Да помогнем на Дари - SMS на 1365 (Mtel и Globul)

• 37 509
  • 774
  •   1
Отговори
# 675
  • Чикаго / София
Определено му трябва реклама на този фонд, масирана и ежедневна! Аз например въобще не знаех за него! Rolling Eyes

И много съм си мислела - Ето аз изпратих каквото успях да заделя по сметката на  Даринка, пращам и СМСи и на познати разгласявам, ама всички други дечица които се нуждаят от средства, за да живеят?! Ясно е, че не мога за всяко да пращам по-голяма сума, но определено бих могла да отделям по 1-2-5лв. всеки месец за този фонд! И ако наистина го правят поне половината от работещите в БГ, би могло да се помогне на много повече, а защо не и на всички болни дечица!

Дано му се даде повече гласност! Peace

# 676
  • София
И аз до днес не знаех за този фонд. Но много ми хареса идеята на Дарик радио - просто ти удържат 1 лев от заплатата всеки месец. Защото съгласете се, че не става да превеждам по банка 1 или 2 лв. всеки месец. Особено за фирми с многоброен персонал е идеално - хем лесно, хем повече пари се събират всеки месец  Peace
Но веднага след това си представих картинката в нашата фирма - ще има съгласни, ще има и несъгласни (за съжаление  Rolling Eyes) И счетоводителя няма да се съгласи да си усложни работата и от едни да отделя 1 лв., от други не.
А толкова много ми хареса идеята...

# 677
Може би трябва да се измисли нещо такова: Заявяваш на счетоводителя желанието си да ти се удържа от заплатата и те да го правят всеки месец. /както се прави за синдикалните организации/

Последна редакция: пт, 12 яну 2007, 10:05 от luna

# 678
Уважаеми Господари,

Поzволявам си да ви пиШа, zаЩото zа мене Вие веЧе сте се превЪрнали в институция и искрено се надявам, Че чреz Вашата помоЩ може да бЪде подпомогнато раzпространяването на информация и, даже ако Щете, да се рекламира по някакЪв наЧин ФондЪт zа скЪпоструваЩо леЧение на деца
Ето неговият сайт
http://www.cfld-bg.com/index.php?option=com_poll&task=result … E2%E0%F5%F2%E5%21
За какво иде реЧ всЪщност.
Може би сте zапоzнати с тЪжната и трагиЧна история на Дари, болното от тежка форма на левкемия детенце_
www.save-darina.org

От форумите на Бг Мамма, кЪдето пиша, трЪгна инициатива, която доведе до откриването на специалната линия За гласуване сЪс СМС като един от наЧините  zа набиране на средства zа нейното леЧение. СЪвсем слуЧайно раzбрах от постинг на друга мама zа сЪществуването на фонда, Чийто адрес ви иzписах по_горе. Смятам се zа над средното ниво информиран Човек, но досега zа таzи инициатива НИКОГА И НИЩО не бях Чувала. Така е и с моите поzнати, както и с голямата Част от пишещите вЪв форума ни. Трябва да има НеЩо или Някой на национално ниво, Някой, който да сЪбира средства централиzирано zа подобни тежки zаболявания, Защото, сЪгласете се, децата са богатството на БЪлгария. И слуЧаят на Дари, zа жалост, не е единиЧен.

Моля ви, ако е вЪzможно, срещнете се с отговорните фактори от тоЗи фонд. Техните имена и телефони са упоменати в сайта.
Да се направи кампания на национално ниво. Да се раЗлепят афиши, да се направят банери по сайтове, форуми и др. места в
Интернет. Раzберете, раЗгласата на тоzи фонд е на иzклИуЧително ниско ниво. Нека да се направи така както при БЪлгарската Коледа, да има наЧини да се даряват средства и не само по банков пЪт, както е упоменато там. Да не се пренебрегва ни един наЧин zа раzгласа. Да се направят вЪzможности zа директно преливане от zаплатите кЪм сметките на фонда на хора, които са ИzраЗили желаниеътоест, неЩо като договор, на баЗата на който да ми се удЪржат, примерно, 20 лева ежемесеЧно.

Иzвинявам се zа дЪлгото и емоционално писмо, но сЪм майка на дете, което е поЧти на годините на Дари и всеки пЪт, когато погледна снимките в сайта, плаЧа, zаЩото всеки би могЪл да е на мястото на теЗи родители....и zащото всеки трябва да има своя ШАНС.

Ето писмото ми, което току_що пратих на Господарите. Ако полуЧа отговор, Ще ви информирам.  bouquet

# 679
Уважаеми Господари,
...........................

Страхотно казано, БРАВОООООО  bouquet  bouquet

и аз вярвам в институацията на Господарите и подобните предавания, дано има успех!!!!

П.С. можеш да го пратиш и на БТВ Репортерите, например, ако Господарите не се заинтересуват!!!

