Юлски мами 2023г

• 54 441
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
За хремата, промивка с физ. разтвор и ако е много запушен, личната ми беше казала спрей Назик кидс. Хремата и сама си минава за около 7 дни. Най-добре чуй личния да ти даде съвет.
 За пренатеста с първата си бременност не си направих, сега се замисля доста. В събота ще говоря пак с АГ-то.

# 196
  • София
Ами ехогравския преглед в 12 г.с. е като мини фетална морфология. Гледат органи, броят пръстчета и т.н 
Това, че няма хромозомни аномалии, не означава, че всичко е наред . За съжаление имам много близка, коятобго разбра по трудния начин в 28 г.с. и се наложи да направи аборт, въпреки че Амиоцентезата и беше с перфекти показатели.
За това не пропускайте изследвания и прегледи.

# 197
Момичета,а как сте с емоциите и чувствата...Мен така не е налегнало едно спокойствие  и умиротвореност,само ми се лежи и спи и някак си не мога да осъзная случващото се...Като видях теста-да,но минаха няколко дни и не мога да осъзнаят,все едно нещата са си същите. Опитвам се да си представя какво ще е и т.н и едно като че ли тъжно ми става,не мога да се зарадвам...Може би защото и на лекар още не съм била...В никакъв случай не се чувствам нещастна или нещо такова,а просто много спокойна и някак си не го осъзнавам..Аз имах и много тежка година,да не натоварвам темата,но преди 10 г баща ми получи инсулт,1г.след това аз забременях и беше тежко през всичките години,а 2020 мама,се разболя от рак...Починаха двамата през 6 месеца 2021/2022.Чаках само са дойде момент в който да си кажа"хайде,вече всичко е наред,живей си твоя живот,радвай се" а все не мога да се зарадвам напълно...

Почнах да се притеснявам и за финанси,и с работата как ще се справяме(и двата ни бизнеса са ни частни),като че ли на 22 беше много по-лесно 😀Надявам се на прегледа всичко да е ок и вече само хубави дни да са пред нас,извинявам се ако съм ви напрегнала,но ми се искаше да си го споделя ❤️

# 198
Момичета,а как сте с емоциите и чувствата...Мен така не е налегнало едно спокойствие  и умиротвореност,само ми се лежи и спи и някак си не мога да осъзная случващото се...Като видях теста-да,но минаха няколко дни и не мога да осъзнаят,все едно нещата са си същите. Опитвам се да си представя какво ще е и т.н и едно като че ли тъжно ми става,не мога да се зарадвам...Може би защото и на лекар още не съм била...В никакъв случай не се чувствам нещастна или нещо такова,а просто много спокойна и някак си не го осъзнавам..Аз имах и много тежка година,да не натоварвам темата,но преди 10 г баща ми получи инсулт,1г.след това аз забременях и беше тежко през всичките години,а 2020 мама,се разболя от рак...Починаха двамата през 6 месеца 2021/2022.Чаках само са дойде момент в който да си кажа"хайде,вече всичко е наред,живей си твоя живот,радвай се" а все не мога да се зарадвам напълно...

Почнах да се притеснявам и за финанси,и с работата как ще се справяме(и двата ни бизнеса са ни частни),като че ли на 22 беше много по-лесно 😀Надявам се на прегледа всичко да е ок и вече само хубави дни да са пред нас,извинявам се ако съм ви напрегнала,но ми се искаше да си го споделя ❤️

Аз съм нещо сходно. Не се чувствам бременна, въпреки, че си имам симтоми, просто някак не го осъзнавам явно. Преди 6 години, когато забрменях с дъщеря ми стана доста бавно, беше много искано и чакано бебе. Сега имах много колебания дали изобщо искам второ дете, някак вече тя като поотрасна не ми се занимаваше пак с бебета и честно казано малко на шега казах айде, защото мъжът ми много настояваше. То взе че стана от първия път и изобщо не бях подготвена психически. Сега хем се радвам и вълнувам, хем на моменти ме обзема страшна лудост как ще се справя с две деца, как пак няма да имам никакво свободно време. Вече като минала един път през това и знам какво ме очаква изпитвам ужас от всичко, което предстои. Много притеснения имам, за които се опитвам да не мисля, защото знам, че не е хубаво и бебчетата в корема много усещат емоциите на майката. Та така, разбирам те напълно.

# 199
За хремата ми казаха, че може синупрет да се приема, билкови хапчета са и на мен лично много ми помагат. Вчера не знаех, че може да се приемат от бременни, иначе да съм ги почнала вече. Мен също много ме мъчи гадния сопол и мисля да си купя след работа. А чая от джинджифил и лимон освен за имунитет съм чела, че помога и за гаденето, така че се наливам по цял ден с него.

За тестовете аз лично ще видя първия скрининг какво ще покаже и после ще го мисля за пренатест. То при скрининга май нещата са повече на тото де, ама като излязат резултатите ще видя как ще се чувствам и ще реша. Първата бременност само феталната морфология около 20-та седмица правих и пропуснах тази, която се прави накрая в 30-и някоя седмица и хич не съжалявам.

Откъм емоционалната част мен малко ме свари неподготвена новината, малкия тъкмо стана малко по-самостоятелен и мислехме да го ударим на живот следващата година и евентуалното след юни да правим опити. Даже мислехме на някаква екзотична екскурзия да отидем, колко наивно хаха Laughing Ама съдбата има чувство за хумор друго е решила. Мъжа ми отдавна натиска за второ, а сега като разбра вика - те вторите деца така стават от грешки, иначе кой ще си го причини сам умишлено Laughing Та тия дни доста размишлявам как ще се оправим, как ще отсъствам пак от работа, за финансовата част също и т.н. и т.н. Но според мен са нормални тия мисли, всеки се притеснява как ще се справи с новата ситуация.

# 200
Благодаря за съветите, общо взето съм се впрегнала каквото мога натурално да се подсилвам. Лошото е, че днес ме тормози и една суха, задавяща кашлица и ще се гръмна вече. Направо не мога да се насладя на момента. Confounded

Иначе емоционално съм много спокойна и щастлива, нетърпелива. Ние планирахме около година това и вече се бяхме поотчаяли, когато нещата станаха. Второ детенце ще ни е и ще имат 4г разлика. Innocent

# 201
Благодаря за съветите, общо взето съм се впрегнала каквото мога натурално да се подсилвам. Лошото е, че днес ме тормози и една суха, задавяща кашлица и ще се гръмна вече. Направо не мога да се насладя на момента. Confounded

Иначе емоционално съм много спокойна и щастлива, нетърпелива. Ние планирахме около година това и вече се бяхме поотчаяли, когато нещата станаха. Второ детенце ще ни е и ще имат 4г разлика. Innocent
Аз с предната бременост към 6тия месец ме беше налегнала една кашлица и се бях оплашила много. Тогава ЛЛ не АГ ми каза за едни хапчета Л@бексин които не оказват влияние върху плода и кърменето. В интерес на истината преди 2 седмица ги пиех пак защото малкия ме беше заразил с някво вирусче ,изобщо не знаех че съм бременна и много се радвам сега за избора си на лекарство.
А с предната бременост много жени имаха като симптом запушен нос ,а беше лято тогава.

# 202
  • Варна
Минавам набързо за отчет, ходих на първи преглед днес в 6+2г.с. Видя се сакче и ембрионче. Надявах се да се чуе сърчице, но... след 2 седмици пак. Simple Smile Каза ми, че матката ми е обърната. При предходната бременност не са ми го казали, а сега прочетох, че може да се получи и след раждане. Уж не е проблем.

# 203
Здравейте дами, първа бременност ми е , и имам доста въпроси - естествено забравям всичко в момента, в който прекрача прага на кабинета..
Днес бях на втори официален преглед, и съм 7+6г.с. , след инвитро процедура. Все още се следя при репродуктивния ми лекар, много съм сигурна в нея, но милата е много обрана откъм думи и обяснения…
Може ли да ми кажете кога започва измерване на килограми, кръвно и тн, също и определяне на термин (не говоря за приложенията, а определяне от лекар)?

# 204
  • Варна
Лекарите изчисляват термин по същия начин, както и приложенията - по дата на последната менструация. Мерки и теглилки мисля, че започват от 11-12 седмица нататък, когато вече официално се записвате за следене на бременност. На мен предната бременност ми казаха сама да се тегля на кантара, 1-2 пъти ми измериха кръвното и толкова... Този път мисля да се следя другаде.

# 205
Мерките и теглилките започват със записвато за женска консултация. Много зависи и от лекаря, които ви следи. Мен с първата бременност ме измериха два-три пъти, сега пак ходя при същия лекар. Имам му доверие, а искам и раждането да е с него.
Аз имам въпрос относно гаденето? По скоро ми се вие свят и то по цял ден, как сте вие и как се справяте с това?

# 206
Вир ми се от време на време на тласъци,от снощи май почна и гаденето..Днес нищо не ми се яде и си правя засега чай от джинджифил и лимон. Аз с първата бременност бях с повръщане от 7 г.с до самото раждане след всяко хранене-за мен нищо не помагаше 😁Смучех лимони,ябълки портокали,правих разходки ...даже си мислех и че след раждането ще повръщам,толкова бях свикнала с това..На едно момиче й биеха инжекции с декан,но тя беше много зле.

# 207
Мерките и теглилките започват със записвато за женска консултация. Много зависи и от лекаря, които ви следи. Мен с първата бременност ме измериха два-три пъти, сега пак ходя при същия лекар. Имам му доверие, а искам и раждането да е с него.
Аз имам въпрос относно гаденето? По скоро ми се вие свят и то по цял ден, как сте вие и как се справяте с това?

В коя седмица си?

# 208
За тези, които вече са били на преглед - какви добавки ви изписаха? Аз за сега приемам само фолиева киселина, утре ще видим какво ще каже АГ-то. Пуснах днес кръвни изследвания - пълна кръвна картина, кръвна захар, инсулин, хормони на щитовидната, желязо. Следобед ще видя какво ще излезе.

За гаденето - аз се наливам по цял ден с чай от джинджифил и лимон. Понякога помага, понякога не. Също си нося винаги нещо тестено за гризкане ако стане много зле положението. Това помага веднага, но прибягвам към него само в краен случай защото не е добре за инсулиновата резистентност.

# 209

В коя седмица си?

Сега влизам в 7ма, но съм така от седмица вече.

Общи условия

Активация на акаунт