Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 10

• 79 193
  • 838
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Кожата ми, след 6м. използване на Ретинал и трет се удебели значително според козметичката ми, аз естествено виждам изчистване, удебеляване, няма как да видя. Мен ме дразнят порите, които явно след изчистване някак според мен са по-видими.

Ако кожата ми почне да се бели, бих се притеснила, за мен е нежелана реакция. Но пък сме толкова различни, може при друг да не е такъв проблем newsm78

# 691
Беленето е нормално, дори очаквано за такъв продукт (третиноин). Това си е като химичен пийлинг. Идеята му е да излющи горният слой кожа и забърза подновяването на клетките, по какъв друг начин да стане, освен с обелване? При някои просто е по-слабо изразено.

# 692
Да, точно този слой ми изтъня на мен, появиха се капиляри, които дават червенина, кожата реагира със зачервяване на продукти( минава ).За мен е нежелано това, беленето не спираше и минах на ретиноиди под формата на ретинол и подобни.
Наскоро четох за още жени, които се оплакват от същото.

# 693
Да...няма гаранция, че кожа, която реагира силно на продукта, все някога ще го приеме и ще се нормализират нещата. Кожата може никога да не привикне. Все пак това не са точно козметични продукти, а силни химични формули, които имат за цел да лекуват акне, антиейдж-а е бонус. Просто се минава на нещо по-леко, според мен.

# 694
Ооо, и аз не искам да се беля. Но съм виждала дама в Ютуб да се бели като змия. На всичкото отгоре и се беше цепнало около устата, и тя продължаваше да маже. Един вид да се излющи и да излезе кожа на 20 годишна. 🙈
Бях си нарушила бариерата на кожата плюс обострена розацея. И двата дерматолога, които ме видяха първото нещо, което ме питаха дали не съм ползвала ретинол или третиноин. Тогава не бях и помисляла за него.
Явно и затова е с рецепта третиноинът, тъй като е лекарство и може да си навлече човек проблеми, ако не го вкарва много бавно.

# 695
Аз го вкарвах бавно.Внимателно и в началото бях ок.Но после се започна и накрая вече ми писна.Няколко години мазах.

# 696
ДХЗ, не визирах теб или момичетата, които пишат в темата.🤗 Рядко се появява тук някой смелчага да се хвърли направо на третиноин 0,05%.

# 697
  • София
Здравейте дами.
Ползвам трет 0.0125 през вечер от октомври с плавно въвеждане. Реших, че е време да го въведа всяка вечер, но след третия ден кожата много се изсуши и спрях за 3 дни. Сега отново го ползвам през ден. Въпроса ми е може ли 2 вечери да слагам, една да почивам? Въобще наложителна ли е употребата ежедневно за  да се ретинизира кожата или може да се ползва например през ден?

# 698
Аз знам, че беленето е окей само в първите дни от въвеждане на продукта. Ако е постоянно, значи продуктът е твърде силен за кожата и/или останалата грижа не е достатъчно адекватна.
Прави ми впечатление, че в България напоследък третиноинът е на мода и много дами се хвърлят директно на него, без да въведат постепенно ретиноидите за кожата си. Не разбирам защо е, но не мисля, че при такава употреба ползите надделяват над лошите странични ефекти, а напротив.

# 699
  • София
Ами добре е да се знае преди да се въвеждат активни продукти, че третиноин е продукт насочен за премахване на акне. Както писа и дамата по-горе. Начина на премахване на дебели белези от акне от бузите е точно с излющване и регенериране на здрава кожа. Ползването на дермапен е с подобна насоченост при акнеична кожа и също се излющва. Който не му се минава през белене стои на ретинол/ретиноид, които са с антиейдж насоченост. За съжаление много хора /нямам предвид пишещите тук/, считат че нещо е модерно и без да се интересуват го взимат. После обаче се оказвало, че на тях не действало като на Х.

cloe дай линк към това видео на тази мазохистка 😂, смятаааай сцепена уста и кожа на парцали…. Доста интересно какво си представя, че трябва да се случи тази жена, да падне кожата и ли 🙀.

# 700
Мишчица, изглежда го е махнала. Беше наистина  много страшна. Намерих едно видео, в което описва какво ѝ се е случило. Да ти се цепнат устата да не може да ядеш! 🙈🙈Ето го
https://youtu.be/oAzxJZHGetE
Аз лично имам съмнения, че има и някаква друга намеса на лицето. Някакво е замръзнало и без мимики, въпреки че тя твърди че няма.

Последна редакция: сб, 11 фев 2023, 17:15 от cloè

# 701
Няма как човек да знае как ще му реагира кожата.Както писах години ползвах трет.беленето се появи в последствие, и след като не спря вече, спрях медикамента.
Някои хора имат този страничен ефект, други не.
Слагам
трет от 5г., не е като да не знам какво правя.Та този опит имат и други хора, без да се опита няма как да се разбере.

Да допълня, че бях изчела всички предишни теми на тази преди да започна.Не знам колко бвха.

Последна редакция: сб, 11 фев 2023, 23:27 от ДХ3

# 702
Здравейте дами.
Ползвам трет 0.0125 през вечер от октомври с плавно въвеждане. Реших, че е време да го въведа всяка вечер, но след третия ден кожата много се изсуши и спрях за 3 дни. Сега отново го ползвам през ден. Въпроса ми е може ли 2 вечери да слагам, една да почивам? Въобще наложителна ли е употребата ежедневно за  да се ретинизира кожата или може да се ползва например през ден?
Естествено, че не е наложителна ежедневната употреба. Даже последно време е модерен т. нар. cycling. Редуват се - първа вечер ексфолиране (киселина), втора - ретиноид (ретинОл, ретинАл, третиноин), трета и четвърта - почивка (хидратация и подхранване).

# 703
https://youtu.be/LqsN-WFY1yo
Всеки сам да си прецени

# 704
  • София
Здравейте дами.
Естествено, че не е наложителна ежедневната употреба. Даже последно време е модерен т. нар. cycling. Редуват се - първа вечер ексфолиране (киселина), втора - ретиноид (ретинОл, ретинАл, третиноин), трета и четвърта - почивка (хидратация и подхранване).
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт