Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 322 101
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 2 340
Аз изкарах ковид като един тежък грип. Остана само главоболието и една много неприятна кашлица, която се надявам скоро да ме остави на мира. Уморена съм, о да много уморена. А трябва да се връщам на работа, където никой не носи маски, кашлят и си разнасят заразите без никакво притеснение. Работя в болница като медицинска сестра. Никой не иска да носи маски, нито колегите, нито лекарите. Пълна анархия, и като се разболееш нямаш никакъв ковид, нарочно си си взел болничен, макар и удостоверен с Ковид от лаборатория. Та до тук с манталитета български.

# 2 341
Толкова е жалко и трагично това, че не мога да го проумея? Една маска да е такава тегоба....🤦🤦🤦
Бях на очен лекар днес, сега чакам при ЛЛ за ваксинация. Ами с маски са, аз също.

# 2 342
Аз се ваксинирах миналата седмица, сложих и противогрипна, че при мен на работа са от безсмъртните, дето черво да се влачи, пак ще дойдат на работа.

# 2 343
Здравейте, не съм се включвала отдавна. Има ли заразени, които са боледували преди 6-7 месеца? И как протича, ако има такива?

# 2 344
Аз го изкрах с температура 4 дни, загуба на апетит, кашлица и обилна хрема. Чак лошо ми ставаше. Мина време, оздравях и още говоря на носа си и кашлям. На снимка всичко е нормално, но тази упорита кашлица чак влудява. Сега ще премина на проспан, дано пък от него премине.

# 2 345
Аз го изкрах с температура 4 дни, загуба на апетит, кашлица и обилна хрема. Чак лошо ми ставаше. Мина време, оздравях и още говоря на носа си и кашлям. На снимка всичко е нормално, но тази упорита кашлица чак влудява. Сега ще премина на проспан, дано пък от него премине.
Aз 5 дена държах температура в диапазона 38.5/39.5 Cold Sweat. Вече правя две седмици след първия симптом, говоря на носа си, липсва ми обоняние. Сутрин имам чувството че съм "задънена". Един ден съм добре един ден - смачкана. Знайте че тая гад няма да ви остави лесно. Миналата година 3 месеца близо ме държа. Но сега няма нищо общо с миналогодишния кошмар ! Единствените лекарства които вземах са хексалгина в случаите когато стигнех 38.5 температура, и сега вземам Nattokinase и Serrapeptase, които ако не помогнат поне няма да навредят. Честно казано съм скептична към подобни добавки и вярвам само на тежката артилерия, но карай, 100 лева прежалих. Поне плацебо ефекта ще изпитам ако не друго Satisfied

# 2 346
  • Пловдив
Мария, Соня, какво имате предвид, като казвате, че говорите на носа си? Говорите носово или ви е спаднал гласът?

# 2 347
Мария, Соня, какво имате предвид, като казвате, че говорите на носа си? Говорите носово или ви е спаднал гласът?
Гласът не е спаднал, говоря носово, по точно говорех, защото започнах да се стабилизирам малко по малко, как да го кажа...усещаш един вид възпаление в носоглътката.

# 2 348
Да, предполагм, че от хремата която вече продължава 14 дни говоря носово. От упоритата кашлица чак ми пада гласа, то от толкова така да се каже дране няма как и да не падне. Но да, определвно тази гад не минава при всички еднакво бързо.

# 2 349
  • София
Някой мерил ли е сатурация по време на сън?   Дали е нормално да пада под 90 или е симптом на Ковид?

# 2 350
Някой мерил ли е сатурация по време на сън?   Дали е нормално да пада под 90 или е симптом на Ковид?
Би трябвало да не пада под 94-5 %.
Дори пушачите са със стабилна сатурация.
От Ковид пада сатурацията.
Освен ако няма човек някакъв проблем с дробовете по принцип.

# 2 351
Когато човек лежи по-дълго време сатурацията е по-ниска, но не и чак толкова. Потърсете лекар.

# 2 352
Ако нямате ХОБ и мерите на топла ръка без лак за нокти, не е нормално да пада под 90.
Някой мерил ли е сатурация по време на сън?   Дали е нормално да пада под 90 или е симптом на Ковид?
[video][/video]

# 2 353
  • София
Часовника ми е измервал през нощта 87, 90,92 и случайно се загледах. А сравних с пулсикомера сега и дават еднакво- 95 в момента. Имам тестове за Ковид, но да не бързам…

Последна редакция: сб, 28 окт 2023, 20:14 от мм

# 2 354
Това са косвени тестове и този с часовник е по-зле и от онзи с пръста. И на 80 да ти падне нямаш проблем. Като бях с ковид 80 се смяташе за ОК.

Общи условия

Активация на акаунт