Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 916
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 255
Рано тази сутрин, детето ми вдигна 39.7°, от петък сме така. Няма хрема и кашлица. Колко продължава този период, вече се отчаях...мъчно му е и на него, иска да ходи на детска градина, а е вкъщи и що парацетамол изпи горкото...

# 256
И от мен успокоение, нищо не съм пила, даже и парацетамол. Кашлицата продължи дълго та накрая отидох на лекар, изписа ми единствено вентолин, и от него пръснах два пъти. А и ми препоръча да понамаля цигарите, което не направих.

# 257
  • Germany
Елизабет, при нас малкият ми син се оправи най бързо, въпреки че е с астма и най му треперехме. Дига 40 градуса 2 дни, на 3тия държа цял ден 37.2-37.5 и на другият ден беше ОК. След като при детето ти Т продължава 5ти ден, аз лично, бих звъннала на педиатър утре.

# 258
Elizabeth, чуй се с ЛЛ. Над 5 дни такава висока температура е притеснителна.

# 259
Днес четох притеснителни новини, че в UK са зачестили смъртни случаи от бактериални инфекции при деца, което се обяснява, че бактериите са станали резистентни. Масовата употреба на антибиотици започва да показва своето. Няма причина ЛЛ да предписва антибиотик още пъврвите дни на заболяването. Успокой се, Стела, наблюдавай как протича при теб и вече при по-тежки симптоми може да се мисли за АБ, т.к. ролята на АБ е да лекува пневмония.

# 260
Днес четох притеснителни новини, че в UK са зачестили смъртни случаи от бактериални инфекции при деца, което се обяснява, че бактериите са станали резистентни. Масовата употреба на антибиотици започва да показва своето. Няма причина ЛЛ да предписва антибиотик още пъврвите дни на заболяването. Успокой се, Стела, наблюдавай как протича при теб и вече при по-тежки симптоми може да се мисли за АБ, т.к. ролята на АБ е да лекува пневмония.
Може ли линк?

# 261
Ако се разпространяват резистентни бактерии, няма как само децата да са потърпевши. Най малкото  мама, тате, баба, дядо... Все някой от тях ще лепне същото.
И изобщо при масовата употреба на АБ би трябвало и при възрастните да го има същия проблем.

ПП : Съществуват антибиотици, които умишлено не се използват за широка употреба и се прилагат в случаи на резистентни бактерии.
Такива инфекции не са нещо ново и са предимно "вътреболнични" сред пациенти на болнично лечение, оперирани и т. н.
Та медицината отдавна е наясно с проблема и се работи по въпроса.

Последна редакция: ср, 07 дек 2022, 01:06 от geizer

# 262
Може ли линк?
https://www.theguardian.com/commentisfree/2022/dec/06/strep-a-uk … s-deaths-children
Ето линк, девет смъртни случаи на деца са. Sad

# 263
Ето линк за бактериалната инфекция в UK:
https://btvnovinite.bg/svetut/sedma-zhertva-12-godishno-momche-p … ija-v-london.html

Засега в болници обикновено възникват такива вътреболнични бактериални инфекции, т.к. в така среда с ежедневна употреба на АБ, по-бързо бактерии могат да развият своята резистентност. Но аз съм чела за прогнози, че след 30 години много от АБ няма вече да ни помагат, т.к. резистентността ще се увеличава и бактериалните инфекции ще са новият бич.

# 264
  • Под сянката на разлистените кактуси
Нищо такова не пише, а точно обратното - не са дали антибиотици навреме. Иначе е най-обикновен стреп и се лекува с най-обикновен пеницилин

# 265
Напротив, пише го, в статията:
Скрит текст:

Ето и друга статия, по-ясно как "обикновения стреп" се завръща със скарлатина и че преди 40 години е била победена, понеже не са се приемали така масово АБ:
https://btvnovinite.bg/svetut/sled-sedmija-smarten-sluchaj-na-de … skarlatinata.html

# 266
  • Под сянката на разлистените кактуси
Добре е да се пие от извора, т.е. да се чете в оригинал. Пише буквално това:

Strep A is a treatable infection if managed early on. Early use of antibiotics such as penicillin works against the vast majority of infections within 24 hours, and early treatment is vital to better outcomes. With concerns about antibiotic resistance, and given that the vast majority of winter bugs are viruses, GPs usually don’t prescribe medicine for coughs, colds or low-grade fevers. But now guidance has asked GPs to be especially vigilant for strep A, which may mean temporarily lowering the threshold for prescribing antibiotics.

Гугъл транслейт върши работа повече от българските медии, които явно са тенденциозни и се опитват да всяват паника, нямам идея защо

# 267
Може ли линк?
https://www.theguardian.com/commentisfree/2022/dec/06/strep-a-uk … s-deaths-children
Ето линк, девет смъртни случаи на деца са. Sad

Ужасно е, за съжаление сме безсилни.
Антибиотиците дали помагат решава лекарят в конкретния случай.
Темата е за хора, сблъскали се с ковид. Не за и пртив антибиотиците.

# 268
Скарлатината се установява с тест за стрептококи тип А - има доста педиатъри които имат такъв и го правят при гърло и висока температура. Ако е положителен - АБ. Проблемът е че има деца които са свръхчуствителни към токсина на тези бактерии и които могат отново след АБ да се заразят и да покажат същите симптоми тъй като в детската или училището са в контакт с преносител, който не се лекува, а може и да няма симптоми. Отново АБ, обаче не всички дават. Контекста е важен според мен в случая и да си мием ръцете Simple Smile

# 269

Тези от Вас, които са го карали може ли да ми кажете кой от антибиотиците за Ковид е най слаб.
Дайте ми съвет притеснено и объркано ми е, не зная да рискувам без лекарства или да рискувам с тях.
Flushed Съвет - смени си личната! Сега е момента да я смениш. Ковид се третира симптоматично, не с амоксицилин от ден 1. Чак ми е странно да го чета това...

Елизабет, как е детето тази сутрин? Освен парацетамол, друго температуропонижаващо пробвала ли си? Ако тази сутрин не е паднала температура, отивайте при педи, да пусне едни кръвни.
Моето също от петък с 40 градуса. Но поддържа 3 дни + бонус диария. Вчера се събуди с 37,4 вече. Парацетамола най-малко ефект му прави. Ибупрофена най-ефективно му сваля. Хексалгина го кара да се изпоти обилно. След няколко изпотявания, слава богу се оправя. Изумително е как издържат на такава висока температура малките деца. Аз с 38,5 не съм на себе си, а те с 40 градуса са будни и говорят смислено...

Последна редакция: ср, 07 дек 2022, 07:47 от amy_nka

Общи условия

Активация на акаунт