Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 881
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 225
Вкъщи всички сме с вируса, детето (тригодишното) е най-зле, цял ден поддържа 38.7°. Чух се с джипито, каза само парацетамол да давам. Давам, но малко се повлиява. Да бягам ли към спешното?

# 226
До 5 дни не смъкне ли - бягай. Но ще видиш, че ще смъкне.

# 227
  • Germany
Според мен не сте за спешното. Малкият ми син, на 13г. дига 2 дни до 40 градуса. На третия варира цял ден от 37.2 до 37.5 и на четвъртия беше ок. Редувахме парацетамол и нурофен. Бързо оздравяване!

# 228
  • София
38.7 не е за спешното. Аз на толкова дори не давам температуропонижаващи.
До ден - два ще свали. Бързо оздравяване.

# 229
Благодаря ви.
Температурата стигна 39.4, детето се омърлуши, много бавно и драматично я смъкнах до 38.1.
Карали сме ковид и преди две години, предния път пак малкото беше най-зле, повръщаше тогава, но му мина с антибиотик за два - три дни. Сега се зарази последен, първи ден му е, но този път температурата е много висока!
Много ме е яд на ММ, ТРЕТИ път мъкне вируса вкъщи и заразява децата!
Живеем в Англия, поръчах авирон Рапид.
Дано детето е добре!

# 230
Дано се оправите бързо!
Дай му детето да се опитва той да смъкне температурата. Може да стане по-внимателен занапред.

# 231
Парацетамол, Нурофен и хексалгин за деца съм дала през последните седем часа, не пада под 38 градуса, пуста температура.
От болести най ме е страх, мама си отиде от тази.

# 232
  • Под сянката на разлистените кактуси
Компрес със студена вода и оцет може да помогне

# 233
Да, изпробвано е. Има много ефективни средства срещу температура извън лекарствата.

# 234
Знам, момичета. Само че ни белтъци, ни чорапки с оцет помагат. Sad
Коригирам се, детето не търпи миризма на оцет, но с оцет, вода и лед обтрих крачетата и ръчичките, спадна до 38° температурата, но лошо се разплака, горкичкото.

Последна редакция: сб, 03 дек 2022, 02:48 от Elizabeth_

# 235
  • София
Дано се оправите бързо!
Дай му детето да се опитва той да смъкне температурата. Може да стане по-внимателен занапред.
Ама какви са тия препоръки и заключения…., ако човекът ходи на работа, в какъв смисъл мъкне вируса и какво може да стори?….
След година-две, детето като тръгне на градина, ще е обратното, то ще мъкне всички вируси вкъщи и ще ви заразява…

# 236
Елизабет, слагай мокри кърпи и чорапи с вода. Никога не съм слагала оцет и винаги е имало ефект.
Рон, може да носи маска, когато се налага. И да избягва големи компании. При децата не е постижимо.

# 237
Здравейте, върлува ли в момента Ковида? Ако да какви са симптомите? Домашните тестове отчитат ли верен резултат? Аз съм зле, от вчера. Първо сутринта ме подразни леко гърлото. Пръсках спрей Биозин и отидах на работа. До края на деня обаче започна да ми става много отмаляло и лошо. Снощи вдигнах 37и5 темп. и цяло нощ хрема и втрисане. Днес ми се вие много свят и ме болят дробовете и гърба. Така бях и през 2020г декември, когато го карах много тежко. После през 2021г имам 2 ваксини Пфайзер. Възможно ли е отново да съм го пипнала?

# 238
Възможно е, да. Аз с бустер от декември миналата година и боледуване в края на юли тази, се разболях повторно три месеца по-късно. Но не е изключено да е друг вирус, в момента буквално клокочи от какви ли не вируси. Така че най-добре тест и консултация с лекар.

# 239
  • Germany
Елизабет, не е нужно да се мъчиш да сваляш температурата под 38 градуса. Проветрявайте често, давай на детето много течности и дано днес сте по добре.
Злодеида, в момента има и ковид и грип и разни други респираторни вируси, та най добре направи тест. На нас бързите тестове ни показаха на 2ри ден от симптомите. Бързо оздравяване!

Общи условия

Активация на акаунт