Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 10

• 79 146
  • 838
  •   1
Отговори
# 705
Като човек с розацея само мога да кажа - внимавайте с експериментите, защото кожата може да не реагира 20 години и един ден да се събудите и да се зачервявате от вода. Обиколила съм една камара дерматолози и за мен и за дъщерите ми, едната от които е на Роакутан заради тежко акне, интересувала съм се и чела достатъчно да знам, че да се белиш, като гущер не е ок. Пазете си кожата.
Иначе аз ползвам третиноин, но за такива, като мен два - до три пъти седмично е предела.

# 706
При белене спирам трета и хидратирам ударно. В момента въвеждам ниацинамид и я карам полека с трет. В момента, примерно, усещам, че имам раничка край носа и пропускам. Забелязвам, че след 2 вечери без трет, кожата ми изглежда супер. Даже се замислям дали да не даунгрейдна към ретинол за някакво време. За обиране на пилинга ми помага ексфолиация с конджак гъбка. Много леко и щадящо обира люспите кожа и не дразни.
Иначе моята кожа се уплътни след трет. Преди, като си миех зъбите, под очите се гънеше като вестник, а сега е съвсем различно положението.

# 707
Дами записвам се с 4то слагане на акнелиз 0.1%. През 3 дни. Започнах лека по лека, не както бях решила и засега всичко добре.

Обаче, понеже кожата ми е мазна, не правя точно сандвич. Слагам хидратант в началото, стоя 15-20 мин, след което акнелиза и това е. Страх ме е ако и след акнелиз сложа хидратация (което е баш сандвича), да не се омазни. Дори и в този вариант, се събуждам с леко мазна кожа... в момента ползва на децата една екс омега, ще си взема нещо по леко.

# 708
  • София
Дами записвам се с 4то слагане на акнелиз 0.1%. През 3 дни. Започнах лека по лека, не както бях решила и засега всичко добре.

Обаче, понеже кожата ми е мазна, не правя точно сандвич. Слагам хидратант в началото, стоя 15-20 мин, след което акнелиза и това е. Страх ме е ако и след акнелиз сложа хидратация (което е баш сандвича), да не се омазни. Дори и в този вариант, се събуждам с леко мазна кожа... в момента ползва на децата една екс омега, ще си взема нещо по леко.

Много сте смела с най-високата концентрация, аз мисля поне година да съм на 4 пъти по-слаб трет, преди да мина на 0.05%, не е ли логично да се започне с нещо по-слабо?

# 709
Nat Tab, точо мислех да те цитирам - малко ме стресна с порите, за мен намалпване на порите е един от търсените ефекти.

Иначе, знам, че е силен. Аз бях писала и преди - случайно ми попадна (подарък) и реших да пробвам пък да видя. Но като чета, нищо чудно да си се върна на ретинол след време, но на някой не толкова мазен като на ТО. Но ти сега като каза, че ти се виждат повече порите след трет и ме секна

# 710
Дъщеря ми също направо с 0.1% започна, но нас ни следеше дерматолог.
Обели се само под устните. Акнето буквално изчезна. След това ходи на СО2 фраксел лазер. Една седмица стоя затворена “под карантина” Joy вкъщи, че цялата беше кафява и падаше кожа след нея като от змия.
Въглеродния лазер махна белезите, сега ще кажеш че никога не е имала акне.
  Аз затова по-нагоре писах да не би да се бърка ретинол с третиноин, защото третиноина си е баш за акне.

# 711
  • София
Nat Tab, точо мислех да те цитирам - малко ме стресна с порите, за мен намалпване на порите е един от търсените ефекти.

Те не са ми по-големи, просто ми се струва, че са по-забележими в момента.  Напълно изчистени, но видими.

0,1% го разбирам за акне, но за избистряне на тена или антиейдж е прекалено....

Последна редакция: нд, 12 фев 2023, 18:09 от nad_tab

# 712

Те не са ми по-големи, просто ми се струва, че са по-забележими в момента.

Аз точно акне нямам, но кожата ми е мазна, прави черни точки, ако изпусна нещата и то акне се стига. И освен за горните две се надявам и затова малко да помогне. Около цикъл винаги си имам 1-2 дежурни пъпки:)

# 713
  • Варна
marinadp не не се бърка Grinning. Баш с трет си се маже народа и повечето не заради акне,а заради напредващо ЕГН.  Като дойде испанския и аз ще се пробвам...да ме пита човек защо ама пуста краста Grinning.
Моите пори от ретинала се изчистиха тотално. Кожата ми е като на бебе.

# 714
Използвам трет за анти-ейдж ефект. 50+ години съм.
Аз започнах през декември направо с 0,05% третиноин (Ketrel) отначало през 2 дни, след това през вечер. От тази седмица прилагам всяка вечер.
В началото моето "грахово зърно" беше май голямо и имах ту зачервяване, ту леко белене. В тези моменти просто пропусках трета и слагах обилно крем против раздразнение (бебешки Бочко  и подобни български и чужди), а също така на следващия ден купувах и пробвах поредния хидратант и овлажнител. Това се оказа важното: точните овлажнители, малкото количество трет и правилната рутина. Все още избягвам  около очите, но по лицето, врата и деколтето слагам (внимателно и по малко).
Преди трета върху почистено лице слагам само един тонер с хиалурон и ниацинамид на  Hada Labo Alpha Rotho Mentholatum, изчаквам да попие и слагам трета. След трета изчаквам и слагам едно чудно хидратиращо кремче на Стратия с масла ( Stratia Gold liquid), но снощи го пропуснах. Преди седмица завършвах и с успокояващ крем на ЛРП. Но вече не го слагам, евентуално само при нужда.
Тоест досега правих сандвич с трет заради реакцията на кожата ми.
Към момента няма някакъв супер ефект, но навсякъде пише, че трябва да изминат няколко месеца поне, за да се види резултат.
Надявам се да намеря точните пропорции и съпътстващи продукти, за да продължа успешно с третиноина.
Сутрин измивам  лицето, вит.С серум, хидратиращ гел или крем и слънцезащитен крем.

Последна редакция: нд, 12 фев 2023, 18:26 от Malerina

# 715
marinadp , Къде правихте фраксел лазера?

# 716
marinadp , Къде правихте фраксел лазера?

В Евродерма. Имаше 200 лв отстъпка, май нещо черен петък ли беше, не помня. 400 лв платихме вместо 600.

# 717
С момента в Дерма акт има пакет СО2, PRP и скинбустър за 500лв.

# 718
  • София
Явно масово така се разбира. А не би трябвало. Трет без значение от потенцията по предназначение е продукт за акне. % са различни, т.к се ползват в различни стадии, фази на лечението, както и зависи дали и в какво е в комбинация.

Личното ми мнение и кожа смятат, че 0.1% е най-добрият антиейдж продукт за мен. Никога не съм имала акне в живота си 🙃.

# 719
Според моите знания, 0,5-0,1% имат едно и също дългосрочно въздействие върху кожата, що се касае до антиейдж, така че е въпрос на лично усещане и предпочитание:

Общи условия

Активация на акаунт