Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Постоянно мислене

 • 1 194
 • 8
 •   1
Отговори
 • Мнения: 18
Здравейте! Бих искала да попитам дали някой се е справял с постоянното мислене за абсолютно всичко. Аз лично още като се събудя започвам да мисля за всякакви неща, в главата ми се появяват и съчиняват всякакви сценарий, които много ми пречат в ежедневието. Не мога да се концентрирам, дори когаго говоря с някого в главата ми валят всякакви мисли, които ми пречат на общуването. Преди да кажа нещо го преусмислям и през цялото време съм със страшно напрежение. Бих се радвала някой да сподели дали се е сблъсквал с подобно нещо..

# 1
 • София
 • Мнения: 475
Аз съм в нещо подобно ,да не кажа същото. Дори като гледам телевизия много пъти дори не знам какво дават в момента...все едно гледам през телевизора. Отдавам го на това,че нещата,които ми се случват в личен план,не са точно така ,както аз ги искам като резултат. И други неща. Непрекъснато си мисля какво ли не и си водя разговори със самата себе си на ум.

# 2
 • Мнения: 10 178
Дали няма да помогне, ако се поддържаш постоянно заета? Ако имаш много задачи и еднаа през друга ги изпълнявааш? Ако се изморяваш физически, било с физически труд или с тренировки, нещо като бягане, фитнес, плуване?

# 3
 • онче бонче бонбонче
 • Мнения: 8 683
Случва се, хормони, специфична възраст, химията на тялото. Често става ако имаш много неща несвършени и ги мислиш подсъзнателно, примерно не ти е оправена къщата, не си харесваш работата,  имаш повече напрежение в ежедневието, ядосваш се често за съвсем реални неща, просто може да ти е дошло вповече. Но не се притеснявай, има лекарство за това, просто отиваш на лекар и му разправяш какво-що, надълго и нашироко и може да ти предпише нещо или поне да стигнете до извора откъде идва това. Междувременно, спорт, релакс, качествена диета помагат, и най-вече ако имаш нерешени проблеми които действително ти дават причина непрекъснато да мислиш за тях, може да започнеш от там. И ако имаш приятелки с които да говориш по-често, също има положителен ефект.

# 4
 • Мнения: 12 476
А, когато схванеш, че най-големият ти враг са собствените ти мисли, ще видиш как ще започнеш да ги избираш и минимализираш..)

# 5
 • Мнения: 5 797
Много тревоги и проблеми имам. Ако започна да мисля постоянно за тях и за безизходицата, в която съм, ще полудея на 100%. Дори избягвам да говоря с някого постоянно за тревогите си и страховете си. Старая се по някакъв начин да си отвлека мислите, правейки или четейки нещо. Иначе ще отида в психиатрична клиника или ще започна да бъда тъпкана с антидепресанти. Само това чакат "моите мили най-близки хора", които живея с тях, и да се отърват от мен, както те искат.

# 6
 • Мнения: 4
Здравейте на всички! Искам да споделя и моята история с вас ,надявайки се някой да знае изход от ситуацията без медикаменти.
Всичко започна когато бях 5 клас .Леля ми постоянно ми говореше за смърт и какво става след нея...сякаш е умряла и се е върнала и знае ...И "благодарение на нея " започнах да мисля разбирасе само за това,даже сънувах как се копаят гробове и такива работи.След време нещата се задълбочиха и започнах да изпълнявам и различни " ритуали" към тези мисли. Например:Светвах и угасях лампата няколко пъти,влизах и излизах през вратата няколко пъти,ставах и сядах няколко пъти и такива подобни неща от страх че ако не го направя някой ще умре.Прочетох в интернет че това е ОКР .Имах много трудни моменти в продължение на 6 години.Едвам успявах да си обуя чорапи за училище.След тези години ,бладарение на моята близначка успях да постигна успех с премахването на тези мисли и ритуали.До миналата година когато родих сина си...Сега съм на 29 години и отново съм в "този филм "...само че този път не спирам да си мисля за некролога на един човек,който случайно видях и за починали хора.Не мога да погледна някой в очите или даже да гледам ТВ без да мисля за това. И когато мисля трябва да погледна на страни докато спра да мисля и след това да си продължа даденото действие.Просто НЕ ИЗДЪРЖАМ ВЕЧЕ...А НАЙ-МНОГО МЕ БОЛИ ,ЧЕ ДОРИ И СОБСТВЕНОТО СИ ДЕТЕ НЕ МОГА ДА ПОГЛЕДНА БЕЗ ТЕЗИ МИСЛИ CryCry
Моля ако някой е имал подобна ситуация (в което се съмнявам ,но все пак )да каже някакъв лек ConfusedConfused
Искрено от сърце ще ви бъда много благодарна❤️❤️❤️

# 7
 • Мнения: 921
Зная, много е гадно.
Ако ти е утеха и при мен се получава така д мислите особено когато не съм на работа.
Аз мисля лошо и за децата НЕ ИМ ГО ПОЖЕЛАЕАМ, а просто мисля и се МОЛЯ НА БОГ НИКОГА ДА НЕ РЕАЛИЗИРА ЛОШИТЕ  НИ МИСЛИ!
Не мога да помогна, но ще следя.
Биг да ни пази живи и здрави най вече децата!

# 8
 • Мнения: 4
Благодаря svetlinar ,че се опитваш по някакъв начин да ми помогнеш Simple Smile
Не ми е утеха да знам ,че някой се мъчи като мен ,но е хубаво да знаеш ,че не си САМ!
Гледам да не мисля ,но то как да си спреш мислите Close все едно да спреш да дишаш.Мъча се да ги отклонявам ,то хубаво ама какво да правя с картините в ума си ? Е там е трудната борба...Особено ако си с богато въображение като моето:weary:

Общи условия

Активация на акаунт