Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 322 380
  • 5 089
  •   2
Отговори
# 2 370
Консултирайте се с пулмолог.

# 2 371
Здравейте,

Вече втора седмица се възстановявам от вируса - доста тежко мина този път, но в момента имам сериозен проблем с нощното изпотяване.
Такова чудо не е било досега.
Назад прочетох, че и при други е имало такъв проблем. След колко време премина?

Будя се по няколко пъти през нощта, цялата мокра. Лошият сън ме изтощава допълнително :/

# 2 372
Здравейте,

Вече втора седмица се възстановявам от вируса - доста тежко мина този път, но в момента имам сериозен проблем с нощното изпотяване.

Будя се по няколко пъти през нощта, цялата мокра. Лошият сън ме изтощава допълнително :/
Почнах на сина ми от вчера антибиотик. Тази нощ не се изпоти, или ако се е потил е било съвсем леко и не съм и разбрала. Но той се влоши седмица след началото - започна да вдига температура над 39, което наложи включването на АБ.

# 2 373
Здравейте,

При мен месец, месец и половина и затихна постепенно. Но отвратително беше наиситина. В нас как да е, обличам събличам, но на работа мъкнех дрехи, обувки, чорапи. Всичко ставаше мокро да го изцедиш. Чорапите ми особено.

# 2 374
Да, ненормално много пот. Кошмар някакъв. Дано премине по-скоро, че цял месец Sad(

Здравейте,

При мен месец, месец и половина и затихна постепенно. Но отвратително беше наиситина. В нас как да е, обличам събличам, но на работа мъкнех дрехи, обувки, чорапи. Всичко ставаше мокро да го изцедиш. Чорапите ми особено.

# 2 375
Здравейте,

Няма срок, при всеки различно. Не се притеснявай, изпотяването е полезно. Пий течности за да компенсираш, и всеки ден пералня, аз дори в отчаянието си бях сложила  върху чаршафа найлон от тези които продават за покриване на мебели при ремонт Laughing. Ми то матрака чак се мокреше RageЛошото е че сънят е прекъснат и непълноценен, но процеса ще отшуми с времето. Лекарства не помагат.

# 2 376
Здравейте,

2 месеца след вируса се потях нощем , после постепенно изчезна потенето.

# 2 377
Аз изкарах ковид като един тежък грип. Остана само главоболието и една много неприятна кашлица, която се надявам скоро да ме остави на мира. Уморена съм, о да много уморена. А трябва да се връщам на работа, където никой не носи маски, кашлят и си разнасят заразите без никакво притеснение. Работя в болница като медицинска сестра. Никой не иска да носи маски, нито колегите, нито лекарите. Пълна анархия, и като се разболееш нямаш никакъв ковид, нарочно си си взел болничен, макар и удостоверен с Ковид от лаборатория. Та до тук с манталитета български.
   Постът ми ще бъди дълъг, извинете, но според мен е хубаво да се прочете.
    Вижте, разбирам дискусията за маските, но май всички сме забравили, че колкото помагат (защитават ни да), толкова и вредят. В първия случай защитават от Ковид и от грип, в другия вредят лично на здравето ви, защото от тези маски, си лишавате организма от достатъчно кислород и не е ясно на къде това ще избие. Да не говорим, че колкото пазят микробите да излязат навън, толкова ги и задържат вътре във вас.
   Така че, щом и лекарите не искат да ги носят, когато не трябва, значи има причина, колкото и да не ни се иска да я приемем.
   Именно затова, в случаите, когато няма пандемия, маската трябва да е право на личен избор, според мен. Не се стремя да си налагам мнението, а само го изказвам.
   Най-важното предпазване и превенция, по мое мнение, остава да се изградят навици у нашето изостанало общество, че когато сме болни в активна фаза, трябва да си останем вкъщи и да се лекуваме и да не осъществаваме контакт с други хора, за да не ги заразяваме. Както и да носим маски, когато знаем, че вече имаме симптоми, пак заради същата причина. Това същество "българският работодател", особено частникът, най-сетне трябва да разбере, че работникът не му е роб и има право на отсъствие по болничен от няколко дни, щом е болен. Ако министерството на здравеопазването, по-зорко следи и съответно вземе нужните мерки за защита на работещите от такива експлоататори, и съответно им налага глоби, когато не пускат в болничен болните си работници, или ги уволняват след такъв, то нещата с разпространението на заразите, веднага ще се успокоят.
    Както и в училище. Родителите какво правят?  Пращат си децата болни и го казвам, защото го знам от първо лице. Така те се взаимозаразяват и заразяват и учителите.
  А сега ще кажа и какво се случи с мен и с леля ми, прост пример. Карала съм Ковид два пъти, не тежко, но за съжаление ми навреди пост болестта, и то сериозно. Това какво означава? Че почти не трябва да допускам пак да стане. Леля ми също го кара, а е болна от рак на гърдата, и сега е от няколко години добре след операцията. Тя също не трябва да допуска пак да го баледува.
   Да, ама как да стане това, като хората около нас са безотговорни?
   И двете бяхме заразени по едно и също време, преди две седмици от несъвестни колежки, а помежду си контакт не сми имали, защото не сме се виждали.
  Моята колежка си поставила ваксина за Ковид, и развила симптомите - висока температура и неразположение, обаче на другия ден нямала темп. и въпреки, че имаше останалите симптоми, дойде на работа и два дни ни диша в лицата, без да ни казва, най-малкото да страним.
   Резултатът - когато аз се оплаках от главоболие и пищене на ушите на следващия ден, което ми си случи там, на работата, тя ми каза също, че й пищят ушите и че е имала температура. Аз на шега й викам "да не си с Ковид", тя - съвсем спокойно: "ами сигурно съм, защото се ваксинирах оня ден". И точка. Все едно нищо не е било. Аз се прибрах вкъщи и почна задухът. Беше вече уикенд. Личната не ми вдигна и почнах да се самолекувам, макар, че тестът ми бе отрицателен, но и много рано го направих. Резултатът - още имам задух, макар, че не съм развивала сериозни симптоми на болестта и съм предприела нужното лечение.
   Леля ми - колежката й била с Ковид, а си ходила на работа и даже събрала всички, за да ги черпи за рождения си ден, пък ги и нагушкала и нацелувала.
   Резултатът - леля е с Ковид, установен.
   Е, това ок ли е, питам аз? Какво говори за нас като общество?

