се позабавите в хотела, по-добре само едната забележителност. Летяла съм с неделния полет в 15.00, последния път хванахме шътъла от гарата в 12.30 и бяхме на летището към 13.30, имаше голяма опашка на чекина (бяхме с чекиран багаж), но времето ни стигна даже и да хапнем преди полета. Летището не е голямо.

# 253
Четох че с ферибот или корабче се стига дотам, далеч ли е от спирката където ни спира влака?
Никак не е далече. 10 минути.

Скрит текст:

# 254
Пак въпрос за Аз пътувам в Ломбардия. Когато я ползваме за влакове просто избираме регионалния влак, който ни трябва (в случая Варена, Милано, Комо), качваме се и сядаме, където е свободно ли? Не се ли валидира нещо предварително?

Общи условия

Активация на акаунт