Отговори
# 210
  • Попово
veselina miteva  спокойно, не се притеснявай докторите си знаят работата... иначе черни мисли минават през всички глави Wink аз миналата година през октомври преживях спонтанен аборт в 12-та г.с. и не ме питай сега как е... за това спокойно и си гледкай бременноста, почивай си и не се притеснявай  newsm10
спорен ден на всички  newsm51

# 211
  • гр.Варна
Добро утро и от мен!
gabusha newsm51!Добре дошла при нас!И аз се надявам да се съберем предколедно повечко варненски мамчета и да отпразнуваме подобаващо празника!!!
Момичета,да Ви питам!Някоя от Вас има ли болки в Слънчевия спит?Много ме боли мен като кихам и като лягам.Усещам нещо като пулсации/туптене/ и адска болка за няколко секунди над самият сплит почти до врата.Майка смята,че е от бебето.Аз май си го нося доста високичко,та това можело да е причината.Има ли и други с такива оплаквания?надявам се да отмине,но едва ли!Още повече,че и тя е била така с нас newsm45
Дано не е така до Април!!!!
Лек ден

Последна редакция: ср, 20 дек 2006, 12:59 от hristina_k

# 212
Весе не се притеснявай.Много е важно да нямаш интензивни контракции.На мен те ми скасиха шийката.Това, че имам конизацио само утежни положението защото беше изрязана почти цялата от към влагалището и докторите се съмняваха да ли ще могат да ме зашият.Съветвам те сато влезеш в 7-ми мес.да ходиш поне 2 пъти месечно на видеозон,но вагинален за да ти мерят шийката.Така ако има промяна в размерите и ще може да се реагира навреме.

Колкото до серклажа той се прави най късно в 22 гс.

# 213
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
По повед на алергените

Таблица за алергени 1 - http://smg.photobucket.com/albums/v724/t_ruseva/forum/?action=vi … nt=Untitled-1.jpg

таблица за алергени 2 - http://smg.photobucket.com/albums/v724/t_ruseva/forum/?action=vi … nt=Untitled-2.jpg

Храни които трябва да се избягват - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=923

# 214
  • София ж.к. Надежда 1
Здравейте мамчета  bouquet  bouquet

Искам да ви питам нещо което много ме претеснява.От 1 седмица имам контракции по няколко пъти на ден  Rolling Eyes утре съм на ФМ при Димитрова и ще я питам за това, но искам да ви питам вас мога ли да пия но шпа и по колко пъти на ден?Искам и да питам страшно ли е да ги имам още от сега?Много съм се страснала да не стане нещо лошо,но се успокоявам че все пак не са болезнени и са не повече от 5 на ден,а и бебето рита доста през целия ден и си мисля че ако е нещо страшно няма да е толкова активно.Вчера си позволих на своя глава да пия едно хапче но шпа вечерта и до сега нямам контракции,явно ми действа добре хапчета но незнам дали да го взимам и колко често  newsm78
Моля ви ако имате някакво мнение по въпроса да ми кажете че много се претеснявам Cry

# 215
Може ли да изкоментирам от последната статия нещо-а именно-за 3 годишните и гроздето,стафидите, бонбоните...За хот-дога пък съвсем... GrinningТа-на тази възраст детето е вече на градина, храни се самостоятелно.Умее да дъвче добре, храната след годинка поне вече не се пасира.Та за какво задавяне от стафида може да се говори.Нормално и на голям човек би могло да му се случи/ аз се задавям също, но не смилам предварително храната на невъобразимо малки частици, преди да я лапна.Та в градината, едно 3-годишно яде супа с частици някакви месо, зеленчуци, яде филия с нещо/ хот-догът да си го представим/...Гроздето...единственият плод, който моята дъщеря обича-също си яде от 2-годишна без проблем, без да и го кълцам...Диня-едно 3-годишно се научава само да си чисти семките даже.... Thinking

Петя, това са ти т.нар Бракстън-Хикс контракции, подготвителни.Не знам да ли е рано, но щом не са болезнени, мисля че няма страшно.А защо ги оприличи на контракции?Аз имах някакви подобни усещания още в началото, но се оказа, че въобще не е контракция това...Нош-па всяка една трябва да си има в чантата, това е от мен.Пие се без проблем...

