Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 878
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 210
И като има - какво. Пак настинка. Защо се тества чак на петия ден?

Защото в началото не са достоверни резултатите.
Кое е по-вредно, че се е тествала? Или, че лъжеш, че няма КОВИД.

# 211
Гърлобола от началото ли го е имала или след като е изчезнала температурата се е появил? Тия тестове все по-некачествени ми изглеждат. Преди светеха в червено и се виждаше ясно. А сега някакви тъмни лилавеещи черти..

# 212
Гърлобола от началото ли го е имала или след като е изчезнала температурата се е появил? Тия тестове все по-некачествени ми изглеждат. Преди светеха в червено и се виждаше ясно. А сега някакви тъмни лилавеещи черти..
Светят в червено в пика на заразата. На мъжът ми след първия положителен тест, чертата в следващите дни беше толкова наситена, че се появяваше даже преди контролната. От бузата си обра единия ден свкрет и пак беше същия теста. Затова не мога да разбера "напъна" на българските лаборанти да изследват "сивото" вещество на пациентите.

Последна редакция: пн, 28 ное 2022, 23:51 от brumm

# 213
Светят в червено в пика на заразата. На мъжът ми след първия положителен тест, чертата в следващите дни беше толкова наситена, че се появяваше даже преди контролната. От бузата си обра единия ден свкрет и пак беше същия теста. Затова не мога да разбера "напъна" на българските лаборанти да изследват "сивото" вещество на пациентите.
При мен беше същото - втората черта се появи за няма и две секунди.

# 214
Има ли сега направления за ПСР? Питам просто, че моята хубавица отишла да си прави на собствени разноски, да била сигурна, защото ако е наистина КОВИД щяла да зарази нейната ЛЛ. Понеже въпросната не вдига телефон и трябва на място да иде за БЛ. Ох, така се ядосах с това дете. То бива отговорност, ама като не срещаш и от страна на лекаря, ми се струва безпредметно.

Последна редакция: вт, 29 ное 2022, 17:12 от Не се сърди, човече

# 215
Май има направления само за бърз антигенен в момента, ако и това не са отрязали. PCR  по каса имаше само до април.
А болничен се издава най- много един ден преди прегледа. Не може за по-ранен период.

# 216
А ПСР трябва ли за нещо, или просто да се поразходи детето.
Не се заяждам, по новите стандарти от 5 дни карантина трябва вече да е на работа или учене, не тепърва да го установява ковида.

# 217
  • Пловдив
7 дена е карантината за положителни, не пет.

# 218
Е да, но ако си направиш тест на 5 ти ден от боледуването явно имаш нужда леко да си "починеш" вкъщи. Да не ставам досадна, ама във Великобритания имаше опция да посочиш от коя дата са симтомите ти, а карантината се броеше от тогава, без значение, че си направил теста след 3 дена, примерно. Ама ....

# 219
Е да, но ако си направиш тест на 5 ти ден от боледуването явно имаш нужда леко да си "починеш" вкъщи. Да не ставам досадна, ама във Великобритания имаше опция да посочиш от коя дата са симтомите ти, а карантината се броеше от тогава, без значение, че си направил теста след 3 дена, примерно. Ама ....

Е то след една настинка човек е скапан за някой друг ден, пък камо ли ако е бил с температура два дни, идва края на годината и всички са изморени, ако има възможност защо да не се възстанови някой друг ден вкъщи

# 220
Положителен е пср. Да знаете, че дори при много бледа черта на домашен тест, е  положителен.
Иначе тя казва, че никога не е боледувала толкова леко. Трите Модерни си казват думата. Миналата година по Коледа кара друг вирус, всички тестове за КОВИД бяха отрицателни, вкл. ПСР, но доста тежко го кара, поне седмица не беше в кондиция.
Сега ще си почива още една седмица, защото от вчера се броят 7 дни карантина.

# 221
Браво,Дева, бързо да минава!
Нищо не се поема сега, ни тестове, ни прегледи, ни лекарства. Един телефон с личния, ако вдигне. И аз, съвестната, звънях в лабораторията,да питам има ли някакъв специален ред,та ми се смяха. Просто да минава леко и това е! Да пийва течности, витамини, добавки,млада е, ваксинирана, ще мине.
Има много ковид в момента, но малко хора се тестват. Дано всеки го кара като настинка!

# 222
Като се замисля, не бях прав, има резон. След боледуване си по податлив на други вируси. Браво на детето, правилно е постъпила.

# 223
И колко струват ПСР-ите в момента?

# 224
80 лв. в Писанец.

Общи условия

Активация на акаунт