Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 963
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 270
Добре е да се пие от извора, т.е. да се чете в оригинал. Пише буквално това:

Strep A is a treatable infection if managed early on. Early use of antibiotics such as penicillin works against the vast majority of infections within 24 hours, and early treatment is vital to better outcomes. With concerns about antibiotic resistance, and given that the vast majority of winter bugs are viruses, GPs usually don’t prescribe medicine for coughs, colds or low-grade fevers. But now guidance has asked GPs to be especially vigilant for strep A, which may mean temporarily lowering the threshold for prescribing antibiotics.

Гугъл транслейт върши работа повече от българските медии, които явно са тенденциозни и се опитват да всяват паника, нямам идея защо
Освен това е хубаво да пускат и секрет за изследване на бактериална инфекция, обаче във Великобритания това е някаква свръх медицинска практика, която за съжаление не е нормално разпространена. За липсата на лечение и парацетамолчето всички знаем, аз го изпитах на гърба си тази пролет. Такава безотговорност никога не бях очаквала към 2 годишно дете.

# 271
Elizabeth, как е детенцето?

# 272
  • При семейството си
Добре е да се пие от извора, т.е. да се чете в оригинал. Пише буквално това:

Strep A is a treatable infection if managed early on. Early use of antibiotics such as penicillin works against the vast majority of infections within 24 hours, and early treatment is vital to better outcomes. With concerns about antibiotic resistance, and given that the vast majority of winter bugs are viruses, GPs usually don’t prescribe medicine for coughs, colds or low-grade fevers. But now guidance has asked GPs to be especially vigilant for strep A, which may mean temporarily lowering the threshold for prescribing antibiotics.

Гугъл транслейт върши работа повече от българските медии, които явно са тенденциозни и се опитват да всяват паника, нямам идея защо
Българската медиа посочва като източник Индипендънт, горното е от Гардиън, та явно и в небългарските медии има различни тенденции.

# 273
Снощи нямаше температура. Надявам се, че лошото е зад гърба ни.

# 274
  • Под сянката на разлистените кактуси
Elpis, стати яна Индипендънт не сме видели, видяхме някакъв български превод. Ето и Daily Mail, хората мислят да дават антибиотик превантивно, за каква резистентност говорим?

https://www.dailymail.co.uk/news/article-11510459/Antibiotics-gi … ils-en-masse.html

# 275
  • При семейството си
Elpis, стати яна Индипендънт не сме видели, видяхме някакъв български превод. Ето и Daily Mail, хората мислят да дават антибиотик превантивно, за каква резистентност говорим?

https://www.dailymail.co.uk/news/article-11510459/Antibiotics-gi … ils-en-masse.html
Само посочих, че в българската медия е посочен като източник Индипендънт, а другата дадена статия е от Гардиън.
Това не означава автоматично тенденциозност в българските медии, с цел всяване на паника и за какво?! А, че ние българите последните 2-3 години, за Ковид изпихме едно солидно количество антибиотици, повече от много други, може би е факт, дали ще има последици, ще видим.

# 276
Водила съм детето в спешното с температура над 39°, не можеше въздух да си поеме от кашлица. И не му изписаха нищо! В Англия не изписват антибиотик почти никога, не е като у нас. Не съм сигурна, че така е правилно.

# 277
Може ли да споделите, като неваксинирани ако има такива, как изкарахте омикрон?

# 278
  • София
Разлика в изкарването може да има от земята до небето.

# 279
Аз имах болки в мускулите през нощта, после температура за два дни (37.4-37.5). След това силни болки в гърлото пак за два, три дни и накрая кашлица, която продължи 10тина дни и бях на антибиотик.
При ММ започна с температура 38+ и премина в кашлица, но без антибиотици. Изкашляше повече от месец.

# 280
Три пъти съм ваксинирана, също не леко този път. Седнала спах едната вечер. Като пребита се чувствам, нямам сили. Хрема, кашлица и обща отпадналост.

# 281
Ваксинирана и изкарала първата вълна съм. Днес ми е 7ми ден и ме обърна на пневмония.

# 282
Ваксинирана, не съм боледувала досега. Ден 5 при мен, що годе съм добре, но съм много изморена. Първите 3 дни температура 39, едва ставах сутрин. Имам хрема и главоболие, което ту е незабележимо, ту се усилва. Нямам идея кога ще приключи. Изтощава ме това боледуване Sad

# 283
Ваксинирана и изкарала първата вълна съм. Днес ми е 7ми ден и ме обърна на пневмония.

Ухаа нали уж ваксинираните го караха по-леко и като цяло омикрон бил лек вариант особено при млади, всички бързо да се оправяте

# 284
Макар да мислех, че ще умра, всъщност го изкарах леко- на домашно лечение. Тежко се води ако си в болница на интензивна терапия.
Това, че влачиш дълго време или се чувстваш ужасно с много симптоми, се води леко...

Общи условия

Активация на акаунт