# 216
  • София ж.к. Надежда 1
Може ли да изкоментирам от последната статия нещо-а именно-за 3 годишните и гроздето,стафидите, бонбоните...За хот-дога пък съвсем... GrinningТа-на тази възраст детето е вече на градина, храни се самостоятелно.Умее да дъвче добре, храната след годинка поне вече не се пасира.Та за какво задавяне от стафида може да се говори.Нормално и на голям човек би могло да му се случи/ аз се задавям също, но не смилам предварително храната на невъобразимо малки частици, преди да я лапна.Та в градината, едно 3-годишно яде супа с частици някакви месо, зеленчуци, яде филия с нещо/ хот-догът да си го представим/...Гроздето...единственият плод, който моята дъщеря обича-също си яде от 2-годишна без проблем, без да и го кълцам...Диня-едно 3-годишно се научава само да си чисти семките даже.... Thinking

Петя, това са ти т.нар Бракстън-Хикс контракции, подготвителни.Не знам да ли е рано, но щом не са болезнени, мисля че няма страшно.А защо ги оприличи на контракции?Аз имах някакви подобни усещания още в началото, но се оказа, че въобще не е контракция това...Нош-па всяка една трябва да си има в чантата, това е от мен.Пие се без проблем...

Ами мисля че са контракции  newsm78 изведнъж ми се стяга корема,става много твърд и така продължава няколко секунди,и 1 мин.,но по рядко.Нямам болки просто стягане на корема newsm78 Ако са  контракциите за които ти говориш не са страшни нали Rolling Eyesняма опасност,нали? Rolling Eyes

# 217
Ами на мен на такива ми приличат-подготвителни.Те не са опасни.Но аз се разминах с такава екстра с първата ми бременност и не знам кога е нормално дазапочват...все пак скоро влизаме в 7 месец, та си мисля, че е нормално.Питай си докторът.

# 218
Здравейте preggo сега се връщам от жк всичко с моето бебче е ок newsm44 няма изоставане в развитието всичко е в нормите-тежи цели 824гр. и доки каза дори,че е малко по-големичка.И въобще не се спирала много се въртяла,но потвърди пола МОМИЧЕ stork-girlтака,че Aуа сложи ми розова панделка и съм пропуснала да пиша,че съм от Добрич първа бременност на 24год. съм благодаря ти предварително.За контракциите аз получих докато бях на преглед и доки каза,че до 5 и безболезнени е нормално така,че споко няпа пясто за притеснение newsm10 чао за сега от мен  newsm51

# 219
Здравейте,

за контракциите ми предписала 3 Х 2 магнерич и 3Х2 но шпа

Някой ходил ли е на фетална ехокардиография, до коя седмица може да се прави и къде?

Причтен ден   bouquet

# 220
Здравейте и от мен.
Да ви се оплача вчера реших да гоня един автобус и така паднах, че не ми се говори. Колената ми са сини и имат формата на водомери. Обадих се на Док и отидох веднага на преглед. Качиха ме на магарето и слава богу всичко бе о,кей. Каза да пия нош па 10 дни по 3 пъти на ден, от удара да не се предизвикат контракции. Днес в 16,30 часа ще ме гледа на видеозон и стискайте палци всичко да е нормално, че съм с предна плацента и беба е много ниско да не е станала някоя беля.
   Лек и успешен ден на всички.

# 221
Здравейте мили коремчета,
Мен ме е обзело някакво ужасяващо чуство, че хората, с които до скоро сме били заедно всеки ден се държат много странно направо ме изолират, все после разбирам, че са били в някое заведение или на някоя вила, а на мен-нас де с мъжо не са се обадили smile3518, на работата е почти същото. Започвам да се питам ще имам ли приятели и след като родя, аз много си ги обичам...Дали е заради това , че съм бременна или защото съм се омъжила , защото двете събития почти съвпаднаха???

# 222
петя-д-а, мисля че трябва да се регистрираш - иначе всеки път ще си с различен ник и няма как да те различим  newsm78 Иначе няма проблем да включа цялата информация, само ми кажи като се регистрираш, за да знам с кое име да те включа  Peace

За контракциите, и аз се чудя от около 10тина дни ми се случи на няколко пъти да си усетя корема по-стегнат, но не знам дали беше контракция или разместване на едно от бебетата, защото не ми беше твърд целия корем, а примерно 1/3 от него  Thinking Вие какво мислите?

Неци, това е неприятно, да  Confused Имай предвид, че сега сме по-чувствителни от обикновено, така че може и съвпадения да са били, но ако наистина са ти толкова близки приятелите, просто ги попитай  Wink

Аз пък установих, че определена група приятели откакто знаят, че чакаме бебета ни търсят по-често и много ни се радват - особено на корема ми  Blush

# 223
  • гр.Варна
neci,и при нас е така.Масово започнаха да ни игнорират!!!Ходят на дискотеки,партита,заведения и на нас никой нищо не казва!!!Така,че не си единствена.И на мен ми е много мъчно,но какво да направя????Бебето е най-важно сега Hug  bouquet

# 224
Ауа вече се регистрирах можеш да ме включиш  името е:petia 27 благодаря ти предварително Laughing

Общи условия

Активация на акаунт