Милано и Северна Италия - тема 15

• 49 772
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
  • Milano
Картата за музеите, купена за първи път (онлайн) се праща на адрес.
За чужбина незнам дали изпращат, в Италия е безплатно.
Може да си я закупите на място:
https://abbonamentomusei.it/abbonati/punti-vendita/

# 271
https://www.codicefiscale.com/ Докато бях повече време в Милано предната година, през посочения сайт си генерирах данъчен номер (кодиче фискале). Възможно е да иска адрес и телефон, но проверки няма, така че може да се впише произволен адрес и телефон (веднъж бях вписала телефон на някаква агенция за недвижими имоти😀). Все пак ми се наложи да ползвам този данъчен номер, когато записвах онлайн тест за Ковид в близката аптека. Мисля, че полученият данъчен код чрез този генератор,  може да се ползва и за други цели като закупуване на билети онлайн .

# 272
  • In transit
Това е все едно да си издадете сама ЕГН. На практика кодичето е като нашето ЕГН за италианците.

# 273
Така е, но е предвидена така възможност за чужди граждани. Именно защото в доста случаи кодиче фискале е необходимо като идентификация.

# 274
  • In transit
Така е, но е предвидена така възможност за чужди граждани. Именно защото в доста случаи кодиче фискале е необходимо като идентификация.
Не си права. Този сайт не е официален в никакъв случай. Ето какво пише в сайта, най-долу.

Правни бележки

Данъчният код, генериран от генератора на CodiceFiscale.com, трябва да се разглежда като пример, тъй като в редки случаи на омонимия и съвпадение на въведените лични данни, системата генерира неуникален код. Реално това не се случва, тъй като приходната агенция заменя едно от числата с буква, за да направи всички зададени кодове уникални.

Използването на данъчен код за незаконни цели се наказва строго от закона, поради което ние отхвърляме всякаква отговорност за неправилно използване на кода, изчислен с CodiceFiscale.com.

# 275
  • Milano
Това е калкулатор на кодиче фискале. Доста хора не си го знаят наизуст. Понякога при попълване на документи на други хора можеш да го използваш, ако ти липсва тази информация.

Не можеш да продадеш апартамента на никой, знаейки данъчният му номер.😉

Това изобщо не е за чужди граждани за случаите, които сте посочила, защото трябва да сте регистрирана в агенцията по приходите, което не е проблем да се направи.

За тестовете в аптеките за чужденци - нерезиденти се попълва документ за самоличност.
При покупка на билети също може да се пропусне с чуждестранна резиденция.

В случая на дамата по-горе - ще си купи картата по-бързо на място, отколкото да чака доставка от чужбина, ако има такава.

# 276
Благодаря за отговорите. Много полезно.
Събирам документите за пътуване, понеже ще съм с непълнолетно дете и правя декларация за съгласие за пътуване от баща и. Пътуването ми е Кипър България и после България Италия. За излизане от Кипър ми искат декларация, независимо, че не сме граждани на Кипър. За Излизане от България имам. За излизане от Италия изисква ли се?

# 277
би трябвало да искат само за излизане от България, освен ако някъде изрично не сте видели, че и Кипър искат.

# 278
би трябвало да искат само за излизане от България, освен ако някъде изрично не сте видели, че и Кипър искат.
От Кипър вече от 2018 искат декларация.
Много деца бяха изведени от разведени родители. Заради това го въведоха и за не граждани на страната.

# 279
ами в такъв случай не виждам защо да не минете със същата декларация (предполагам преведена на английски, с няколко копия) и в Италия, ако случайно се иска, въпреки че не вярвам да трябва...

# 280
За излизане от Италия не се изисква декларация.

# 281
Здравейте, момичета! Летището в Бергамо затваря ли през нощта? Чудя се, ако взема билети с пристигане там в 1 ч. през нощта и излитане оттам в 6 ч. сутринта, дали може да изчакаме на летището, защото за толкова време няма смисъл да ходим да се настаняваме някъде.

# 282
Здравейте, момичета! Летището в Бергамо затваря ли през нощта? Чудя се, ако взема билети с пристигане там в 1 ч. през нощта и излитане оттам в 6 ч. сутринта, дали може да изчакаме на летището, защото за толкова време няма смисъл да ходим да се настаняваме някъде.

При подобни полети си мисля че няма как да затваря. Вие само докато стигнете до където и да било да се настаните ще мине минимум 40мин.
А после път обратно, пак минимум чак по рано на летището. И то излиза че трябва да отседнете някъде за 3часа.
Да не говорим че ако няма селфчек никой няма да ви настани по това време на денонощието.

# 283
  • София
Летището е отворено денонощно.

# 284
  • Варна
Здравейте, момичета!Много полезна информация, изчетох 15 тема.Пристигаме на летище Бергамо в  23 30 ч в събота- 20 май, има ли шатъл или автобус толкова късно до Милано?Плануваме да посетим за 3 дни, с две тинейджърки ще сме: 1) Милано; 2) Езерото Комо и 3)Гарда ленд (желателно ли предварително да купим билетите за вход?).Имам нужда от съвет- къде  е по- практично да нощуваме в Бергамо или Милано?И ако може да препоръчате хотел или апартамент от опит?Благодаря Ви предварително!

Общи условия

Активация на акаунт