Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 10

• 79 233
  • 838
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Тонер с пръсти и потупване. Има едни много хубави китайски листчета, които са като платно на маска, ама малки и когато искам да приложа тонера за по-дълго време, напоявам с тях.
Ако тонерът е от по-гъстите като консистенция, слагам понякога няколко слоя един след друг - сутрин например, докато оправям закуски, кафета и т.н. Има един пептиден, който е доста ароматен, но пък иначе не дразни и е хубав продукт на сносна цена - от него най-често, но може и хидратиращ да се избере.

# 661
  • София
Harpalike , ще може ли да споделиш кой е този пептиден серум, защото съм в издирване на подобен продукт Simple Smile

# 662
  • София
Сега слагам пептиден тонер на SNP - намира се в Лили Дрогери и разни сайтове за корейска козметика.

Но ако търсиш серум, този не е лош - също може и тук да се намери вече в сайтовете за корейска козметика.

Сигурно има и много други продукти с пептиди, но гледам да не трупам много козметика напоследък.

# 663
Здравейте! Включвам се с удоволствие  в темата. От месец декември започнах да използвам трет 0,05%, който ползвам през вечер  и оттогава изчетох десетки страници с информация и още толкова в групи. От човек, който през целия си досегашен живот е ползвал само крем за лице, се превърнах в козметичен ентусиаст и натрупах завидно количество продукти. Но с проби и грешки успях да се ориентирам донякъде в рутината си. Част от продуктите не пасват на кожата ми, но пък от някои съм просто очарована.
И тъкмо постигна спокойно лице и добър резултат, добавям нов продукт и отново идват проблеми: зачервяване на определени зони.
По повод нежеланите реакции от трета ще споделя моя малък опит. Сутрин след трет при зачервяване спирам всички активни продукти (при мен това са вит.С серум, всякакви киселини и тн).
Какво ми помага при раздразнена и зачервена кожа:
1. Крем Бочко
2. Синя Нивея в метална кутия
3.  LRP Cicaplast Baume B5
4. Витасин

Поради чувствителната си кожа използвам серум с витамин С рядко. Бих искала да го ползвам всеки ден, затова търся информация и препоръка за наистина качествен такъв.  Ще се радвам на предложения.

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 17:31 от Malerina

# 664
  • Mostly in my mind
3 месеца използвам ретинол 0.3%. Взех си ретинал 0.05 % на а-game g&g. Поетапно ли да го вкарвам според вас? Мислех два,три пъти седмично,а останалите дни ретинол, докато напълно го изместя.

# 665
  • Варна
Не ги смесвайте. Ретинала е много по-силен. Довършете си ретинола и тогава въведете ретиал.

# 666
3 месеца използвам ретинол 0.3%. Взех си ретинал 0.05 % на а-game g&g. Поетапно ли да го вкарвам според вас? Мислех два,три пъти седмично,а останалите дни ретинол, докато напълно го изместя.
Аз не бих ги смесила.

# 667
  • София
Цитат
Дайте ми сносна причина защо да не използваш ретинол и ретинал в различни дни, когато кожата е привикнала с едната съставка тяnewsm78

Аз си продължавам с 4 вечери с Авен и 2 с испански трет и кожата ми е в перфектно състояние. Все ми се струва, че е по-малък шок за кожа свикнала с едната съставка.

# 668
И аз смесвам трет и ретиноин.Въртя ги.

# 669
  • София
Таман ви се похвалих, че рядко се беля от трета и днес съм с белеща се кожа по брадичката. Да го спра ли за ден два или да продължа, но като наблегна на крема със серамиди?

# 670
Да, може да го спреш за 3дни.Поне аз бих.

# 671
Аз се обелих на брадичката при предишното застудяване. Използвах трета през ден и увеличих хидратацията.

# 672
  • София
Ако се беля и спра трет започвам да се беля на парцали 😂. Не го спирам аз, дори най-малко се беля в деня след него, а в деня в който пропускам съм на люспички. Случвало се е да мажа поредни дни при белене. Много помага двуфазното измиване с олио при белене, на мен мазничкото ми изчиства всички люспички.

# 673
  • Варна
Абе...аз,че съм руса руса съм Grinning ама нещо хич не ми харесва идеята да се беля от мазило.....Не съм се засилила към трет/макар,че поръчах испанския/. Беленето не е ли един от сигналите за нарушена бариера? Чета тук,че го приемате супер спокойно.

# 674
  • София
Според мен нарушена бариера е когато усещам лицето си като изгоряло от слънце например, и имам червенини. Това ми се е случвало само веднъж в началото с трет и разредих. Беленето за мен си е изчистване на мъртва кожа, и здравата такава не ми е реактивна. Обаче това е при мен, ако някой усеща нещо кофти освен, че се бели да спира трета.

Общи условия

Активация на акаунт