Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, Ноември 2022 (Тема 26)

• 146 533
  • 1 927
  •   1
Отговори
# 1 755
Да, и аз ги харесвам и ползвам пачовете Simple Smile

PS Някой ме беше питал за косата и аз май ужасно грубо не отговорих - извинявам се! По принцип се води лоб (дълъг боб). Но честно да си кажа аз просто казвам на моята фризьорка да реже много, но да мога да я връзвам и да изглежда добре и изправена и накъдрена. Ако по някаква случайност не съм при нея изобщо не издребнявам дотам, че да проверявам дали  моето разбиране какво е blunt lob (лоб с нефилирани краища) съвпада с това на фризьора и изкопавам снимка на исканата "прическа". Разбира се, резултатите никога не съвпадат напълно, но и моята перушинеста коса е истинско предизвикателство за фризьорите, та не ги виня горките Grinning

Последна редакция: вт, 29 ное 2022, 16:57 от Agent Provocateur

# 1 756
  • някъде под слънцето...
Няма как да ги объркаш, едните са гел, а другите напоена целулоза, харесвам ги защото "хващат " и горния клепач., а обикновено при мен  той е по подпухнал.
Ако  мога да ги огранача или спра  солта и алкохола то няма как да спра да рева.Къде къде от нерви , къде  от мъка, къде защото и аз не знам защо. След рев,  съм като ухапана от пчела.
Малко по неудобни са, но  помагат "смъкване  на  отока" и придобиване на човешки вид .
Агентче,   обожавам "дълъг боб", но тук много малко фризьорки знаят как точно се прави.
Сега "отглеждам мат'рял"  за него. Коктейлът от добавки  който пия , видимо забърза растежа(1см за 20 дни), лошата страна, боядисване на корени всяка свсмица.Надявам се да може да се получи това, което искам   за новогодишнната нощ, а не поредното "отмъщение на фризьора"
Поне  вече фризьорката  ми ее читава, сигурно защото този път не е испанка. Оформи един боб  на девойката през юли, който вече е прекрасен дълъг боб, но и хайванчето чака за оформяне на бретон за новогодишния купон, че тук си нямат студентски празник.
Но се опитват да го наваксат с пиенеНаправо се 😯, когато ми каза, че в   куверта  за Нова година  организиран в един от факултетите , влизат 10л  бира  или  tinto de verano(червено  вино разредено с подсладена газирана вода и лимон).Добре, че има  български  ген,    домашни тренировки  и си знае мярката   Simple Smile  .

Последна редакция: вт, 29 ное 2022, 18:19 от sl

# 1 757
Противобръчкови кремове не съм ползвала още, нито тези екстри за които говорите. Blush От години ми е важно добра хидратация и защита. В случая при при мен за чувствителна и нетолерантна кожа, и до там. Страх ме е да експериментиран с киселини и ретинол без препоръка от дерматолог. Като ви чета по колко слоя намазвате, направо ми става лошо. Relieved

Agent Provocateur, моята перушина в момента е като на първата снимка от полетният ред.  Прическата, цветът е тъмно русо.

Последна редакция: ср, 30 ное 2022, 08:42 от Sysly

# 1 758
silver pearl споко, не си само ти. И аз нито ще ползвам ретинол, нито имам желание, нито пък ме и интересува. Нито слънцезащита/освен на плажа/ ползвам, нито съм ползвала в годините, пък нямам петна по лицето. Пачовете също не са моето.

# 1 759
Ама то и не всяка жена има нужда от това. Аз, за съжаление, съм от нуждаещите се. 😂

# 1 760
Сисли, въпрос на проста математика е Wink

Имам приятелки, които слагат 1 крем и 1 слънцезащита. Количеството продукт на техните лица надвишава количеството продукт на моето, въпреки че аз слагам 5-6-7 продукта (с много по-леки консистенции).

С грима положението е аналогично и аз лично се дразня, когато някоя се изкаже в стил "аз не се омазвам с 5 слоя като вас". Това единствено показва, че въпросната дама няма никакъв опит с грима, защото 5-6-7 слоя и 15 продукта в ръцете на човек, който знае какво прави и има подходящите четки и техника на нанасяне могат да дадат много естествен резултат, а 3 продукта в ръцете на човек, който няма опит да дадат ефект на маска. Та не можем да абсолютизираме "коя колко слоя маже" - всяка от нас си маже колкото може, колкото и е нужно и съответства на нейните си естетически критерии и разбирания как трябва да изглежда в конкретната ситуация.
Скрит текст:
Едно прилично видео за често срещани похвати в грима, които ни състаряват.

Последна редакция: вт, 29 ное 2022, 18:07 от Agent Provocateur

# 1 761
  • Бургас
Е такива лица съм виждала - зачервени, подпухнали, белещи се, като да са изгорели на слънце и да е паднал/да пада слой кожа. Стряскаща гледка
И изключително стряскащо пъпчасали виждам всеки ден и от рет. се оплакват и от витамин ц масово.

# 1 762
  • някъде под слънцето...
Агентчето е права, че човек може да се омаже подобаващо и само с един продукт, Както и може да  сложи 5 и да изжлежда като пълен нюд.
Не е въпрос на брой продукти, а на вид и количество.

Последна редакция: вт, 29 ное 2022, 17:24 от sl

# 1 763
Ал, няма нищо страшно с ретинола. Агента го е обобщила много точно. Масово хората са нетърпеливи с трет и мажат ли мажат. И се почва едно белене и лющене като змия. Около устата, носа и очите не се слага. За по сигурно някой слагат вазелин да са сигурни, че няма да попадне на тези места.
Сутрин съм бърза Вит.С серум, хидратиращ и слънцезащита.
Вечер обаче си е моето време и обичам да отделям време за себе си. Всяка една от нас е различна. Вечерно време идват ред на масажа с NuFace, маска, ако съм решила да слагам и Авен A oxitive/ или Finacea и крем за лице. Отдавана спрях да мажа много неща на лицето си.
Любознателна съм и обичам да чета, да съм информирана.
Не съм ползвала Вит.С на TO и не мога да дам мнение. Мога да ти предложа няколко варианта.
Сетих се, който го е страх или има непоносимост към ретинол може да пробва bakuchiol. Може да се ползва и от бременни даже и през деня.
Попаднаха ми тази марка Peace out skincare. Имат интересни пачове, даже едни с иглички с ретинол, Вит.С и още нещо за бръчки. Някой има ли опит с тази марка?Ще я пробвам обаче любопитна съм.
Любим фон дьо тен ми е Диор Backstage, но няма фактор и го ползвам вечерно време само. Купих един СС на Шанел заради 50 фактор стои ми ужасно на кожата. Сега слагам слънцезащита с цвят 50 фактор.
Сега съм с моята дилема Вит. Д, който почнсх да пия от събота. Веднъж на седмица 20 000 IU. Питах личната и в аптеката, че попадах на статии, че се пие с Вит. К2. с цел да не се калцифицира в меките тъкани артерии и камъни в бъбреците. Казаха не, колко повече статии чета от лекари навсякъде казват, че се приемат заедно. Мразя такава противоречива информация. 😡
PS и от Вит. С може да си докара човек проблеми. Зависи дали е активен или неактивен и също така %.

Последна редакция: вт, 29 ное 2022, 17:24 от cloè

# 1 764
Ох, направо ме страскате с тоя ретинол...накрая ще взема и аз да се откажа! И аз не съм фенка на голямото мацондрене

Последна редакция: вт, 29 ное 2022, 17:49 от mimi.7299

# 1 765
  • тук-там
Е такива лица съм виждала - зачервени, подпухнали, белещи се, като да са изгорели на слънце и да е паднал/да пада слой кожа. Стряскаща гледка
Ако не ползват добра слънцезащита Wink

# 1 766
Мими, теб дерматолог ще те следи не се притеснявай. 🤗😘
Излагай както бях написала първо може да не ме разбереш и да се разсърдиш.

# 1 767
За протокола - виждала съм близка приятелка която беШЕ голяма манячка на тема рет./трет. ...сега след като си травмира кожата на лицето..вече години маже само билкови кремчета. От мен не мерси...
Мога ли да ви върна в лятото и да покажа едни диви луди и красиви пеперуди ... огледах се в нея  https://www.ksabu.com/products/biale-drukowane-sukienki-bez-reka … -dekoltem-w-szpic

# 1 768
Третиноина си е лекарство, което се изписва с рецепта, нещо което масово се забравя.
Това обаче не означава, че няма добри ретинолови продукти или такива с витамин С. Възпалена кожа може да се дължи на ретинол, киселина, витамин С и  на всеки друг продукт  зависи от кожа, как се ползва продукта, дали не се прави лоша комбинация между 2- 3 продукта и т.н.
Не отричайте ретинола или Витамин С изцяло само защо някой около Вас е имал лош опит.
От моята камбанария киселините са много по-вредни от тези 2 съставки.

# 1 769
Няма как да ги объркаш, едните са гел, а другите напоена целулоза, харесвам ги защото "хващат " и горния клепач., а обикновено при мен  той е по подпухнал.
Може ли снимка от нета, защото за първи път чувам, че хващат и горния клепач? Или аз не знам как правилно да ги сложа.

Общи условия

Активация на акаунт