Милано и Северна Италия - тема 15

• 49 863
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Излезе ми статия, която няма да споделям защото е и рекламна на туроператор, но за интересуващите се от шопинг може да погледнете Serravalle Designer outlet. Определят го като най-големия дизайнерски аутлет в Европа с 230 магазина.
Не е съвсем близо до Милано, но има добри опции за обществен транспорт.

# 436
Здравейте, моля за съвет ако някой е купувал от България билети за мач на Милан през официалния им сайт. Дебна билетите за Милан - Лацио на 07.05.2023 г. Направих си регистрация в сайта и реших да премина пробно стъпките за закупуване на билет, за да съм подготвена и после бързо да реагирам. Пробвам с мача им с Лече, за който вече се продават билети. Натискайки Buy tickets ми излиза поле, в което да избера държавата и да напиша телефонния си номер, след което би трябвало да получа смс, с който да се верифицирам. Да, ама не. Смс не се получава. Помолих брат ми да пробва с неговия номер и пак не става. Попаднах на БГ форум на Милан, в който се дискутира, че такава верификация с БГ номер не е възможна, а само с италиански. Възможно ли е това и ако е така, как сте преодолявали проблема? От друг сайт ли сте купили билети и ако да от кой? Ще съм много благодарна за съвет. Hug

# 437
При съфорумка се получи с бг номер, при мен - не. Пробвах с номера на различни оператори,  така и не се стана.
Накрая ползвах номера на близка позната, която живее в Италия и е с италиански номер , и купих билети.
Ако решиш да използваш номер в Италия, имай предвид, че кодовете, които изпращат на смс са динамични, т.е., валидни са за има - няма 1 минута. Трябва да се синхронизирате, за да не губиш време.

# 438
  • Бургас/София
С номер към А1 не стана при нас. Явно А1 блокират тези SMS-и. Пробвайте друг мобилен оператор. С Yettel нямахме проблем.  Уточнявам, че купувах билети за мач на Аталанта (не на Милан) и препращаше към Vivaticket. Не знам дали и при вас е така.

# 439
първо, може да пробвате с друг оператор, ако имате достъп
ако не става, потърсете услуги в нета за получаване на смс (италиански номер), ако не се иска уникален номер ще успеете

# 440
Благодаря за съветите. Пробвах с А1 и Виваком и не става. Пробвах да потърся италиански онлайн номер, но за всички, които опитах ми изписа, че са използвани прекалено много пъти. Ще търся варианти, ако не, намерих един сайт viagogo, вероятно и от там могат да се закупят.
Моля и за още един съвет. Мъжът ми е фен на Милан. Знаете ли в кои сектори е добре да потърся билети? Да не се изтупаме с фланелка на Милан в някой неподходящ сектор. Grinning Иска ми се някъде, където не са най-лудите фенове. Оранжевите и розово-лилавите сектори ли да гледам? Благодаря предварително. Hug

# 441
Bobby, по спомен, зад вратите са агитките. Агитката на Милан май беше в сектор 145 и съседните.
Ние купихме билети за сектор 161.

# 442
  • Milano
San Siro няма лилави, розови и т.н. сектори.

Червеният и оранжевият са централни, като в първият са и ложите.
Синият и зеленият са зад вратите.

Всеки един сектор, с изключение на оранжевия има 3 пръстена (етажа).

Агитката на Милан е във втори син сектор, наречена Curva Sud (южен завой), отсрещната страна (северната или втори зелен сектор) е тази на Интер, наречена Curva Nord.

Когато Милан е домакин,  феновете на гостуващият отбор се настаняват в трети зелен сектор.
Така или иначе билети там не може да купите - трябва клубна карта и резиденция в област Лацио.

Билети във втори син няма да намерите вероятно - има много абонати.
Нищо страшно не правят - дават тон за хоровете и т.н. и обикновено седят прави.

В заключение, публиката на Милано е възпитана (не по отношение на неприлични думи в хоровете🤣).
Дори при дербитата седиш заедно с интеристи и всеки си вика за отбора.
Нищо опасно.
Както и да е. Аз предпочитам червения сектор.

# 443
Много благодаря за подробната информация. Hug Тоест да разбирам, че ако моя мъж е фен на Милан мога да купя навсякъде без втори син и трети зелен, така ли? Или да избягвам въобще зеления сектор и на трите етажа? Трябва да внимавам да не пише, че се иска Tessera del tifoso, нали така?

# 444
Здравейте, искам да попитам за билетите ''Aз пътувам навсякъде в Ломбардия"  могат ли вече да се закупуват онлайн и ако може важат ли от летището в Бергамо до Бергамо. Благодаря!

# 445
  • София
Здравейте, искам да попитам за билетите ''Aз пътувам навсякъде в Ломбардия"  могат ли вече да се закупуват онлайн и ако може важат ли от летището в Бергамо до Бергамо. Благодаря!
Да и да.

# 446
  • Milano
Много благодаря за подробната информация. Hug Тоест да разбирам, че ако моя мъж е фен на Милан мога да купя навсякъде без втори син и трети зелен, така ли? Или да избягвам въобще зеления сектор и на трите етажа? Трябва да внимавам да не пише, че се иска Tessera del tifoso, нали така?

Няма ти позволи да купиш в трети зелен, както написах.
Където желаете там отидете. Моите предпочитания са червен и син сектор, в зеления не отивам.

И обърнете внимание, че датата с Лацио не е потвърдена. Дори да я потвърдят, ако Милан отиде на полуфинал на ШЛ, почти сигурно ще я променят.

# 447
Благодаря. 🤗 Ще чакам сигурна дата и да купя билети за мача и тогава ще купувам самолетни билети и ще запазвам хотел.

# 448
  • София
Момичета, имам нужда от ваше съвети. Искаме да отидем един ден малко на пазар, но не в аутлетите извън Милано, а в среден клас магазини, има ли някъде Мол в центэра/някой квартал, до който се стига с метро.
Много ви благодаря предварително

# 449
  • Milano
Среден клас магазини има и в центъра.
По Corso Vittorio Emanuele II - H&M, Celio, Tezenis, Calzedonia, Yamamay, Bershka, Zara, Sisley, Adidas, Foot Locker, Mango, Benetton и т.н.
По via Torino и  via Dante също са такъв тип магазини.
Още повече по Corso Buenos Aires между спирки М1 Porta Venezia и Loreto.

Ако държите да е Мол, но не в центъра:

https://citylifeshoppingdistrict.it/it/

Спирка Tre Torri M5.

Последна редакция: пт, 07 апр 2023, 13:21 от regina di cuori

Общи условия

Активация на акаунт