Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 898
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 240
Направих току що някакъв от 6лв. , но излезе отрицателен. На мен обаче много ми напомня на Ковид 2020 състоянието ми.

# 241
Омикрон позитивира по-късно - май след 3-ти ден на болестта.

# 242
.

Последна редакция: сб, 03 дек 2022, 18:46 от Дъждец

# 243
  • Пловдив
Злодеида, направи комбиниран тест за ковид и грип, в аптеките има. В момента наистина има някакво адско гъмжило от различни вируси. Дано да не е ковид, бързо оздравянане!

# 244
Детето цял ден поддържа 38.4° - 39° градуса температура, все едно не давам лекарства. Току-що заспа, струва ми се най-после ще се изпоти.
Голяма драма с този ковид, дано утре е добре детето вече и да няма температура.

# 245
Здравейте момичета! След 2 гд пазене и не спиране на носене на маски, дезинфекции и т.н и мен ме застигна Ковида. Всичко започна преди 5 дни една вечер, когато ей така от нищото ме втресе и вдигнах 40 градуса температура.Поради бързото и бурно начало бях сигурна, че е грип. Личната каза да пия Оспамокс ( аз само и това мога да пия и въпреки, че е слаб ме събаря на легло). На втората вечер вече нямах температура, но имах адски болки в тялото. Трети ден сутринта се събуждам с адска сухота в устата и голяма жажда. Меря кръвната захар и на гладно е 11. Четвърти ден( вчера) нямам температура, нямам хрема, нито кашлица но постоянно ми прилошаваше. И днес вече като се събудих исках да съм умряла толкова зле се чувствам. Поръчах си по такси да ми купят тестове от комбинираните за ковид и грип. Най напред се появи чертата на ковида преди да е стигнала още контролата. Три теста направих едно и също е,  ярка плътна червена черта.
Много ми е притеснено, знам, че без лекарства няма да мине, а не мога да пия , първо съм алергична към много от тях и второ най слабият антибиотик ме вкарва в леглото и много прилошавания. Личната направо се притесни и не знае какво да ми изписва.
Тези от Вас, които са го карали може ли да ми кажете кой от антибиотиците за Ковид е най слаб. В момента съм сама не мога да си позволя да изпадна в състояние да не мога да отида и до тоалетната. За пазаруване каквото  ми трябва не се тревожа, имаме опция да си поръчаме каквото ни трябва по такси, аз живея на първи етаж и ми ги дават през прозореца.
Дайте ми съвет притеснено и объркано ми е, не зная да рискувам без лекарства или да рискувам с тях. Доста дълго стана но няма на кой да споделя и поискам съвет.

# 246
Здравейте, Стела,
редови читател в темата съм, не съм лекар. Впечатленията от споделяното тук са, че омкрон рядко се усложнява и не изисква антибиотично лечение. По-скоро симптоматично - сваляне на температурата, намаляване на болките. Много течности, силна храна и добър сън  са най-успешните лечители. От сърце жилая бързо да възвърнете кондицията си.

# 247
Моята дъщеря изкара с няколко парацетамола, няколко Трахизан и Геломиртол, налични, без да купува други, и витамин Ц.
А, и желязо пила, по нейно усмотрение. Simple Smile Похвалих я за последното, защото след КОВИД обикновено пада желязото.
Чай пиеше много.

# 248
Здравейте, Стела,
редови читател в темата съм, не съм лекар. Впечатленията от споделяното тук са, че омкрон рядко се усложнява и не изисква антибиотично лечение. По-скоро симптоматично - сваляне на температурата, намаляване на болките. Много течности, силна храна и добър сън  са най-успешните лечители. От сърце жилая бързо да възвърнете кондицията си.

Много, много, много Ви благодаря! Какво нещо е психиката на човека, като го прочетох наполовина ми мина:smiles: сякаш. И аз редовно чета всичко, но като светна този червен картон всичко ми излезе от главата.
Ще си наблюдавам състоянието и ще държа връзка с личната - тя е много готина, но винаги се презастрахова с антибиотик, но при мен знае, че случаят е по друг.

# 249
Не мисля, че ще ти е нужен АБ, Стела.
Слушай Шарлот. Simple Smile

# 250
Да споделя какво правих докато чаках да ми отговорите. Аз винаги съм била заредена с тестове но само за Ковид и за това днес реших да взема комбиниран да не би да е грип. Та извадих 4 теста и почнах пробите - един със слюнка и три от носа на различни марки. Нито един не ми показа, че съм с Ковид.
Малко по напред в темата някой питаше кои домашни тестове показват, при мен се случи с този още в първите секунди:

https://aptekamedea.bg/test-brz-kombo-za-2019-ncov-ag-flu-a-b-folium-v1

DeVa® и на теб много благодаря!

# 251
Януари и февруари тази година го изкарахме цялото семейство (аз, ММ и двете деца) без АБ. Лекувахме се с Тантум Верде форте (спрей за гърло) , Нео ангин (хапчета за смучене) , парацетамол, аспирин протект и капки за нос. ММ беше по зле и пи Бромхексин (не е АБ). Много чай и витамини.

# 252
  • Пловдив
Стела, по-смело и бъди спокойна, бързо ще се оправиш. Много добре те разбирам как се чувстваш, и аз така след постоянно ежеминутно пазене взех, че се заразих. Почивай си повече. Аз от позицията на времето си правя извод, че като бях с ковид, най-зле се чувствах в първите пет минути след като видях двете черти. 🙂 Но много бързо се мобилизирах. И аз се присъединявам към съвета да слушаш Шарлот. Говори непременно с ЛЛ. Бързо оздравяване!

Последна редакция: ср, 07 дек 2022, 00:30 от marzeliva

# 253
Правилно си решила, Стела - следи състоянието си и поддържай връзка с ЛЛ.
Само без паника, тя е лош съветник Simple Smile Вземай нещо за температурата и за болките, почивай повече, разсейвай се с приятни занимания.
Ако няма усложнения и високата температура спадне след 2-3 дни, мисля, че няма нужда от антибиотик.

# 254
  • Germany
Здравейте, Стела. И аз искам да ви успокоя и да споделя, че всички вкъщи имахме ковид преди около месец и никой от нас не стигна до антибиотик. Пиехме парацетамол и ибупрофен за Т, капки за нос, вит. Д и цинк, мъжа ми пи и Бромхексин за кашлицата. Според мен вие вече се оправяте и ви пожелавам скорошно оздравяване!

Общи условия

Активация на акаунт