Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 322 120
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 2 355
Имате ли някакви симптоми? На часовник не бих разчитала, моят (уж от скъпите марки) измерва и 80, пък като сложа пулсоксиметър е 98... на майтап го сложих веднъж на крастевица и отчете пулс 80, а да не казвам колко много крачки минавам на ден - от вибрацията на волана Wink 😀
Часовника ми е измервал през нощта 87, 90,92 и случайно се загледах. А сравних с пулсикомера сега и дават еднакво- 95 в момента. Имам тестове за Ковид, но да не бързам…

Последна редакция: сб, 28 окт 2023, 20:34 от Nancy93

# 2 356
  • София
Ами симптоми нямам за сега, болят ме гърдите, но тази болка остана от предния Ковид и отвреме на време се появява. Нещо като ставна болка.

# 2 357
Аз го изкрах с температура 4 дни, загуба на апетит, кашлица и обилна хрема. Чак лошо ми ставаше. Мина време, оздравях и още говоря на носа си и кашлям. На снимка всичко е нормално, но тази упорита кашлица чак влудява. Сега ще премина на проспан, дано пък от него премине.
Вместо Проспан ( Hands Minus1 ) - по-добре Експекторанс 5 или Димекс.

# 2 358
Ами симптоми нямам за сега, болят ме гърдите, но тази болка остана от предния Ковид и отвреме на време се появява. Нещо като ставна болка.
А дишането как е?
Има ли пълен обем на дишане?
Задух?
Ако дишането е нормално и в пълен обем без задух ,значи всичко е наред.
Малко дихателна гимнастика няма да навреди.
Аз от време на време правя.

# 2 359
  • София
Никога не съм знаела как правилно се диша. Ще направя дихателна гимнастика утре ще потърся.

# 2 360
Никога не съм знаела как правилно се диша. Ще направя дихателна гимнастика итре ще потърся
Просто дали усещате затруднение в дишането.
Ако сте със затруднено дишане или задух , определено ще Ви направи впечатление.

Дихателната гимнастика е лесна.
Поемате бавно въздух през устата ,докато можете и после бавно издишате до край.
Така няколко пъти.
По-трудното упражнение е да надувате латексова ръкавица.
Но първото упражнение е достатъчно.
Хем изпълвате дробовете по този начин ,хем пък има и успокояващо действие.

# 2 361

И на мен ми остана такава ставна болка около гърдите и ребрата от Ковид, който карах миналата година през октомври. Лятото във Варна нямах проблеми, но сега преди 2 седмици като ходих до София, където апартаментът е по-студен, веднага болката се обади пак. Дано с времето да се възстановяват тези дробове, че не знам...

# 2 362
А болки в ставите на рамото може ли да са от Ковид?

# 2 363
  • Пловдив
А болки в ставите на рамото може ли да са от Ковид?

Ставни болки са възможни при ковид, доста хора са имали. Мой близък е имал болки в ставите, но на ходилата и двата пъти, когато е карал ковид. При него е преминало само с това плюс загуба на вкус.

# 2 364
  • София
За тази болка в гръдния кош обиколих кардиолози и скенер на сърце даже правих, поне знам, че не е сърдечно. Но скенер на бял дроб не съм правила, то след пневмонията сигурно е пълно с фибрози

# 2 365
Аз си направих скенер на бял дроб - всичко беше чисто. Много се изненадах, че при такива ежедневни "присвивания" от болка може всичко да е наред. При първия Ковид, който карах през 2020-та пак имах остатъчни проблеми с дробовете, но тогава минаха за няколко месеца. Странното е, че не го карам тежко, не развивам пневмония или бронхит, а после дълго си влача такива проблеми.

# 2 366
Часовника ми е измервал през нощта 87, 90,92 и случайно се загледах. А сравних с пулсикомера сега и дават еднакво- 95 в момента. Имам тестове за Ковид, но да не бързам…
Ако човек се обърне в съня си така че да лежи върху ръката с въпросния часовник... също ще покаже по-малко през това време.  Има хора лягат по гръб и не мръдват до сутринта, но понеже аз съм обратния случай, сутринта като видя графиката за сатурацията, мога да кажа кога на коя страна съм била Grinning
Не казвам че задължително и при вас е това причината, но все пак си го имайте предвид като фактор.

# 2 367
Болките в областта на гърдите не са от белия дроб, а неврологични.
И болките в "ставите" - също.

# 2 368

И на мен ми остана такава ставна болка около гърдите и ребрата от Ковид, който карах миналата година през октомври. Лятото във Варна нямах проблеми, но сега преди 2 седмици като ходих до София, където апартаментът е по-студен, веднага болката се обади пак. Дано с времето да се възстановяват тези дробове, че не знам...
От миналата година ми се появи болка в долния край на дясната плешка, отзад, и мислех че е дроба, тъй като се появи след изписването ми от болница, а всички бяхме изписвани с персистиращи пневмонии в края на шестдневните пътеки. Рентген не съм правила, щото достатъчно ме облъчваха, болката изчезна след два три месеца, през лятото. Сега като се разболях се появи отново, като мигрира от задната страна на плешката до отпред ( точно под дясното подребрие), освен това се появиха и болки в задната част на коленете, изразени главно при клякане, като тази в левия крак е по изразена ( тук мисля че е по скоро сухожилие или нерв, а не самата става, тя не е подута и няма признаци на възпаление) . Всичкото това се дължи на вирусите, това са възспаления от неврологичен характер и четох някъде че са в следствие на някакви антитела на организма.. Дори се появявали и понякога до 6 месеца след инфекцията. Не е бял дроб и т.н.

# 2 369
  • София
Когато бях с Ковид 2021 г пих по схема дексаметазон , но бях с пневмония, сатурация 94, 96 .Не се чувствах добре от него, нaложително ли беше незнам Сега за бронхит / бил вирусен/ ми изписа личния доктор  медрол. Не е ли прекалено? Ще питам утре с какво  друго се лекува, не искам кортикостероиди..И снимка май трябва

Общи условия

Активация на акаунт