Обяснението ви за маските е почти толкова безумно ... те микробите така скачат да избягат от вас, пък лошата маска им пречи и ви разболява ...
Бърдфлауър, не помня да съм писала, че ваксината ме е заразила, а че колежката ми е имала симптоми на Ковид след поставена ваксина. Не ми вменявайте думи, които не съм казала... Няма как да зная дали е била болна или не от него, защото тя не се е изледвала за такъв, като е имала симптоми непосредствено след поставянето й. Просто имаше симптоми, и след нея аз и още няколко човека от екипа развихме такива, защото сме били в контакт с нея. Тя беше болна и идваше на работа.
И защо от всичко, което казах, трябва да дискутираме ваксините... Това въобще не съм го постовяла като въпрос. И нямам никакво намерение да влизам в дискусия за тях, защото всеки си има право на личен избор за тях.
По отношение на маските, никой не може да ме убеди, че микробите или вирусите, които задържаме, докато сме с тях непрекъснато, не ни вредят. Аз лично предпочитам личните ми микроби да не са възпрепятствани от маска, ако не съм видимо болна, и да си излизат извън мен, колкото си щат
Не съм против маските, напротив, но описах в какви случаи съм за. Дори често ги ползвам. Но не съм за задължително носене, ако няма нужда от такова.
Останалото е недоказано колко помагат в извънпандемични условия. И лекарите го знаят, затова също не си слагат излишно такива, когато няма нужда от тях.
В болница като влизаш за преглед, според мен задължително трябва да се носи маска.
Да не говорим колко несправедливо според мен беше това, като влизат ковидни за престой в отделение, с тежък задух, да ги карат да не свалят маската през цялото време. Ако някой не е бил със задух, няма как да знае, че като си сложиш маска при такъв пристъп, става още по-лошо. Но това е друг въпрос и него няма смисъл да дискутираме, защото и за него ще се изпадне в спор.