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 10:09 от ladychar86

# 2 378
Вие сериозно ли пишете, и вярвате, че колежката ви се е заразила с Ковид от ваксина срещу Ковид? И най-вече е заразила вас по този начин??

Обяснението ви за маските е почти толкова безумно ... те микробите така скачат да избягат от вас, пък лошата маска им пречи и ви разболява ...

# 2 379
Ох...

Ако ваксинирата ви колежка ви е заразила с ковид, просто самата тя е била болна, не ви е заразила заради ваксината.

Това с маските и микробите ми оправи деня. По тази логика хирурзите не знам как изобщо са живи, след като всеки ден оперират с маски. Сигирно са пълни с микроби.

# 2 380
Маската, освен че задържа да не наплюете отсрещния с микробите си, ако евентуално ги имате, пази донякъде и от неговите - защото може вие да нямате, а да има той.
Няма как да се самозаразите с микроби, излезли от вас самите. Ако сте заразени с микроби - заразени сте. Ако не сте - дори да кашляте и кихате с противогаз, пак няма как да се самозаразите.

Болните, които имат бактерии или вируси не оздравяват като ги издишват или изкихват навън и ако запушиш този път да остават живи вътре. Борбата на тялото с нежеланите гости просто не става само с изхвърляне на секрети от всякакво естество.
От години маската е въпрос на личен избор.
Маската не е убила никого, вероятно е спасила доста от нежелани болести.
Единствената причина за нежелание за носене на маска е дискомфорта.
Странно е ,човек който в момента е налегнат от болестта и я кара нелеко, в същия момент да се оплаква от маските - единствената, макар и ниска ограда пред вируса. При това незадължителна.

# 2 381
  • пустинята Гоби
И 20 години пандемия да има, народът пак няма да разбере как и кога се заразява, и как може да се защити в известна степен.

# 2 382
  • Пловдив
Лейдичар, щом тестът ти е отрицателен, защо реши, че имаш ковид?
Възстановявайте се бързо всички.

Последна редакция: нд, 05 ное 2023, 07:48 от marzeliva

# 2 383
Аз го изкарах леко, като настинка, но с много странна хрема. Мина за около седмица. Правих тест и беше положителен.

# 2 384
Права е ladychar86 , че с маска има недостиг на кислород. Ако някой от тези, дето все подскачате , има дихателна недостатъчност, щеше да знае какво казвам. Хората с белодробни проблеми дишат доста трудно с маска. А и често кашлят, не от вируси. Не всяка кашлица е вирус.
Преди ковид, като получех пристъп на кашлица, хората ме питаха дали имам нужда от помощ, а сега ме гледат подозрително и с неприязън. До къде се докарахме  като общество...
Някои казват, че в градския транспорт било пълно с болни хора. Ми аз от месец и половина пътувам доста активно и  не видях толкова масово болни хора.  Дори обратното, почти не съм виждала подсмърчащи.
Да, съгласна съм, че когато човек е болен, трябва да вземе мерки както за собственото си здраве, така и за това на околните. Но май истерията около ковид още продължава.

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 15:40 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт