Косопад - тема 24

• 82 595
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
Ами веднъж седмично или поне два пъти в месеца е добре. След три четири месеца вече е видим резултата, поне при мен е така.

# 196
  • тук-там
Как пък от маслата се запушват фоликулите? Звучи доста лаишко. Етеричните масла следва да са по 10 капки в базовото. Каква беля могат да направят? А и за запушване на фоликул сефте чувам.

# 197
Как пък от маслата се запушват фоликулите? Звучи доста лаишко. Етеричните масла следва да са по 10 капки в базовото. Каква беля могат да направят? А и за запушване на фоликул сефте чувам.
Ми значи не си чела достатъчно. При андрогенната алопеция точно това става. Калциране и запушване на фоликула, в следствие на което умира.

# 198
Момичета, внимавайте с маслата защото те запушват фоликулите. Ето ви една маска за бързо възстановяване и разтеж 😃
Бързо възстановяване на какво? Готовия продукт( чесън и ракия) се прави преди всяко ползване или може да се съхранява в хладилник до следващото ползване?

# 199
  • тук-там
Андрогенната алопеция се дължи на действието на андрогени, за това и се нарича така. Космените фоликули се смаляват, не се запушват. Поне това съм чела аз. Но така или иначе премерено количество етерични масла няма как да навреди.

# 200
Андрогенната алопеция се дължи на действието на андрогени, за това и се нарича така. Космените фоликули се смаляват, не се запушват. Поне това съм чела аз. Но така или иначе премерено количество етерични масла няма как да навреди.
Мога много да говоря по въпроса, тъй като водих 5 годишна битка с косопад, но просто ще се въздържа.

# 201
Sharpy, призовавам те да не се въздържаш.Нали идеята е да се споделя опит.Всеки е имал своя идея за състоянието и грижата на косата си, която може да е била погрешна или вярна, но само споделеният опит дава нова перспектива.А и не почувствах репликите ви с mtz като спор.Истината е, че когато косопада е продължителен си е едно лутане в тъмното.

# 202
gyga, съгласна съм, че със споделяне се помага много повече. Точно и затова съм писала много назад, защото знам през какъв ад минах. Да не дава Господ! Изуми ме репликата "А и за запушване на фоликул сефте чувам" Това не би го казал човек, който е чел. За жалост и това явление го има. Да, не е следствие от мазане с масла, но го има. Имах тежък работен ден и в момента не ми се пише, но тези дни ще се включа с повече информация. Flowers Hibiscus

# 203
  • тук-там
Съжалявам, ако съм засегнала някой с коментара си по-горе. Реагирах на коментара за етеричните масла. Доста подобрих състоянието на косата си с маски от етерични масла и определено не съм съгласна, че могат да запушат фоликули. Не съм и попадала на инфо за подобен риск.

# 204
Ами не знам момичета, не съм експерт. Това за запушването ми го каза дерматоложка, когато ми капеха веждите и и казах, че постоянно ги мажа с рициново масло. Та ме посъветва да правя прекъсвания, за да не станело запушване на фоликулите. Мисля, че после четох нещо такова някъде. Все пак рициновото е по-гъсто някак, може затова.  Иначе аз също ползвам всякакви масла за косата. Правя фрикции с бадемово, правя маска с рициново и м-ло от чаено дърво, стимулантите на Икаров...  
Обаче веждите ми понякога пак почват да капят. Ако някой се е оправил с такъв проблем, моля да пише. Трима дерматолози и един ендокринолог не разбраха защо ми капят. Аз го свързвам с мазането на лицето с кортикостероид преди три години. Обаче те твърдят, че не можело да е от него.

За чесъна, не съм съхранявала в хладилник, приготвям малко и ползвам веднага. Помага за възстановяване след силен косопад. Стимулира растеж и някак по плътна ми става косата. Най-доволна съм от него. Иначе съм пробвала  всякакви неща за косата през годините. Тази зима пък се мазах с Амла, но май не видях голям ефект.

# 205
  • София
Sharky, на мен също ще ми е интересно да споделиш- точно заради личния опит е полезна тази тема. Аз се боря с косопад от 2014, много неща съм чела и опитвала, но не помня да съм попадала на информация за връзка между андрогенна алопеция и запушване на фоликулите. Съгласна съм, че запушване на фоликулите води до косопад, но то обикновено се свързва с повишено отделяне на себум. Маслата обаче регулират омазняването на скалпа, така че би трябвало да намалят риска от запушване на фоликулите и, респективно, от косопад (такава е моята логика). При мен това работи чудесно, при други- не. За съжаление няма универсална терапия- причините за косопада са различни, ние също сме различни и телата ни реагират всяко по свой начин на едно и също масло, лосион, шампоан... Затова и споделянето е толкова важно- не знаеш откъде ще изскочи "твоята" терапия  Hug

# 206
Привет!
От известно време чета темите за косопад и най-после се реших да пиша.
Имам проблем с косопад от около края на юни 2022г.До момента от всички направени изследвания(някои по 2 пъти),преглед при двама гинеколози+ехограф,двама ендокринолози+ехограф-4 прегледа,четирима дерматолози,никой не успя да ми даде насока за конкретно справяне с проблема.Поглеждат ми изследванията и ми казват да се успокоя и да не се вглеждам толкова.
От всички изследвания, лекарите обърнаха внимание само на Вит.Д(към долните нива на реф.стойности) и наличие на Инсулинова резистентност(при натоварване с глюкоза).За ИР в момента приемам хранителни добавки+диета.
От около 2 месеца започна косопад и на късата нова коса,което  съвсем нагнети и изстреля стреса във въздуха.Известно време след започването на косопада,косата ми стана изгоряла(като неподдържана с години),без да я третирам,суша,изправям и боядисвам.
Стресът след започването на Ковид,доста ескалира- стрес от самия Ковид,проблеми в работа,последстие повече от 2г.,работа под голям стрес+от 11.2022г.дефект на едното око,който за момента не може да се коригира с операция;+косопад и още стрес покрай него.
Опитвам се да намаля напрежението,но може би доста време се подлагах на това и няма да стане с магичска пръчка,хапче или шампоан...
В продуктите имам огромно лутане(маски с масла,Mediceuticals,Bosley,Kerastase Aminexil  и Densifique,в момента Crescina…експерименти с Низорал,който май влоши в някаква степен нещата,шампоани Милва…),може би,заради паниката за справяне с проблема,тъй като чувствам косата си на 1/2,от това което е била.
Съобщението стана малко дълго,но ще съм безкрайно благодарна,ако ми дадете съвет,прилагам по-актуалните си изследвания.Чувствам се много объркана,уплашена,от всичката информация,която прочетох в последно време и понякога безпомощна.
Благодаря предварително!
Усмихнат ден! ☺

09.2022

11.2022

01.2023

01.02.2023

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 10:20 от Sisi_Bs

# 207
Колко години си? Предменопауза?

# 208
След прекаран Ковид може да имаш косопад. Приемаш ли Вит. Д? Може и той да е причина за косопада.

# 209
На 31г.
Приемам вит.Д.
Ковид прекарах официално 05.2021.В последствие не съм се тествала,когато съм имала неразположения.
02.2022 се ваксинирах и все имам съмнения да не е от това.

Общи условия

Активация на акаунт