За или против ваксинирането на децата

• 17 937
  • 160
  •   1
Отговори
# 75
Ваксините са намалили детската смьртност и предпазват от много опасни болести.
Но е сьмнително доколко е правилно родителите само да решават дали да ваксинират децата си.
Само лекарите знаят най-добре рисковете при подобно решение.
Родителите които не ваксинират децата си носят голяма отговорност и не дай си боже да се случи нещо с детето после цял живот няма да си простят.
Например една болест като скарлатината поразява много малки дечица и изключително опасна и много трудно се лекува.
А много други опасни болести има. В крайна сметка лечението е с много силни антибиотици даващи отражение вьрху организма за цял живот.
Ако детето не ваксинирано като малко от определени ваксини се налага много често ваксиниране в кьсна вьзраст. Ето тогва става и страшно.
Последната теория за вьзникване на множествената склероза е ваксинирането в пубертетна вьзраст и по-кьсна вьзраст.
За голямо сьжаление много родители не си дават сметка за опаснотите на които излагат децата като не ги ваксинират -просто нямат необходимата информация и знания.
Иначе сьм сьгласна с мненията по долу че анибиотиците са много опасни, ама за това малко хора си дават сметка и тьпчат децата си с тях с повод и без повод.
Докато с лека рька решават да не ваксинират децата, защотонякога някой казал някьде че вероятно не са много хубаво нещо това ваксините.

# 76
  • usa
Цитат на: sunny_zt
Това за аутизма е пълна глупост. Аз съм се информирала относно тази болест и няма нито един доказан случай на болно дете от аутизъм, вследствие на ваксина.

знам, че е излишно да споря, ама ей тъй отвътре ми идва да пусна няколко линка, в случай, че на някой му се чете...
http://www.westonaprice.org/moderndiseases/autism.html
http://www.autisme.net/vaccinations-uk-a.html
http://64.41.99.118/vran/vaccines/autism/aut_singh.htm
http://www.whale.to/a/a1.html
http://www.mercola.com/2001/mar/7/autism_vaccines.htm

# 77
  • София
Миз, за другите незнам, но аз се зачетох, а последния линк го изчетох целия даже... Много ти благодаря.

Имам само един въпрос - коя ваксина съкращението й на английски е DPT?

Мисля, че ако всички привърженици на васините посетят тези линкове ще се замислят.

Докато не бях родител бях 100% за ваксините, но сега не мога да не се замислям... Особено в светлината на това, че ми е пределно ясно колко рядко Държавата и Здравните органи се грижат и им пука за моето или на детето ми здраве и колко е тромава бюрократичната система...

Точно днес чух по радиото за лекарство изтеглено от пазара, което по първи данни е причинило смърта на м/у 80 000 и 140 000 души. Незнам дали сте наясно, но за да излезе едно лекарство на пазара минават от 5 до 15 години в проучване на действието му и страничните ефекти.

# 78
  • Sofia
и аз да се присъединя към привържениците на ваксините
еволюцията на човечеството продължава и все по-нови болести ни връхлитат, имунитета отслабва, ядем само некачествени храни и слава богу сме далеч от времената на естествения подбор (преди 100 години почти е нямало семейство, което не е загубило поне едно дете)- искам да дам и ще дам на моята дъщеря възможно най-голямата защита, която съвременната наука й позволява
да - има и ненужни ваксини, които съответно са незадължителни - напр. варицелата, но например ваксината за хепатит В - нашето поколение боледува масово, защото до 1992 г. не е задължителна ваксина - прогнозата е, че до 20 години болестта ще изчезне, защото сегашните дечица са ваксинирани - какво по-хубаво от това

# 79
  • usa
Цитат на: Isa
Миз, за другите незнам, но аз се зачетох, а последния линк го изчетох целия даже... Много ти благодаря.

Мисля, че ако всички привърженици на васините посетят тези линкове ще се замислят.

Докато не бях родител бях 100% за ваксините, но сега не мога да не се замислям... Особено в светлината на това, че ми е пределно ясно колко рядко Държавата и Здравните органи се грижат и им пука за моето или на детето ми здраве и колко е тромава бюрократичната система...

Точно днес чух по радиото за лекарство изтеглено от пазара, което по първи данни е причинило смърта на м/у 80 000 и 140 000 души. Незнам дали сте наясно, но за да излезе едно лекарство на пазара минават от 5 до 15 години в проучване на действието му и страничните ефекти.

радвам се, че поне един е оценил линковете  Simple Smile . dpt е съкращение от diphtheria, pertussis and tetanus - дифтерия, коклюш, тетанус.  дтк май беше съкращението на български.

# 80

Кое е това лекарство? Звучи абсурдно лекарство да е причинило смърта на толкова много хора. Сигурна ли си, че за смърт става въпрос? Ако говориш за Виокс (вайокс), цифрите не са толкова големи. Аз лично съм наясно с изпитването на лекарствата, но то е защото съм професионално заинтересувана. Кажи ми кое е лекарството, моля те?

# 81
Доскоро не бях чула нищо против ваксините, докато не се запознах с една майка, която каза, че не дава да ваксинират детето й. Учудих се.  Shocked Доводите й също бяха, че можело след ваксина да се разболее. Помислих, че нещо не е наред.  Embarassed
Аз смятам, че ако не се ваксинира детето е много по-голям рискът да се разболее, пък и като знам против какво са ваксините - детски паралич, дифтерия, тетанус и коклюш (баща ми е карал дифтерия като дете и било ужасно), та не съм си и помисляла да не сложа някоя ваксина на детето си!

# 82
Цитат на: PoliaSp
Мисля, че е неподходящо да обсъждаме въпроса ние тук, защото не сме грам специалисти. Хубаво е че имате мнение по въпроса, защото аз нямам, но не мисля, че която и да е от нас е компетентна.

Ето с това съм напълно съгласна!

# 83
  • София
Цитат на: Laura

Кое е това лекарство? Звучи абсурдно лекарство да е причинило смърта на толкова много хора. Сигурна ли си, че за смърт става въпрос? Ако говориш за Виокс (вайокс), цифрите не са толкова големи. Аз лично съм наясно с изпитването на лекарствата, но то е защото съм професионално заинтересувана. Кажи ми кое е лекарството, моля те?

Хъм, ами не помня кое е лекарството /мозе и Виокс да е/, но наистина за такива цифри ставаше дума. Мисля беше за артрит и ставни болки. Изправи ми се косата на мен лично.
А е възможно и по радиото нещо да са си преувеличили - често им се случва.

# 84
В подкрепа на Миз, потърсете книгата на Др.Гълъбов.
Масово хората са заблудени колко ценно нещо са ваксините-аз също, докато не попаднах на информация. Най лошото е, че те задължават да ваксинираш, без да те информират за рисковете, и без право на избор:ДА или НЕ. После никой не носи отговорност за послидствията-оправяй се сам.

# 85
  • Sofia
Цитат на: iskrica_nadejda
Цитат на: mama kenga
Как против ваксините, бе , хора, какви ги приказвате?
Мисля, че ако педиатрите прожектират по едно филмче с болни деца (от тези ужасни болести, против които са ваксините) няма да  стоите пред подобна дилема.

А ако ти прожектират "филмче" с увредени,болни,инвалиди вследствие на ваксинация?Тогава пред каква дилема ще застанеш?
......................

Абсолютно съм съгласна с всичко написано от Искрица Надежда, да не повтарям и да си хабя думите. Много пъти съм участвала в спорове на тази тема и честно казано вече не ми се занимава. Искам само да обърна внимание на факта, че ваксините са продукт на мащабният фармацевтичен бизнес и в крайна сметка нещата са много по-простички и те опират единствено и само до пари. И нищо друго Simple Smile Не пренебрегвайте този факт момичета.
Става въпрос за пари и добра пропаганда.  Wink

# 86
  • Sofia
Цитат на: sunny_zt
Риск има и никой не го отрича. Обаче истината според мен, че на много майки им е много лесно да обвиняват за разни заболявания, които детето има - ваксините.
Другата истина е, че много родители имат невероятно ниска здравна култура и в много случаи те са тези, които е трябвало да споделят с лекаря си причини за отлагането на ваксините, а те не го правят.

Това ми напомня за един случай за една майка, която дала на дъщеря си семейно набрани отровни гъби, в последствие детето умира и тя беше в "Искрено и лично", обвинявайки лекарите, че не са й спасили детето.
Подала жалба да ги съди, само обиди и закани!

Лекарят й отговори много хубаво - че се опитва да успокои гузната си съвест.
Сигурна съм, че много от тези случаи са точно от този род.

Малко инфо:
http://www.immunization-and-vaccinations.com/html/childhood-immunizations.php3

Абе Съни...що се изказваш неподготвена ? И дезинформираш хората използвайки чуждата трагедия????
Направо не мога да повярвам на очите си!
Аз също по една случайност съм гледала въпросното предаване. И там въобще не ставаше дума за прехвърляне на отговорност от родителите върху лекарите, а за това, че ако лекарите си бяха размърдали д-тата детето щеше да оживее ! А те са я карали да виси с часове по коридорите и са я връщали в тях щото нищо и нямало и после са се мотали сумати време щото не могат да поставят диагноза...
За какво говориш ти ? Разлика правиш ли изобщо????
Непросветени родители, ниска здравна култура.....ииии, как се вбесих, отдавна не ми се беше случвало !
Добре, че не четеш вече...надявам се Imp

# 87
  • Sofia

Но че в последните години има бум на заболелите от туберколоза е факт. И то болните са все имунизирани хора, с добър стандарт на живот. Както казах и по-горе познавам поне 5 човека, разболели се от туберколоза - до един имунизирани.

Та затова си зададох въпроса - ако имунизацията не ни предпазва от болестите, за които е, а и ни вреди допълнително /има данни не само за епилепсия, аутизъм, дислексия, но и за алергии, които масово се появяват точно в последното столетие/ защо е задължителна? Незнам...

Баба ми почина от туберколоза преди 2 години Imp

# 88
  • Sofia
Цитат на: cheta
Цитат на: Andrea$
Всъщност никой не е направил тест на алтернативата - да не се ваксинират задължително децата, а да е по желание на родителите. Въобще не е ясно дали ще има епидемии, с които масово се плаши населението...

Но не е и ясно дали няма да има епидемии, нали?
А струва ли си риска?
Това е експеримент, който може да коства живота на много хора...надали някой би поел такава отговорност.

А риск не поемаш ли като ваксинираш детето си ?
Вярно един на хиляда, но ако е твоето дете едва ли ще ти пука за процентното съотношение.
Истината е, че никой не е застрахован. Sad

# 89
  • Sofia
Цитат на: cheta
Мен задължителността най-много ме дразни честно казано.

Държавата ми отнема възможнбостта да преценя аз за детето си и дори за себе си дали искам ваксина. Защо?

Или неваксинирани деца не се приемат в учебни заведения - това пък защо? Нали ако всички са ваксинирани, а моето не е - само моето рискува. Другите имат ваксина - нали няма риск да се разболеят? Липсва всякаква логика, освен ако логиката е, че въпреки ваксината може да се разболеят ooooh!

Защото по този начин не предпазваш само себе си и твоето дете, а и околните.

И как се предвапза моето дете, като алергичните деца са освободени от ваксинация например ?

Общи условия

Активация на акаунт