Косопад - тема 24

• 82 681
  • 742
  •   2
Отговори
# 285
  • Северо=Западналия край
За съжаление за два месеца без лекарства, желязото пак ми е паднало на 5. Изследвах и феритина - 22 е. Това ниска стойност ли е? До сега никой не ми го е изследвал. Ще търся по добър хематолог.

# 286
Ниска е, да. Макар че се води в норма уж...

# 287
Група, около коя домашна маска се обединяваме, че работи? Напишете я и да преброим мнения. Маската с лук или друга?

# 288
  • тук-там
При мен действа маска с етерични масла. Базово рицин и арган, по 10 капки лавандула, розмарин, чаено дърво, сандалово дърво и кедрово дърво.

# 289
При мен в различните етапи различни маски са работили.Когато чувствах косата си суха, всичко което помага за задържане на влагата в косъма редувано с протеинова маска, работеше.Когато чувствам скалпа сух и сърбящ - алое гел.Когато косопада е намалял, ползвам стимулиращи растежа маски, те са загряващи и съответно в периодите на сух и сърбящ скалп не съм ги ползвала.

# 290
Аз не можах да видя ефект на сгъстяване, нито от прочутия тривитаминол (на мен ми подейства ужасно омазняващо), нито от етеричните масла. Преди години бях пробвала маска с бирена мая и кисело мляко. Спомням си, че от нея и един косъм не ми падаше, но за съжаление пак не се сгъсти. Та, все пак смятам да посоча нея като най-добре подействала ми.

# 291
Може ли маската с бирена мая и кисело мляко?

# 292
  • Бургас
И аз от тривитаминол не видях ефект, той е повече за подхранване на суха коса, за косопад не помага

# 293
Купуваш от аптеката бирена мая на хапчета. Стриваш 4-5 (може и повече, ако е дълга косата) и добавяш 3-4 лъжици кисело мляко, разбъркваш хубаво. След това оставяш за около 20-тина минути да втаса и мажеш по скалпа и дължините. Завиваш главата с найлон и кърпа отгоре и престояваш поне половин час. След това измиваш, както обикновено. Аз я правех 2 пъти седмично. Количествата са общо-взето на око, според дължината на косата.
Моята коса поначало е много мазна, не знам на суха коса как ще подейства.

# 294
Благодаря, ще я пробвам. А дали има вероятност да свали цвета на къна от косата?

# 295
Етерични и базови масла на мен ми действат добре.Но трябва пстоянство.

# 296
  • тук-там
Аз ги правих в продължение на 6 месеца и косата ми в резултат е по-здрава, хидратирана и се сгъсти.

# 297
Благодаря, ще я пробвам. А дали има вероятност да свали цвета на къна от косата?
За витамин С съм чувала, че сваля боята, за бирената мая не знам. Аз рядко се боядисвам, но с боя, не с къна и не съм забелязала такъв ефект, докато правех маската.

# 298
  • Карлово
Купуваш от аптеката бирена мая на хапчета. Стриваш 4-5 (може и повече, ако е дълга косата) и добавяш 3-4 лъжици кисело мляко, разбъркваш хубаво. След това оставяш за около 20-тина минути да втаса и мажеш по скалпа и дължините. Завиваш главата с найлон и кърпа отгоре и престояваш поне половин час. След това измиваш, както обикновено. Аз я правех 2 пъти седмично. Количествата са общо-взето на око, според дължината на косата.
Моята коса поначало е много мазна, не знам на суха коса как ще подейства.
Благодаря за споделената рецепта. Ще я пробвам.
Аз правех с конските витамини, кокосово масло, ябълков оцет, алкохол. но напоследък нямах време.
Само да кажа, че бирена мая има на прах в Кауфланд.

# 299
Маската с Бирена мая и Кисело мляко, не е ли всъщност Витамин Б комплекс и Пробиотик (ако евентуално има в кис.мляко)?

Общи условия

Активация на акаунт