# 680
  • София
Уважаеми Господари,
...........
Ето писмото ми, което току_що пратих на Господарите. Ако полуЧа отговор, Ще ви информирам.  bouquet

Браво!Страхотно си го написала!Дано има отзвук! Peace

Определено му трябва реклама на този фонд, масирана и ежедневна! Аз например въобще не знаех за него! Rolling Eyes

....
Дано му се даде повече гласност! Peace

Дано!  Praynig

Последна редакция: пт, 12 яну 2007, 14:26 от StaM

# 681
  • В светлината на слънцето
Европейска Сврака  smile3501

Много хубаво и точно си го написала, дано му обърнат внимание.  Praynig
И аз имам дъщеря на почти същата възраст като Даринка, и аз всеки път започвам да плача щом погледна очичките на това мило детенце на снимката. А още колко такива като него има, за които не сме и чували... Умът ми просто не го побира...  Cry
Наистина е жалко колко малко са парите в този фонд. А колко душички чакат спасението си, надявайки се както на чудо, така и на човешкото милосърдие.  Cry
А превеждането на пари във фонда изобщо не е сложно. При нас стана по следния начин. Когато го учредиха, здравната ни репортерка дойде във всеки отдел и ни попита дали искаме да отделяме средства. Имаше хора, които реагираха направо грозно с реплики от типа на "Аз пари за деца не давам".  Shocked Но в крайна сметка всеки сам решава. Повечето обаче откликнаха. За целта всеки един подписа нещо като декларация, с която определя сумата, която да му се удържа всеки месец от заплатата. Останалото го върши счетоводителката. Никой не те задължава каква сума да отделяш, а ако случайно изпаднеш в тежко финансово положение във всеки един момент можеш да се откажеш. До този момент обаче не съм чула някой да се е отказал. Съвсем случайно разбрах, че главната ни редакторка превежда доста голяма сума. А тя не е омъжена, така че тук изобщо не става дума за деца, а за човечност. Която много хора в тази страна мисля, че притежават.
Силно се надявам, че по-голямата гласност на фонда ще увеличи парите в него, а така и надеждите на много семейства.  Praynig

# 682
Европейска Сврака  smile3501

А превеждането на пари във фонда изобщо не е сложно. При нас стана по следния начин. Когато го учредиха, здравната ни репортерка дойде във всеки отдел и ни попита дали искаме да отделяме средства. Имаше хора, които реагираха направо грозно с реплики от типа на "Аз пари за деца не давам".  Shocked Но в крайна сметка всеки сам решава. Повечето обаче откликнаха. За целта всеки един подписа нещо като декларация, с която определя сумата, която да му се удържа всеки месец от заплатата. Останалото го върши счетоводителката. Никой не те задължава каква сума да отделяш, а ако случайно изпаднеш в тежко финансово положение във всеки един момент можеш да се откажеш. До този момент обаче не съм чула някой да се е отказал. Съвсем случайно разбрах, че главната ни редакторка превежда доста голяма сума. А тя не е омъжена, така че тук изобщо не става дума за деца, а за човечност. Която много хора в тази страна мисля, че притежават.
Силно се надявам, че по-голямата гласност на фонда ще увеличи парите в него, а така и надеждите на много семейства.  Praynig

ейййй, ми ЗнаЧи аz правилно сЪм предложила по_нагоре, ЗнаЧи не само на мене ми е доШло на ума.
Ох, стискам си палци да стане, да имам отговор от тях, ако трябва, и на телефоните им Ще се обадя, аЗ не се крия, ни най_малко. Peace Praynig Praynig

# 683
вчера по сити тв. в рекламата за Дарина  която пускат по няколко пъти на ден, казаха че и от Вивател  вече може да се изпращат смс-и

# 684
  • Linz
вчера по сити тв. в рекламата за Дарина  която пускат по няколко пъти на ден, казаха че и от Вивател  вече може да се изпращат смс-и
И аз го видях това току-що.
Някой знае ли колко са събраните пари до момента?

# 685
Цитирам сайта:
Цитат
До момента събраните средства по банковата сметка възлизат на:
4 405,34 EUR

и
137 992,59 BGN

Предварителна информация от мобилните оператори :

11.01.2007 MTel - 50 000 BGN
07.01.2007 Globul - 35 000 BGN

Забележка: Резултатите от мобилните оператори са приблизителни и не са добавени към набраните средства по дарителските сметки.

# 686
  • Linz
Не е зле Hug Но още доста трябват Rolling Eyes

# 687
Не е зле Hug Но още доста трябват Rolling Eyes

Ще ги съберем! За един месец никак не е зле!
Вчера отидохме на концерта по-рано\ към 17.30\ , защото имах среща с едно момиче да ми донесе плаката. До 17.50  всичките 600 билета бяха продадени, а залата събира 250 човека. Видях "почитатели" на хип-хопа от 4 до 70 годишна възраст и  нито един недоволен...
Всички пускаха парички в кутията.  По два, по пет, по петдесет лева... Някои идваха, пускаха пари в кутията и си тръгваха. Страхотно беше!

# 688
... До 17.50  всичките 600 билета бяха продадени, а залата събира 250 човека. Видях "почитатели" на хип-хопа от 4 до 70 годишна възраст и  нито един недоволен...
Всички пускаха парички в кутията.  По два, по пет, по петдесет лева... Някои идваха, пускаха пари в кутията и си тръгваха. Страхотно беше!
Връщаш ми вярата в хората.
Мисля, че лечението не е само за Дари, лечението е и за нас.

Hug

# 689
      Потвърждавам, и от Вивателска карта вече може.

Общи условия

Активация на акаунт