Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 972
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 285
Може ли да споделите, като неваксинирани ако има такива, как изкарахте омикрон?
Пита неваксинираните. Ами... По-леко от колкото очаквах. С температура, главоболие и хрема, които ми минаха за седмица. Самият тест на 7-ми ден вече беше отрицателен. В сравнение с първите варианти, омикрона съвсем поносим го видях.

# 286
Ваксинирана и изкарала първата вълна съм. Днес ми е 7ми ден и ме обърна на пневмония.

Ухаа нали уж ваксинираните го караха по-леко и като цяло омикрон бил лек вариант особено при млади, всички бързо да се оправяте

Зависи от това колко ваксини имаш, кога е последната, от здравословното състояние на човека, не може да се обобщава.
Моята дъщеря мислеше, че е настинала, и ако не трябваше да ходи присъствено в офиса, нямаше да направи тест и да знае, че е КОВИД. Писах как го изкара, на крак, с 2 дни Т, болки в гърлото, запушен нос и задна хрема. Не е пила АБ. Не е губила обоняние.
С три Модерни, последната е през януари.

# 287
  • Буркина Фасо
Три пъти съм ваксинирана, също не леко този път. Седнала спах едната вечер. Като пребита се чувствам, нямам сили. Хрема, кашлица и обща отпадналост.
този път въпросът е към неваксинираните Smiley

# 288
  • София
За първи път го лепнах (не знам кой вид) началото на октомври. Сравнително леко го изкарах.
Веднъж вдигнат Т за няколко часа.
Беше ми уморено и лошо, като при вирус.
И по-тежко съм карала грип, та не се оплаквам.

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 15:52 от Dicewithoutnumbers

# 289
Здравейте,
Уместно ли е приема на антибиотик “Клацид” ,ако съм с Ковид?
Снощи го започнах,малко по-късно вдигнах 38,2.. Сега пак меря 38,7.. Имам страшна кашлица от 2 дни,придружена с болка в гърдите и корема.(дължа го на напъването да се изкашлям)

# 290
Уместно е ако е предписан от лекар.

# 291
Да,разбира се,че е от лекар. Но когато се чухме преди малко отговора й,че пия антибиотик и продължавам да съм зле беше “Ох не знам,не знам пий там,дано да не я втасаш,че ти с тая щит.жлеза си с намален имунитет”…..
Уместно е ако е предписан от лекар.

# 292
Здравейте,
Снощи го започнах,малко по-късно вдигнах 38,2.. Сега пак меря 38,7.. Имам страшна кашлица от 2 дни,придружена с болка в гърдите и корема.(дължа го на напъването да се изкашлям)

Колко дни преди да започнете антибиотик, бяхте с температура?

# 293
Знам какво е да си с Ковид и не подценявам страха и притеснението, но наистина ли ще се довериш на анонимен форум? Най-добронамерено, тук не е мястото за такива съвети. Явно си със здравословен проблем, потърси мнение на друг Лекар. Не знам, не проумявам как ще довериш здравето си на форума?!
От един прием на антибиотик не може да очакваш подобрение.

# 294
От снощи я вдигам. Сутринта нямах,сега на обед малката легна,почувствах се не добре и мерих.
Кажете ми към кого да се обърна тогава? След такъв отговор от ЛЛ… Искам да знам,какво се случва с мен. Имам малко детенце,няма на кого освен на таткото да го поверя,притеснявам се и за нея. 😢

Знам какво е да си с Ковид и не подценявам страха и притеснението, но наистина ли ще се довериш на анонимен форум? Най-добронамерено, тук не е мястото за такива съвети. Явно си със здравословен проблем, потърси мнение на друг Лекар. Не знам, не проумявам как ще довериш здравето си на форума?!
От един прием на антибиотик не може да очакваш подобрение.
[quote [/i]author=stasha_s link=topic=1496635.msg45704582#msg45704582 date=1670587228]
Здравейте,

Колко дни преди да започнете антибиотик, бяхте с температура?
[/quote]

# 295
Щом е от снощи защо избързахте с антибиотик? Не казвайте заради жлезата.

# 296
  • Germany
Триумфант, личният ви лекар не звучи много професионнално... Аз бих си потърсила друг. Антибиотик не бих пила за 1 ден Т, но след като вече сте го почнала е добре да си ги допиете. Висока Т може да вдигате 4-5 дни. Пийте температуросвалящи, чай и си почивайте.

# 297
triumphant, първо не изпадай в паника. Личния ти лекар не звучи като лекар, а като баба от пред блока. Това, че имаш проблем с щитовидната жлеза, не означава на всяка цена паднал имунитет. Просто след преболедуване е добре пак да се провери щитовидната жлеза при ендокринолог.
Бързо оздравяване!

# 298
Не съм се панирала,започнах АБ,защото не спирам да кашлям и е на пристъпи. Много се притеснявам за малката,тя все пак е на 1г6м,преди 2седм пи антибиотик……. Няма много голям избор на лекарства при нея. Нямам щитовидна жл.,премахната е. Благодаря на всички отзовали се.

# 299
В Софиямед и болнца Здравето има лекар инфекционист, който не отказва преглед на ковид болни, има и коридор за снимка
Аз лично бих отишла на преглед за свое успокоение
Заплащат се

Общи условия

Активация на акаунт