Не мога да оправя отношенията със съпруга си

• 33 459
  • 860
  •   1
Отговори
# 105
  • Най-красивата страна
Това е домашно насилие и то над бременна жена.
Дано близките и да и отворят очите.
Не е нормално това...

# 106
Всъщност аз избухнах и затова се стигна до полиция, нервите ми ескалираха, той никога не ми е посягал, истината е, че когато стане така, аз съм тази с агресивното поведение, в резултат на натрупаните негативни емоции.

Да точно така. Ти си агресивната, ти си виновната, ти си лошата и всички онези гадости, в които е успял да те убеди. Така действат насилниците обичайно, карат те да мислиш, че те са жертвите. Не мисля, че отношения, в които скандалите завършват с полиция трябва да продължават. Аз бих си "обрала крушите" на секундата.

# 107
  • Бургас
За мен това е интро към класически случай на домашно насилие. Просто се махни от него преди да станеш виновна за поредицата от шамари, които ще отнесеш защото не дишаш правилно или някой имагинерен непознат те заглежда!

# 108
  • Пловдив
....сега защото ме обвинява за думи на баща ми в моя защита. Казах му да се разбере с него, не да си го изкарва на мен
Обвинява те за думите на баща ти, защото е видял, че имаш сериозна подкрепа в негово лице. Докато баща ти е зад гърба ти, той не може да покаже съвсем истинското си лице. Затова следващата стъпка е да те скара с родителите ти, за да останеш съвсем сама. Казала си му да се разбира лично с баща ти....защо? Нима ще го оставиш да нападне баща ти, защото те е защитавал, а ти ще си мълчиш, за да нямаш проблеми с любимия? Ако го допуснеш баща ти (който ви издържа), толкова ще ти се обиди, че наистина ще те остави да си сърбаш попарата, която си надробила. И тогава ще ти се стъжни, като останеш сама. Насилник като по учебник, жалко, че ти си единствената, която не го вижда.
И не е нормално някакъв безработен льольо да ти е смисъл на живота.  Смисъл на живота може да ти е детето, което носиш и прекрасните родители, които имаш. Цени ги, преди да са се отказали от теб и преди да съсипеш психиката на детенцето.

# 109
Всичко са ти казали момичетата.
Бягай от тоз харизматичен мъж.
Нали знаеш за гузния.
Кой знае колко ги върти в момента. Мацки.

Кой плати сватбата?
Поне въпреки всичко, знам, че ми е верен. За това съм сигурна. Разходите по сватбата бяха общи.

# 110
Ох, момиче...... в големи заблуждения си. И какво като ти е верен (според теб), след като живееш в някакъв ад?!?

Иска ли от теб постоянни доказателства, че го обичаш и прави ли драми, ако реши, че не го доказваш достатъчно?
Казва ли ти, че никой няма да те обича като него?
Забранява ли ти контакт с каквито и да било мъже - колеги, съседи, приятели?
Прави ли ти проблем, ако случайно погледнеш някой мъж на улицата за повече от секунда?
Опитва ли се да те отдалечи от семейството ти, понеже те не са достойни за теб (или смотани, или тъпи....тук има варианти)?
Проверява ли ти телефона, компютъра, вайбъра?
Казва ли ти как да се обличаш?
Прави ли проблеми при закъснение дори и от няколко минути?
....има и още, но да спрем дотук.

Ако отговорите са "Да", имаш голяяяям проблем. Патологичната ревност е болестно състояние и трябва професионална помощ.

# 111
Откажете се. От този сън сама трябва да се събуди.  Бас държа, че след още няколко поста ще започне да го защитава и след това ще спре да пише.

# 112
Ох, момиче...... в големи заблуждения си. И какво като ти е верен (според теб), след като живееш в някакъв ад?!?

Иска ли от теб постоянни доказателства, че го обичаш и прави ли драми, ако реши, че не го доказваш достатъчно?
Казва ли ти, че никой няма да те обича като него?
Забранява ли ти контакт с каквито и да било мъже - колеги, съседи, приятели?
Прави ли ти проблем, ако случайно погледнеш някой мъж на улицата за повече от секунда?
Опитва ли се да те отдалечи от семейството ти, понеже те не са достойни за теб (или смотани, или тъпи....тук има варианти)?
Проверява ли ти телефона, компютъра, вайбъра?
Казва ли ти как да се обличаш?
Прави ли проблеми при закъснение дори и от няколко минути?
....има и още, но да спрем дотук.

Ако отговорите са "Да", имаш голяяяям проблем. Патологичната ревност е болестно състояние и трябва професионална помощ.
Наясно съм по темата с патологичната ревност, но всъщност, ревността поутихна след като забременях. Може би преди да забременея (опитвахме няколко месеца ), повече се е страхувал, че мога да си тръгна и че по-малко причини ме задържат в семейното гнездо. Не ми проверява телефона, а колкото до облеклото, на мнение е, че омъжената жена трябва да се облича някак по-семпло, но аз съм от жените, които държат на модата и на това да изглеждат съвременно. Бях занемарила донякъде вида си покрай еднообразието, но в момента започвам отново да се старая с външния си вид, купих си малко модерни дрехи, почнах да се изрусявам.
Няма нищо против хората от обкръжението ми, разбира се с тях, само в началото мисля, че някак му се виждаше странно как много често се обаждат близки или приятели звънят в ранни часове, той е човек, който държи на личното пространство. Но уважава всички и се разбира с тях, често излизаме с него заедно с приятелите и семейството ми, ходим си на гости и няма проблеми. Понякога му се е струвало, че гледам някой мъж примерно в компания, макар аз да не съм се усетила и да не съм имала това за цел, но не сме имали сериозни скандали, разбирали сме се бързо по такива въпроси. Не ми забранява контакти с приятели, съседи и т.н., не ми казва, че никой няма да ме обича както него. Понякога казва, че прекалено много ме обича и ако не съм щастлива с него и искам да си тръгна, ще ме разбере. Но аз го обичам безрезервно и знам, че през каквото и да сме преминали и да преминаваме, не мога да си представя да дойде ден, в който ще отворя очи и няма да го видя до мен и няма да чуя гласа му и вечер, в която няма да заспя до него. Двамата имаме прекрасни моменти заедно и искам нещата между нас да се закрепят и да създадем още такива и да се радваме на детето си.

# 113
Звучиш все едно си в някаква секта. Той сега е много прекрасен. Аз продължавам да се чудя тая тема реална ли е?!

# 114
Мхмм....... дерзай нататък!

# 115
  • София
Ами той си е един прекрасен чудесен човек и връзката ви е в най-страхотната си форма, какво има да коментираме тука изобщо. Цветя и рози.

# 116
  • Бургас
Супер, значи няма проблем! Ами време е вашите да увеличат парите за издръжка на мъжлето, защото семейството скоро ще се увеличи. А как се гледат три деца - бебе и двама неработещи?!

# 117
Звучиш все едно си в някаква секта. Той сега е много прекрасен. Аз продължавам да се чудя тая тема реална ли е?!
Май е пързалка. Налудничавите обяснения на авторката настрана, аз си мислех, че е забременяла случайно. А то се оказва, че те са правили целенасочени опити, въпреки че са безработни и лежат на гърба на родителите ѝ. Що за безотговорност, това дете ще фотосинтезира ли? Нереално ми е.

# 118
Напълно реална е, не обичам да си правя шеги на такива теми с хората, а отношенията са нещо динамично при много двойки, колкото и проблеми да сме имали, просто не мога да спра да го обичам и да си тръгна от него. Живота е и възходи и падения, понякога всичко е прекрасно и всички сме прекрасни, понякога пък всичко е ужасно.. И написах тази тема в яда и болката си, че понякога както се събудим и всичко е идеално, нещо се обърква страшно и не знаем следващия ден дали нещата ще се оправят или живота ни готви и по-лошо и ще изгубим завинаги щастието си, както и нуждата си да споделя и да чуя съвети от хора, живели повече от мен...

# 119
Спокойно, хора, няма как бременна в 9 месец да пише такива глупости. Тогава целият фокус е към бебето и раждането.

Общи условия

Активация на акаунт