Косопад - тема 24

• 82 631
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
Нод32, хранителни добавки взимаш ли? Ако ползваш амонячна боя - коя марка е и защо смяташ че не е от нея? На каква възраст си ако не е тайна? Изследвания имаш ли? Аз виждам следната разлика в боята за коса - със Вела косата ми беше като жадна направо поглъщаше боята. Това е целта на амоняка - да разпука косъма и да проникне вътре цвета така че да го насити. Представи си и 30 минути колко е попила в корените тази отрова. Фоликула и косъма се токсикират. А сега със безамонячната на Фито - боята си стои отгоре, цялата ми коса е като мокра не влажна а направо мокра. Първо се зачудих и си викам явно няма да хване цвета. После вече разбрах, като няма амоняк няма как косъма да е като жаден и да поглъща боята. По друг начин действат безамонячните поне скъпите. За евтините незнам как е. И понеже имах гъста и здрава коса, не съм забелязала как малко по малко изчезва докато не стигнах дъното.

# 256
Първите прoдукти против косопад изписани ми от дерматолог бяха на PHYTO, но не останах доволна. Всъщност нищо не ми е помогнало..... все още. Страх ме е да третирам косата си с боя и се къносвам.

Последна редакция: нд, 19 мар 2023, 06:56 от mariat

# 257
За 3м не знам как ще се види резултат.Навсякъде пише 4+ месеца ,чнай-добре.

# 258
Два пъти по 3 месеца съм правила терапия с Парусан, като използвах таблетки и тоник. За шампоани не мисля, че е от голямо значение какво се ползва, но все пак винаги съм купувала уж против косопад.

След първите 3 месеца с Парусан имаше някакъв видим резултат - косопада намаля и косата не изглеждаше чак толкова зле. Направих почивка от няколко месеца и положителния ефект сравнително бързо изчезна. Купих си отново таблетки и тоник, но този път нямаше въобще никакъв резултат.

Моят извод след употреба на тези продукти - помага първия път, но като се спре употребата отново се появява проблемът. Така че не съм особено доволна, но пък на мен нищо не ми помогна досега, за да преборя косопада.

# 259
Къната запушва фоликула и микро порите на скалпа. Не бих я използвала. В Арабския свят и в Индия я използват за блясък на косата, ама Индийките които аз познавам все са с една дълга и изтъняла коса от тази къна. Тези индийки по филмите са със екстеншъни и кво ли не. Истинските не Боливудски индийки, които се боядисват с къна и които използват домашни билки за здравина на косата - ами хич им няма косата. Виждала съм ги и съм ги разпитвала от първо лице. Използват и вода от ориз. И той не им помага като гледам. Пък там оризови ниви доста има и то без да пръскат с химия ориза.

# 260
О, и оризова вода съм ползвала. Ферментирана.

# 261
Аз съм доволна от Парусан, направих целия курс с таблетки, лосиона и шампоана. Аз съм с доста тънка и склонна към омазняване коса, но шампоана не ми дойде тежък (което беше приятна изненада за мен). Тоника го нанасях на влажна коса веднага след баня, последвано от 4-5 мин масаж на скалпа и завиване със суха хавлиена кърпа за 30-40 мин. От таблетките изпих две опаковки, като ги комбимирах с две опаковки витамини за коса от ДМ, намалих до мин използването на сешоар. Като цяло аз по принцип нямам проблеми с косопада, сравнително нормален е всяка есен / зима с обилен кодопад веднъж на 6-7 години. Е ..тази беше една от тях, голямо падане беше, направооо ... Комбимирах и с други ампули за коса и домашни маски със зехтин (без корените) и след около 3-4 месеца, косата ми спря да пада и ми расте много нова коса. Обаче разбирам и от следенето на тази тема, че има много и различни причини и видове косопад, така че може би е нормално различните продукти / терапии да имат различен ефект при есеки. Но човек не трябва да се отказва, винаги има решение.

# 262
Аз от декември ползвам Меди цялата серия (балсам, шампоан и лосион, от лосиона яко ми се омазнява косата) + биотин на таблетки. Ефектът е супер, косата расте мега бързо (което не ми беше целта), но ми поникна страшно много нова коса и вече не ми прозира толкова скалпа. Също преди миене правя домашна маска с жълтък, ракия и олио на Икаров за растеж.

# 263
Жоржи, а при вас каква е причината за косопад? Полезно е да се знае комплекта при кой вид косопад е помогнал.

# 264
А също и от колко мг. е биотинът.

# 265
Моя косопад беше след прекарана корона и съвпадна с 6м след раждане. Опада ми 3/4 от косата, беше страшно. В началото на декември пусна пълен панел с изследвания (щитовидна, желязо, витамини, хормони не съм пускала тъй като още кърмех и не са достоверни) имах дефицит на Б6, и пих и Б6. Биотин 1000мг по една на ден (понякога забравям да пия). В началото на април пак ще пусна изследвания, за да видя как са нещата, но косата ми (пу-пу) май върви добре.

# 266
Благодаря Жоржи, моля дай линк към Биотина който взимаш. При мен Ковида съвпадна 3 месеца след раждане.

# 267
  • Северо=Западналия край
Каква е разликата между анакапс реактив и анакапс прогресив? Миналата година ми беше изписан, но не помня кой точно вземах.

# 268
Реактив идва от реактивен кодопад, кой продължава до 6 месеца, прогресивния е тежък косопад, съответно продължава над 6 месеца. Такова разделение има и при продуктите на Furtherer.Мисля, че прогресивния косопад може да се дължи и на хормонални проблеми.

# 269
  • Северо=Западналия край
Реактив идва от реактивен кодопад, кой продължава до 6 месеца, прогресивния е тежък косопад, съответно продължава над 6 месеца. Такова разделение има и при продуктите на Furtherer.Мисля, че прогресивния косопад може да се дължи и на хормонални проблеми.
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт