Отговори
# 105
  • София
За срещата - ще дойда, макар вероятно малко по-късно, защото ми изникна един ангажимент. НЕ вярвам да седите там само 30 минути  Party
Vesselina miteva - Ригиден = скован, непреклонен, неизменяем.  По-правилно е да се напише рИгиден, а не рЕгиден - иджа от думата rigid. Думата е от английски език, а напоследък английският здраво замърсява българския. В случаи, когато е използвана чуждица, се налага да видиш значението й в речника на съответния език (в случая английски) и след това да си преведеш значението в заеисимост от контекста (общия смисъл на написаното). Защото, за да не е използвана българска дума, значи са искали да кажат с една дума няколко думи заедно...
Вината - чета тук няколко изказвания вече за някаква вина, че например не се успява да се кърми, че на детето не се дава най-доброто, че майката ще се чувства виновна, че не се радва на пола на детето си... КАкви са тези самоунищожителни мисли?! Чувството на вина води до следродилна депресия, до усещане за малоценност и т.н. А вина де факто няма. Една майка не мойе да е виновна за това, че по ред стечения на обстоятелствата й е невъзмойно да кърми, не мойе дае виновна за това, че изпитва или не радост и т.н. При първия полъх на усещането за вина трябва бързо и безкомпромисно човек да се стегне и да не се вдълбава в такива депресивни и очернящи чувства. Търсете с какво да се разсеете. Това е полезно и за вас , и най-вече за децата ви.

# 106
  • София
Milopile, пълна ти е пощата и не можах да ти пратя отговор. Тук ти отговарям - ще дойда на срещата.

# 107
ЗДравейте момичета,

нали срещата е утре, а не в неделя newsm78, че любимият има ЧРД и е поканил вкъщи 40 човека #Crazy и аз се опитвам да го приема от веселата страна Mr. Green

колкото до пола, аз още не знам и чакам с нетърпение да разбера, защото не съм избрала име и това повече ме вълнува. Хем ми се иска да продължа името на някоя баба или дадо и да ги зарадвам, хем си мисля, че може другите да ми се разсърдят. Като че ли е по-добре да си измисля име, което да не е специално на някого. Какво ще кажете по въпроса?

# 108
                 Момичета,чета вълненията ви относно пола и реакцията на роднините ви и си мисля:Теглете им една майна и да са ви живи и здрави бебоците,каквито и да са.Обичат се еднакво и без значение кой му е кеф,че е улучил и кой мърмоли,че е искал друго.При нас този проблем е в патологични граници.Другата баба и дядо мърмориха когато дъщеря ми роди Мария,че не била момче /сега тя си е наша-ние с моя мъж се кефим защото тя предпочита нас и не веднъж отказва да ходи при другите,докато ние понякога се "крием" за да изпием едно кафе на спокойствие-живеем в един блок на различни етажи и мисията е почти невъзможна/.Сега когато казаха,че чакат момче се чуват реплики от рода на "докато не видим не вярваме" и подобни глупости.Аз съм се зарекла,че ако доки е познал /а той вече два пъти познава от раз/ ще направя всичко възможно да "огранича " достъпа на другите баба и дядо. Mr. GreenГадна съм ,нали?????Адски ми е кофти да слушам подобни глупости или претенции за пол или за имена,но аз съм гледала дъщери и изобщо не съм усетила да е по-лесно гледането и емоциите да са по-малки за да ми ги тормозят Grinning

# 109

Здравейте мили бременелки![B
Benita,аз лично ползвах за болки в гърлото (2 пъти вече)"тантум-верде",разбира се по препоръка на докито и много бързо ми подейства,може да комбинираш и с гаргара от лайка!
Приятна вечер на всички мамчета!!!! Hug

# 110
  • София
Здравейте мами!
Пожелавам ви приятна среща утре!
На 2 пъти последните 2 седмици усещам това дразнене в гърлото, хрема... Взимам веднага осцилококцинум и пия горещ чай с мед. При мен действа и от поне пет години по друг начин не съм се лекувала. Хайде, оздравявайте бързичко, че идват празници!

Последна редакция: сб, 16 дек 2006, 01:55 от ara75

# 111
И аз ще дойда на срещата.

Чао засега.

# 112
хей момичета къде стеееее smile3518,защо така никдй не се е записал.Май временцето днес не може да ви задържи у дома и е разбираемо.Толкова и от мен,защото и аз излизам на разходка деня не е за изпускане  newsm68

# 113
p-r-o-l-e-t  благодаря ти за обяснението Simple Smile аз се сетих че имам тел. на една психоложка и тя ми обясни същото. и аз търсих в един англ. речник но нищо не излезе също и в речник по психология и трети по етика (каквото имах под ръка) и аз си имах обяснение какво означава и се оказа че съм била на прав път но все пак исках доказателство че съм права да не напиша някоя глупост. че имат доста високи изисквания към езика на които си пишем курсовите работи а аз сега съм толкова разсеяна и си мисля все за бебета  Laughing.
весело изкарване на софиянки
чао от мен и аз отивам на разходка

# 114
  • София
Много съжалявам, че няма да мога да дойда на срещата, но отново съм настинала.  yu5 Не че не излизам, дори в болнични прескачам до работата и по други задачки и мисля, че е само настинка, не е заразно, но все пак не бих рискувала някое от момичетата да пипне нещо от мен. Така че, с голямо съжаление този път ще пропусна.  Sad

За настинката. За болките в гърлото и на мен изписаха Тантум верде, но честно казано по-голям ефект имаха капки клеева тинктура! А хомеопатичните - нулев ефект. Явно съм от тия, на които психосоматичното въздействие на хомеопатията не влияе.
Иначе се лекувам с огромни количества мед, лимон и чай. И си позволих Панадол за бебета, защото имах и малко температура. Докторката каза, че може от него. А за хремета ми изписаха Синупрет. Минава ми, но не знам дали е от таблетките.

