Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, Ноември 2022 (Тема 26)

• 144 195
  • 1 927
  •   1
Отговори
# 90
Ал, много ти благодаря за детайното  описание. 🤗❤
Направих скрииншот на поста ти и задължително ще разгледам като се прибера, твоите и на Мими предложенията. Blush

Последна редакция: вт, 01 ное 2022, 23:42 от cloè

# 91
От българските марки харесвам Дика, Дафне, Стела Белчева, Данини, Елизабет и пенсионерските Сузи стил.Wink Все се каня да разгледам тази споменавана от вас Ваяна.
Мими, те Ваяна като да изгряха и угаснаха за има-няма 2-3 години. Магазините в МОЛ-овете си затвориха. На сайта им не виждам нова колекция. Иначе имам не много, но изключително сполучливи покупки от тях. Две палта - чудесен състав, чудесни кройки. Ще ги нося 3-та година. Костюм сако и панталон - единственият, който стои като излят по мен. И той е на 3 години. Не му личи и винаги събира комплименти. Рокли - 2. Едната купих и облякох веднъж. Другата е най-добре ставащата ми рокля - рамене, деколте, талия, дължина - без забележки. Миди, от тежък черен шифон, на средно големи точки  в шампанско. Много лек буфан ръкав, добре прибран надолу по ръката, широк колан/платка за силно подчертана талия. Отнесла е много перални и не мърда. Днес я носих и ме питаха дали не е Шанел Joy Пък такъв беше само парфюма ... Размерите им отговарят напълно на БДС/италиански стандарт. От година нямат нищо интересно, за съжаление.

Дика на мен ми идват къси и широки. Купувала съм някои неща. Нося само една рокля и един шал. Останалите са в историята.

От Дафне носех доста неща по едно време, но те кройки не променят. Едно си знаят, това шият. Сменят само материя и цвят. Времената се менят и ми омръзнаха. Пък и се развалят много с пранетата. Само шаловете им от вълна с коприна продължавам да харесвам и нося. И купувам. ... И коланите. Естествена кожа са и си имат голямо разнообразие от размери. Това си е сериозно предимство. А и имат много цветове.

Понякога и от Юнона купувам по нещо. Те също си знаят едни кройки от 100 години. И на чалга звезда го избиват. От време на време пускат по нещо хубаво и различно.

Love by Iris пробвах също. За съжаление не съм очарована. Вярно, хубави като състав материи и красиви платове. Интересни модели. Не им харесах 2 неща - не са за хора с ръст 160 см. И малките размери са за манекени, т.е. ХС при мен идва мин. 15 см. по-дълго, отколкото на снимките на сайта. Второ - не носят добре на пране. И не на последно място - за толкова пари могат да ги скроят и ушият по-прецизно. Ръбовете по шевовете на лятната пола ми дращеха краката, воланите или както сега се наричат къдричките  по краищата, стърчат леко грубо и необмислено. Шевовете на бюста на не евтината им блуза от коприна не са добре и на място направени. Ако купувам пак, то ще е след преглед на живо в шоурума.

Kensol - добро палто от сурова вълна имам от тях от миналата година. Едни необмислени и кичозни камъчета по всички краища имаше. Късаха чорапогащи Confused Отших този "блясък". След интервенцията нося с кеф. Рокли имам няколко - нито лоши, нито много добри. Една обожавам - тъмносиня, памук с дантела. Останалите - средна хубост. Блузите им от трико са зле и цената по никакъв начин не си заслужава. На едно-две пранета не приличат на нищо. Нескопосано скроени и широки ми идват на всичко отгоре.

Дрехите на Денина Мартин ми харесаха на пръв поглед на живо, когато гледах пролетта. Хубави материи и приятни кройки. За съжаление, цветово са само за топъл и средно към ниско контрастен цветотип като нея, според мен.

Последна редакция: ср, 02 ное 2022, 02:13 от Light Beam

# 92
  • Велико Търново
Добро утро и от мен!
mtz, не те видях с палтото облечена, но последните 3-4 години нося само такива тип "халат". Пак бяха мострените бройки на някаква хубава марка.Като ме види една позната все ми казва, че все едно съм избягала от болницата, ама аз нали се харесвам с тях си ги нося.

Мими, на мен полата ми харесва как ти стои.

Ал, чудна жена си!

Копче, добро пазаруване си направила!Миналата години си беше взела една дълга бяла рокля и като видях, и аз взех.Цяла зима с нея изкарах над дънките.Пример си за изгодно пазаруване!

Бях 11 клас, когато отвориха Дика във Велико Търново/значи преди 26-27 години е било/ и си спомням, че имаха изискване консултантките да владеят английски език.Като мома много пазарувах от там-рокли, панталони и поли най-често съм вземала.Сега от години не съм влизала.
Драго и Радо имаха за кратко магазин при нас, от там помня, че съм купувала една блуза, която беше много хубава, но то и това е било преди 20 години/не се бях омъжвала/.
Вчера при нас беше страхотно време.Бях така, но имах наметнат къс черен пуловер на раменете.
Скрит текст:

# 93
  • София
Много харесвам Драго и Радо, но на мен не са ми по джоба.
Не знаех, че шият и дамско. В магазина на Алабин има само мъжки дрехи.

# 94
  • София
Добро утро и от мен

Копче, добро пазаруване си направила!Миналата години си беше взела една дълга бяла рокля и като видях, и аз взех.Цяла зима с нея изкарах над дънките.Пример си за изгодно пазаруване!
Мдааа, еталон съм направо! Недостижима и ненадмината! Smiley
Онова дългото, бялото - туника си беше и се носи само с дънки и кожен клин! Хит голям! Joy
Сега така стои и се чудя,  ако я дам на шивач да я зашие от двете страни и като рокля мога да я нося, но с моя ханш идва много описващ точно такъв модел. Не, че не нося и такива, де!

Сиска, много стилна визия! Много мой тип! Рокля ли е или две части това?Thinking

БГ фирми. Минавам, подминавам! Купувам за сега бельо от Авангард и това е моят принос към БГ шивашка индустрия. Имах рокля на Дика преди 100години, обираше овациите. Боклучава матеря. Скапа се бързо! Чета етикетите им със състава и си подминавам. Иначе Дика за мен е символ на приятелството! Всяка събота там ни е срещата за кафе! Smile

# 95
Siska, много си мацка Simple Smile
Каква ръка вадиш....брех, браво!

Змия, на витрината им и в момента има дамски костюм с панталон Simple Smile
Много са добри, пожелавам да ти станат по джоба Simple Smile
Шият дамско от много отдавна - палта, шлифери, манта, костюми с поли или панталон, ризи. Гардероба ми за работа е 90% техни дрехи, много-много съм доволна.

Копче е здравия разум Simple Smile Замислям се повече в последно време

Love by Iris ми пасват като дължина в размер XS, късметлийски дрехи са ми Sunglasses

# 96
Сиска, много си хубава!
Благодаря на Ал и Лайт за полезното резюме  на българските фирми!:hibiscus:
Поразгледах разни неща понеже единствената от която съм пазарувала е Дика и то преди 20 години. Много им харесвах вълнените палта, едни черни сака от студена вълна имах от тях, дълго и класическо - съсипах ги от носене, но тогава покрай децата спрях да  нося такива дрехи и въобще не съм влизала.
От Дафне си харесах шалове снощи, ще мина да ги разгледам на живо. Цените им ми се сториха повече от добри.

# 97
Сиска, страхотна си, и как ми хареса чантатааа! Heart
Дика на мен са ми любими, имам рокли от 5-6 години, най хубавото е, че ги шият за мен, никакви корекции, като изляти.Wink По материите има какво да се желае.
Преди много харесвах Кенсола, но напоследък не си намирам нищо там!

# 98
Сиска, много си хубава, но аз ще възроптая - защо така само в черно , а и пуловера и той черен ?? Момичета, бъдете цветни, бъдете шармантни. Оставете черния цвят на тийнейджърите металисти. Wink

Ох, редактирам се веднага и съжалявам за коментара си. Надявам се да бъда извинена.
Благодаря Мими, че ми каза.

# 99
Лъвичка, Сиска е в траур, иначе е много цветна!

# 100
Ето ми късметлийския екип от Love by Iris, качвала съм снимката в другата тема и знам че за много хора е леко кичозен, силно инфантилен и крайно неподходящ за възраст над 25, но аз се харесвам Sparkling Heart
Скрит текст:

Mtz, права си че тези обувки са за малко по-друг стил, ето на сайта на производителя как са ги съчетали
Скрит текст:

# 101
Ал, на мен обувките много ми харесват, но просто не с вчерашния тоалет!
Аз днес съм като облак, блузата е на Зара, от Гърция, не ми е любима! Но пениш се, не пениш...! Joy

Последна редакция: чт, 03 ное 2022, 09:11 от mimi.7299

# 102
Много отдавна не съм купувала дрехи от бг производител. Бях фен на Рила стил и Батибалено, но спряха да произвеждат. Чат пат съм купувача от намалените неща на Жени Живкова преди години, но скоро не съм поглеждам какво прави.
Наскоро открих Франт - качествен трикотаж и добре че започнах от физическия им магазин, защото сайта им е много зле, едва ли щях да купя нещо оттам.
Бг ишлемета купувам много. И вчера си взех един панталон на Gerry Weber  шит тук.

# 103
Уууух, да забравих Батибалено!

# 104
  • Sofia
От къде купувате ишлемета?
Някога съществуваше магазин Миролио, дрехи шити у нас за Италия. Най-хубавите ми костюми са от там.

Общи условия

Активация на акаунт