Косопад - тема 24

• 82 507
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
Диабет тип 2 е и наследствен. И да, няма значение, че по време на бременност не си имал диабет.
И сега ме подсещате, че дядо по майчина линия имаше диабет тип 2, а сега и мама. Няма да е зле да проверя и аз за ИР. Има ли връзка между него и  косопада?
Има, да.
Аз съм с ИР, овладявам е с хранене и движение. Долчето също е. И в другата тема се засичаме с нея /за ИР/. На Mariat положението обаче хич не е ок, и в семейството й е имало диабетик. Натам отиват нещата и при нея, поне ако го хване навреме е обратимо.
Мария, изследвай ги тези неща и едно обременяване задължително.

# 151
Шарпи, коя е темата?

# 152
Това идвам да питам и аз коя е темата? И ако може линк. Имали ли сте симптоми някакви, за да се усъмните за ИР?
Явно косата е като кожата, като има някакъв здравословен проблем тялото сигнализира чрез тях. Не да спира жизнено важни органи.

# 153
https://m.bg-mamma.com/?topic=1511139
Това е темата. Симптоми има да, утре ще напиша повече от компютър, че ми е много тегаво през телефона. Тъкмо може да прочетете инфото на първа страница от темата, много полезно е.

# 154
D×3, в коя лаборатория прави изследвания?
Косата ти е страхотна!

# 155
D×3, в коя лаборатория прави изследвания?
Косата ти е страхотна!
Цибалаб, имам някои в Рамус, доста в Кандиларов.Но основно Цибалаб, че
ми е близо.Зависи си в офертомед дали има добри намаления като пускам повече неща.
Благодаря! Винаги е била много хубава,но за няколко години остана на половината.Иначе видимо нямаше съсредоточено падане в определени  зони.Просто оредя и изтъня.Падаше умерено, но постоянно.А преди никога не е била така.Никога не съм се грижила за нея ч, освен  да я измия с каквото ми падне.Сега ѝ бая всеки ден.😀

# 156
Здравейте.
Аз попринцип не съм със много дълга коса но от известно време наблюдавам че ми е по рядка от преди.
Според вас от какво може да е.
Попитаха ме дали не карам ковид но аз изкарах
Ковид Февруари 2022 г.И то съвсем леко.
Моля за вашето мнение.
Лека вечер

# 157
Здравейте, днес изследвах вит. Д и B 12, тъй като съм бременна.
Резултатът ми е вит Д е 21.24 ng/ml.
Вит. B12 ми е 379 pmol/l.
Може би са ниски и са един от факторите за косопад при мен?

# 158
Здравейте, днес изследвах вит. Д и B 12, тъй като съм бременна.
Резултатът ми е вит Д е 21.24 ng/ml.
Вит. B12 ми е 379 pmol/l.
Може би са ниски и са един от факторите за косопад при мен?
Ниски са както за вас така и за бебето. Буквално то няма от къде да дърпа Витамин Д на първо място. Ако не започнете прием на Витамин Д ще имате проблеми и вие , не само с косата но и с минерализацията на емайла на зъбите (кариеси и т.н.). Бебето в края на бременността ще започне да дърпа много витамини а няма да има от къде. Сигурно сте чували истории на майки, които разказват че от бременността са останали със пулпити и т.н.стоматологични проблеми. Проблема е не във бебето а че не са приемали Витамин Д. Същото важи и за Б12, който е необходим за неврологичното развитие на бебето.

# 159
Благодаря!
Много е странно, че тези изследвания не се препоръчват изрично от проследяващите лекари. Аз сама ги поисках в резултат на умора, косопад, често боледуване и т.н.

А има ли смисъл да се приема само вит Д, без вит К 2 ?
Тъй като го коментирах с проследяващия ми лекар и ми каза, че нямам нужда от К 2.

# 160
Витамин К сгъстява кръвта а това може да доведе до спонтанен аборт, забавяне разтежа на бебето и преждевременно раждане. Много АГ са от старата школа и отричат новите терапии. Витамин Д на Витабиотикс от 1000 мг по 1 табл. на ден и Витамин Б12 на Натурал факторс подезични по 1 т. на ден. Но Б12 ще ви смъкне желязото, затова се изписва заедно със Билкова кръв като начало. Всеки месец пускайте Витамин Д и Б12. Даже кардиолозите изписват Витамин Д на бременните за понижаване на кръвното и за подобряване на плацентата.

# 161
И моят лекар( млад) каза да не пия вит К с вит Д.

# 162
Здравейте, бг мами,
Бях писала преди няколко месеца с оплакване за косопад след прекаран ковид. Сега се връщам отново при Вас, за да споделя радостната новина, че след 9 месеца косопад, той най-накрая спря и започнах да виждам много нови косички. Проблемът обаче е, че новата коса е супер изтъняла, макар и да е нова. Преди косъмът ми бе дебел като дебел конец, а сега е страшно тънък, като най-тънкия конец, че даже и по-слаб. Допълнително виждам, че падат дори новите малки косъмчета при ресане. На какво може да се държи това и трябва ли да изследвам нещо? Витамин Д го вкарах в границите, но не в оптималните, с големи усилия стигнах до долната граница на референтните стойности... Същото бе и за В12, който вкарах в оптимални граници.
Хубав ден желая на всички Ви и бързо израстнали нови косички!

# 163

Здравейте, от две години имам обилен косопад. Това са всички изследвания, които си пуснах.
Пробвах да овладея косопада, с всякакви шампоани, лосиони и ампули, но нямаше резултат.
Благодарение на темата, реших да започна прием на сорбифер заради ниския феритин.
Притесняват ме инсулина и фолиевата киселина, стойностите ми се виждат ниски.
Какво и по колко бихте ми препоръчали да приемам?
До преди два месеца приемах биотин във висока доза и резултат нямаше.
Предвид изследванията има ли смисъл да продължавам приема?

# 164
А хормони имате ли изследвани?

Общи условия

Активация на акаунт