За покупките за бебо. Ми... ние вече почнахме.  1stroller Знам, че е малко рано, но никак не съм суеверна, а и имаме достатъчно грижи по ремонт и обзавеждане на нов дом. Всяка седмица купуваме по нещо - плочки, мебели за баня, паркет... сега стигнахме и до нещо за бебка. Иначе така ще ни се стовари всичко накуп накрая, че няма да можем да смогнем. То времето си минава...

За пола. Разбира се, че е най-важно да е здравичко! Naughty Аз имах предпочитания за момиченце, но само ей така, заради радостта от кипренето и кокетниченето покрай малка госпожица. Бих се зарадвала на всякакво детенце, всички от семействата ни също. Е, мисля си, че дай Боже, когато човек има повече от едно детенце е хубаво да има и момиченца и момченца, но както дойде. Това е толкова маловажно.

За раждането и присъствието на таткото. ДА или НЕ? Нашият татко много смело заяви, че иска да е там, но аз някак още не съм много ориентирана. Как мислите, дали това би повлияло отрицателно впоследствие, например на сексуалните отношения между двамата или пък е най-сближаващото нещо на света, м? Thinking

# 115
Здрасти Илит,

и аз за съжаление няма да мога да отида, защтото вчера много ме заболя корема и право на доктор.Дадоха ми 5 дни болнични и цял куп лекарства и казаха да си лежа в къщи, ама щом е за бебо какво да се прави.

Другите като се върнат от срещата ще  пишат как е било.

Поздрави   bouquet

# 116
За присъствието на таткото-аз лично не го искам.Не защото ще ме гледа еди как си, или ще повлияе на сексуалният ни живот след това, а от чисто егоистични подбуди.Мисля за себе си в този момент, не мисля за него.По-лесно ми е без него,  едното присъствие, стискането на ръка не ми помага на мен.А иначе аз си знам, че така или иначе съм му в мислите и морално е с мен.Знае, че ми беше много трудно първото раждане, уважава исканията ми отново да съм сама.По-се справям сама в такива моменти, мобилизирам се , а пред него, или по-точно с него някак се отпускам и си мисля, че след като е тук, ще поеме част от бремето-ама не става баш така.Не ми се иска заради присъствието му аз да съм в напрежение.В този момент трябва да съм концентрирана върху раждането, а не в мисли за него.Иначе ние сме достатъчно сближени, минали през какво ли не, второто дете ни е на път.Още повече, че го има и тънкият момент, че той ще гледа дъщеря ни, докато аз раждам-все пак няма как с нея да влезне в родилното-тя е малка и макар да е наясно с някои неща-не мисля,че там и е мястото, може да се уплаши, ако ме види в кръв и т.н.Не, не ги искам тези притеснения и искам да са си вкъщи.

# 117
Да се пресединя и аз на 1 Април очаквам мойте блинзаци втора бременост

# 118
Добре дошла, maq_22! Желая ти лека бременност и раждане!
Пенелопа, моите разсъждения се припокриват едно към едно с твоите. Болката си е моя и искам да си я изживея самичка, защото това ме прави по - силна. А кой е по - силния пол, мился, че отдавна не подлежи на съмнение.
За болното гърло Ви препоръчвам спрей за гърло Прополис; моето GP ми го изписа преди две седмици и имаше магически ефект. Със сигурност го има в аптеки Санита, български е и струва 2,50 лв.
Желая Ви лека и спокойна вечер!

# 119
  • София
Vanesast, много неприятно.  Confused Стискам палци да мине по-бързо.  Praynig И мисля, че не бива да се правят компромиси с това, та нали е най-важносто. И аз се дърпах, когато искаха да ми дадат болнични, но на следващия ден, като не се подобри положението, сама отидох и поисках. В крайна сметка,  stork-girl е по-важно от всичко!

За присъствието на таткото. Хм. Тук не става дума за борба между половете и кой бил по-силен. Много далеч съм от навлизане в подобни полемични и разностранни спорове. Аргументите на половинката са, че ще респектира екипа и лекарите ще се чувстват по-отговорни. А освен това, да не забравяме, че детето е И негово. Ако той настоява, какво? Разбира се, че ще съобрази с моето мнение, ако все пак искам да съм сама, но сме били във всякакви моменти заедно - хубави, лоши, страшни. Защо и в тоя не?
Нали разбирате, не споря с вас, само се мъча да си изясня желанията си и заемам обратната позиция на вашата за момента, за да се получи диалог. Иначе все още съм 50:50. А Пенелопа в твоя случай, щом ще гледа малката, е излишен всякакъв коментар. Разбира се, родилното не е място за дете.

maq_22_, добре дошли и тримата! Hug Увеличаваш ни съкровищата с две наведнъж. Ауа как ще ти се зарадва.  Laughing И като стана дума за Ауа, момичета, как мина срещата, м? Разказвайте!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт