Косопад - тема 24

• 82 655
  • 742
  •   2
Отговори
# 270
  • Северо=Западналия край
Моля да ми препоръчате спешно  дерматолог. Положението ми става все по зле. В момента правя втори курс с анакапс (предния беше есента) и слагам миноксидил, това ми беше предписано. Ефект 0........Втора година се боря с косопада, вече не ми остана коса Sad С желязо дефицитна анемия съм от 8 години, но не съм спирала да поддържам нивата на желязо с хапчета. Искам някой специалист да ме насочи какви други изследвания да направя.

# 271
Феритинът как е? В какъв смисъл е казано "с желязодефицитна анемия съм от 8 години"...това е страшно много време?

# 272
Доктор Евгени Христозов.

# 273
  • Северо=Западналия край
Феритинът как е? В какъв смисъл е казано "с желязодефицитна анемия съм от 8 години"...това е страшно много време?
Не ми е изследван. Дерматолог преди година ми пусна изследвания само за щитовидната жлеза, нищо друго. Анемията си я влача много време, но тя не ми е уточнена от какво идва, просто си приемам желязо, иначе ако не го пия пада на 3. Оперираха ме пред два месеца от миома, надявам се да се повлияе поне анемията в положителна посока сега, като вече няма да имам кръвоизливи.

# 274
Личният лекар не Ви ли е изпращал на Хематолог? Изследва се освен ПКК, Желязо и ЖСК, Феритин, Трансферин, Витамин Б12, Фолиева киселина. Всички те дават насока за причината за Анемията. Отделно от това , ако няколко месеца взимате един лекарствен продукт за Анемия и нямате подобрение от него, значи не го усвоявате. Сменяте го с друг.

# 275
Не ми е изследван. Дерматолог преди година ми пусна изследвания само за щитовидната жлеза, нищо друго. Анемията си я влача много време, но тя не ми е уточнена от какво идва, просто си приемам желязо, иначе ако не го пия пада на 3. Оперираха ме пред два месеца от миома, надявам се да се повлияе поне анемията в положителна посока сега, като вече няма да имам кръвоизливи.

Аз се борих 10 години със нея. Сега желязото ми е 21, което не съм и мечтала. Идете на хематолог, аз пих Сорбифер, фолиева киселина и витамин С. На мен проблема ми беше от обилен цикъл, без миоми и кисти съм. В последно време понеже пия хормонални от време на време цикъла доста намаля като обилност и в комбинация с хапчетата и редовно хранене нещата се оправиха. Успех желая, но е добре да посетите хематолог.

# 276
Търси и друга причина за косопада. Приятелката ми заради анемия роди два пъти преждевременно, после години след това пак с анемия и никога не е имала косопад. Вит. Д изследван ли е, полови хормони, андрогени, инсулинова резистентност?

# 277
И аз пия Сорбифер, фолиева киселина и вит. С (но него по-рядко, в таблетка Сорбифер си има по принцип по 60 мг вит. С). При мен от други препарати нямаше особен ефект за феритина.
Да, възможно е да има и други причини за косопада, дори да е комбинация от няколко фактора. Но нисък феритин и анемия са доста вероятни причини, които водят до косопад. При мен косопадът започна след като феритинът вече е бил драстично нисък...
И едно на ум и за хематолозите- на мен никой не ми каза да изследвам феритин. Дано попаднете на читав, но се интересувайте и вие.

# 278
  • Северо=Западналия край
Личният лекар не Ви ли е изпращал на Хематолог? Изследва се освен ПКК, Желязо и ЖСК, Феритин, Трансферин, Витамин Б12, Фолиева киселина. Всички те дават насока за причината за Анемията. Отделно от това , ако няколко месеца взимате един лекарствен продукт за Анемия и нямате подобрение от него, значи не го усвоявате. Сменяте го с друг.
Сменила съм двама хематолози. Изследвали са ми желязо, жск и някакво броене беше, не помня името. Но и двамата не ми обясниха от къде идва недостига от желязо, предполагаха, че е от кръвоизливите ми. Пия сорбифер дълго време, поддържам нормални стойности с него. Сега временно го спрях за да видя дали ще падне желязото. Ако продължава да пада ще търся отново хематолог.
Имам и инсулинова резистентност, от скоро пия и за нея хапчета.

# 279
Просто като идея, има едно приложение за телефона Хеалее се казва. Там има лекари , които консултират онлайн на база ваши изследвания. Така не се разказвате по кабинети и болници. Не си спомням дали Сорбифер съдържаше Фолиева киселина както Малтофер? Но като цяло витамините от група Б участват в процесите на кръвотворенето.

# 280
  • Бургас
При тези консултации има ли реален разговор онлайн или само се пращат документи и получаваш някакво становище

# 281
При тези консултации има ли реален разговор онлайн или само се пращат документи и получаваш някакво становище
И двата варианта. Според лекаря. Аз съм се консултирала със 4-5 лекаря от различни специалности и по различни поводи. Доволна съм. Първо им чета автобиографията. Има от Токуда, Пирогов, ИСУЛ и т.н.

# 282
Сорбифер съдържа вит. С, а Малтофер е с фолиева киселина (което може да е проблем при мутации, защото не е фолат).

# 283
Сменила съм двама хематолози. Изследвали са ми желязо, жск и някакво броене беше, не помня името. Но и двамата не ми обясниха от къде идва недостига от желязо, предполагаха, че е от кръвоизливите ми. Пия сорбифер дълго време, поддържам нормални стойности с него. Сега временно го спрях за да видя дали ще падне желязото. Ако продължава да пада ще търся отново хематолог.
Имам и инсулинова резистентност, от скоро пия и за нея хапчета.

Ами сигурно е от кръвоизливите, защото при мен също спадаше като спра хапчетата до сега, когато се отървах от гадните обилни кръвотечения.

# 284
  • София

Здравейте това са новите изследвания на сина ми ,който е на 17г и се борим с косопада вече втора година.
Желязото преди 6 месеца беше 19.5 а феритина 75.82.
До момента приема желязо, но го спрях преди 10 дни ,а не преди 2 седмици.
Вдигнал е и двете стойности, но да продължи ли да го пие,защото феритина трябва да е 150 за неговата възраст?Но пък желязото е високо...
Офффх направо вече не знам.
Резултатите от мед, цинк и DHT ще излязат чак след 10дни....

Последна редакция: пн, 03 апр 2023, 10:53 от vnd

Общи условия

Активация на акаунт