Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 642
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 2 325
Здравейте, някой знае ли може ли да се пие Дексаметазон заедно с Изопринозин?
Защото знам, че дексата подтиска имунитета, а изопринозина го подсилва.
Някой пил ли е и двете по време на Ковид? Или трябва да се спре Изопринозина?

Човек, който може да пие Изопринозин - т.е. на домашно лечение с леко до средно-тежко протичащ ковид - не е за дексаметазон. Дексаметазон е показан единствено и само за пациенти с ковид, които са на кислородна терапия - маска или механична вентилация. При пациенти, които не са на кислородна терапия, е противопоказан, защото влошава изхода от заболяването поради повишения риск от вторични инфекции.

Данните са от най-голямото изследване за употребата на дексаметазон при ковид болни на университета Оксфорд - клиничното проучване се нарича RECOVERY. На него се базират препоръките на ЕМА и FDA.

https://www.isrctn.com/ISRCTN50189673

ПС: Ако човекът в действителност е за дексаметазон, то трябва да е в болница.

# 2 326
Аз съм с положителен тест от миналата неделя. Доста тежичко го карах този път. Вече ми е трети ковид. Тръгнах на оправяне в сряда и четвъртък, в петък пак ме задразни гърлото, а тази сутрин пак ме боли глава и бях със запушен нос. След всеки ковид се влачех с подтисната имунна система с месеци. Дайте идеи какво да приемам за възстановяване.
И аз съм от неделя. Първият път бях в болница, катастрофално...Митът за имунитета рухна с гръм и трясък. Сега бях няколко дена с температура над 38, тъкмо позамря малко и се поуспокоих, мислейки че ми се е разминало, все пак поне малко антитела трябва да има останали и хоп нов тежък удар след няколко дена, точно като при теб - гърло, гърло, хрема и запушен нос. За капак - пълна загуба на обоняние, първия път не ми се беше губило. Забелязала съм че един много коварен маниер на тая гнида долнопробна е да те накара в един момент да си помислиш че ти се е разминало. И в следващия ден да те удари толкова лошо че просто те обезсърчава и те вкарва в отчаяние. Най подтискащото е че осъзнаваш, че на света няма кой да ти помогне. От толкова скитане по болници се убедих в безпомощността и незнанието на персонал и лекари. Да не говорим и че все още няма консесус за утвърдено ефикасно лекарство. Съжалявам че постът ми не е окуражителен и не вдъхва оптимизъм, но това е положението. 

Последна редакция: сб, 21 окт 2023, 14:46 от Maria 56

# 2 327
Здравейте, някой знае ли може ли да се пие Дексаметазон заедно с Изопринозин?
Защото знам, че дексата подтиска имунитета, а изопринозина го подсилва.
Някой пил ли е и двете по време на Ковид? Или трябва да се спре Изопринозина?
На мен ми слагаха Дексаметазон и пиех през устата Респигард ,който е имуностимулатор.
Казаха ми ,че няма проблем.
Той се пие по схема - 10 дни пиеш ,20 почиваш и така 3 месеца.
Имунитета ми е под нулата ,заради приети 3 антибиотика в разстояние на 1месец и половина.
Но честно казано имам надеждата ,че Респигард ,ще оправи положението ,просто се иска време.
Дадоха ми и противогрипна ваксина ,но отказах ,защото трябва да съм на 100% здрава ,а аз не съм убедена ,че точно в този момент съм за ваксина.
Двоумя се още дали да си правя тест за антитела.

Желая бързо възстановяване на всички болни и постковидни!

п.п. Все още на моменти нямам никакво обоняние.
На моменти имам ,но е незавидно слабо все още.

# 2 328
Обоняние нямах, или по-точно имах минимално и не във всяка част на денонощието, година и половина.

# 2 329
Цитат
На мен ми слагаха Дексаметазон и пиех през устата Респигард ,който е имуностимулатор.
Имунитета ми е под нулата ,заради приети 3 антибиотика в разстояние на 1месец и половина.
Имунитетът пада от Дексаметазона, не от антибиотиците.

# 2 330
Цитат
Антибиотиците също свалят имунитета много за съжаление!

# 2 331
Имунитетът пада от всяко следващо заразяване с КОВИД. Случайно хванах едно предаване по ТВ, не разбрах как се казва лекарят, но точно това обясняваше. Че дори да са леки последните варианти и да нямат смъртност, много лошо се отразяват на имунитета и увеличават риска от лонг КОВИД и пост КОВИД усложнения.

# 2 332
Ами то лекарят няма как да ти каже нещо различно, ако вникнеш да го разбереш.

# 2 333
Имунитетът пада от всяко следващо заразяване с КОВИД. Случайно хванах едно предаване по ТВ, не разбрах как се казва лекарят, но точно това обясняваше. Че дори да са леки последните варианти и да нямат смъртност, много лошо се отразяват на имунитета и увеличават риска от лонг КОВИД и пост КОВИД усложнения.
Вярно е!
Хората много подценяват постковидните усложнения и възстановяване.
Мислят си ,че след като си изкарал Ковид ,вече всичко е приключило.
Истината е ,че борбата продължава и при доста хора се появяват много усложнения.
Антибиотикът колкото помага ,толкова и вреди.
Оставаш без имунитет и тепърва започваш да се пазиш ,докато го изграждаш отново.
Не случайно в момента нося маска.
Надявам се да се възстановявам вече.
Но както до скоро ми се смееха ,че нося такава ,забелязвам как все повече от служителите на болницата започват да носят маски.
Според мен трябва да са задължителни.

# 2 334
Задължителни за кой?

# 2 335
Задължителни за кой?
За служителите работещи в здравни заведения.

# 2 336
Цитат
Имунитетът пада и от двете. Доказано от личен опит. Дексаметазона категорично аз лично бих го забранила освен за тежките случаи рискуващи цитокинна реакция. Не бих го допуснала в аптека дори. Антибиотиците - също, те вече май само с рецепта се дават доколкото знам. Въпреки че мен миналата година точно мощен коктейл от антибиотици в болницата ме спаси, невероятно но факт, и аз самата се чудя как стана, бяха три вида венозно с хепарин, такъв беше тогава националния протокол, и това стана мисля някъде на 16/17 ден от началото на заболяването, след като замалко дексаметазона да ме довърши. Въобще не знам как ме вдигнаха тия антибиотици, след като пневмонията ми беше двустранна вирусна, но така и никой не си направи труда, а и не му беше зор една проста намазка от гърлото или храчка да изследва микробиологично за да се види.

# 2 337
  • пустинята Гоби
По принцип не пречи да се въведат маски само на определени места за определен период. Явно този вариант на вируса е малко по-неприятен от предишния (пролетта). Доста повече оплаквания има тук в темата, на работа пак ни припомниха мерките и правилата (пролетта не са) и статистиката ми се струва по-неприятна.

# 2 338
Лошото е, че масово хората се поддават на провокации, не осмислиха и не проумяха нищо от пандемията. Скоро ми се мерна статус във ФБ, че пак ни готвели  КОВИД, но Хамас объркали сметките...
А сметките са ясни, дори и изкривена, статистиката е показателна.
При нас доста от шефовете ходят с маски, има налични навсякъде. Който иска, слага.

# 2 339
По-възрастните лекари и мед.лица носят маски, по-мнадите не.

Общи условия

Активация на акаунт