Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 971
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 2 385
Вие сериозно ли пишете, и вярвате, че колежката ви се е заразила с Ковид от ваксина срещу Ковид? И най-вече е заразила вас по този начин??

Обяснението ви за маските е почти толкова безумно ... те микробите така скачат да избягат от вас, пък лошата маска им пречи и ви разболява ...
   Да. Абсолютно сериозно. Леля ми, първия път, когато си постави такава, също се зарази от нея. Друг е въпросът, че го изкара по-леко, защото беше с ваксина и тук въобще центърът не беше ваксините, така, че не разбирам въпроса ви. Защо да не се е заразила от ваксина? Това е абсолютно възможно.
   Бърдфлауър, не помня да съм писала, че ваксината ме е заразила, а че колежката ми е имала симптоми на Ковид след поставена ваксина. Не ми вменявайте думи, които не съм казала... Няма как да зная дали е била болна или не от него, защото тя не се е изледвала за такъв, като е имала симптоми непосредствено след поставянето й. Просто имаше симптоми, и след нея аз и още няколко човека от екипа развихме такива, защото сме били в контакт с нея. Тя беше болна и идваше на работа.
   И защо от всичко, което казах, трябва да дискутираме ваксините... Това въобще не съм го постовяла като въпрос. И нямам никакво намерение да влизам в дискусия за тях, защото всеки си има право на личен избор за тях.
   По отношение на маските, никой не може да ме убеди, че микробите или вирусите, които задържаме, докато сме с тях непрекъснато, не ни вредят. Аз лично предпочитам личните ми микроби да не са възпрепятствани от маска, ако не съм видимо болна, и да си излизат извън мен, колкото си щат Simple Smile
  Не съм против маските, напротив, но описах в какви случаи съм за. Дори често ги ползвам. Но не съм за задължително носене, ако няма нужда от такова.
   Останалото е недоказано колко помагат в извънпандемични условия. И лекарите го знаят, затова също не си слагат излишно такива, когато няма нужда от тях.
   В болница като влизаш за преглед, според мен задължително трябва да се носи маска.
  Да не говорим колко несправедливо според мен беше това, като влизат ковидни за престой в отделение, с тежък задух, да ги карат да не свалят маската през цялото време. Ако някой не е бил със задух, няма как да знае, че като си сложиш маска при такъв пристъп, става още по-лошо. Но това е друг въпрос и него няма смисъл да дискутираме, защото и за него ще се изпадне в спор.

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 15:14 от ladychar86

# 2 386
  • София
Стига де, в края ка 2023та още ли не разбрахме защо не можем да се заразим от ваксините?

# 2 387
Не знам какви думи поставям в чуждите усти, но и от втория пост разбирам, че някой се е заразил от ваксината. Което е меко казано абсурдно, да не използвам друга дума.
След ваксина част от хората реагират със симптоми, но не са нито болни, нито заразни. И това важи не само за ковид ваксините. Въпрос на елементарна култура е да се знаят такива неща.
Другият вариант е просто ваксинираният да е бил вече болен и проявата на симптоматиката да съвпада с поставянето на ваксината. Но и в този случай ваксината няма общо с болестта и не е отговорна за нея.

# 2 388
Не знам какви думи поставям в чуждите усти, но и от втория пост разбирам, че някой се е заразил от ваксината. Което е меко казано абсурдно, да не използвам друга дума.
След ваксина част от хората реагират със симптоми, но не са нито болни, нито заразни. И това важи не само за ковид ваксините. Въпрос на елементарна култура е да се знаят такива неща.
Другият вариант е просто ваксинираният да е бил вече болен и проявата на симптоматиката да съвпада с поставянето на ваксината. Но и в този случай ваксината няма общо с болестта и не е отговорна за нея.
  Моля да ме извиниш, ако не е така, но ми се струва, че ти четеш и разбираш, каквото искаш да прочетеш и разбереш.
   Няма повече да повтарям, какво съм искала да кажа. Нито да дискутирам била ли е болна колежката след поставена ваксина или не. Ако сте била там, щяхте да знаете, че след нея имаше симптоми и беше заразна. А от какво са й били симптомите, само бог може да каже.
   Центърът на изказванито ми, който вие изместихте, беше, че според мен най-голямата превенция не са маските, а хората, които имат съмнение, че може да са ковидни, да си стоят вкъщи.  
   Колежката ми лично си призна, че има такова съмнение и според мен такива хора не трабва да идват със симптоми на работа и да заразяват другите. Защото някои хора имат хронични или други заболявания и за тях е много лошо, ако се заразят. Може да е и фатално.

# 2 389
Бърд, пропускаш третия вариант, че точно по опашките хората са скупчени близо един до друг и заразите се предават с лекота, особено ако опашката е в помещение.

# 2 390
  Моля да ме извиниш, ако не е така, но ми се струва, че ти четеш и разбираш, каквото искаш да прочетеш и разбереш.
   Няма повече да повтарям, какво съм искала да кажа. Нито да дискутирам била ли е болна колежката след поставена ваксина или не. Ако сте била там, щяхте да знаете, че след нея имаше симптоми и беше заразна. А от какво са й били симптомите, само бог може да каже.
   Центърът на изказванито ми, който вие изместихте, беше, че според мен най-голямата превенция не са маските, а хората, които имат съмнение, че може да са ковидни, да си стоят вкъщи.  
   Колежката ми лично си призна, че има такова съмнение и според мен такива хора не трабва да идват със симптоми на работа и да заразяват другите. Защото някои хора имат хронични или други заболявания и за тях е много лошо, ако се заразят. Може да е и фатално.
С това съм категорично съгласна.
Изместихме го, защото въпреки че си права за болните, които трябва да си стоят в къщи, а не да пръскат зарази, в изказванията ти има някои наистина абсурдни неща. Целта ми не е да те обиждам или иронизирам, а просто да не се разпространяват такива неща Hands V

Диорела, да, и този вариант го има, но отново изключва ваксината да е виновна и да заразява.

# 2 391
Вие сериозно ли пишете, и вярвате, че колежката ви се е заразила с Ковид от ваксина срещу Ковид? И най-вече е заразила вас по този начин??

Обяснението ви за маските е почти толкова безумно ... те микробите така скачат да избягат от вас, пък лошата маска им пречи и ви разболява ...
  Да. Абсолютно сериозно. Леля ми, първия път, когато си постави такава, също се зарази от нея. Друг е въпросът, че го изкара по-леко, защото беше с ваксина и тук въобще центърът не беше ваксините, така, че не разбирам въпроса ви. Защо да не се е заразила от ваксина? Това е абсолютно възможно.

Това е невъзможно.
В тях няма жив вирус. Няма как да заразят някой с Ковид, че и този някой да заразява други хора.
Може да предизвикат имунна реакция с температура, но това не е заразно.
Съвсем възможно е, обаче, да се е заразила на някоя опашка, или на работа или в градският транспорт, преди или след поставяне на ваксината.

Аз оспорвам само тази част от твърдението ви. И ваксините и маските са личен избор. А, личните ви микроби, и как точно излизат, няма да коментирам.

Последна редакция: нд, 05 ное 2023, 09:35 от vaychka

# 2 392
Не знам дали има реална полза от маските, във всеки случай е по добре разбира се да се носят, но съм абсолютно убедена че каквито и мерки да вземаш няма как да избегнеш заразата.

# 2 393
Не знам дали има реална полза от маските, във всеки случай е по добре разбира се да се носят, но съм абсолютно убедена че каквито и мерки да вземаш няма как да избегнеш заразата.

Това въобще не е вярно.
Майка ми кара за пръв път КОВИД тази година, по Първи май. Точно когато вече нямаше мерки и маски не се носеха.
Не я заразих и аз, когато бях болна през ноември 2020, в едно жилище, защото стоях с маска в общите части и не контактувах с нея. Също и тя не ме зарази, пак благодарение на същите мерки. Маска и дистанция.
Знам, че тук има силно предубедени хора, които и да видят, няма да го приемат за вярно, но съм длъжна да кажа.
Ваксините не ги коментирам. Темата не е за тях.

# 2 394
От ваксина не можеш да се заразиш, само ако по пътя, на опашката или някой от персонала е бил заразен тогава може да стане. Колежката може и да си мисли, че е заразена от ваксината, заради съвпадането на времето, но това не означава че е вярно. Не всичко, което си мислим е вярно. Това определено не е.
Наистина явно часовете по биология в училище не са достатъчни. 
Ако човек е с дихателна недостатъчност има право сам да реши дали маската му пречи да диша повече от вирус, влияещ и върху дробовете, и усложняващ основното състояние.

# 2 395
Човек с дихателна недостатъчност би трябвало да се лекува вкъщи, най-малкото. Едва ли ходи на работа и сред хора, та точно неговата маска не е от значение.

# 2 396
Дио има предвид (предполагам) белодробна хроника, но за хрониците заболяването (covid) е още по-страшно. Говоря от първо лице . Известен ми е дискомфортът от маската, но (мое мнение и избор) това неудобство е в пъти по-безпроблемно от поразяваща дихателните пътища инфекция.

# 2 397
С маски, без маски, всеки го изкара. Включително майка й на DeVa.
Трима приятели го караха тая седмица, в понеделник са на работа.

# 2 398
Категорично невярно. Всеки го е изкарал, ама друг път. Поздрави от една неизкарала го.

# 2 399
  • Пловдив
С маски, без маски, всеки го изкара. Включително майка й на DeVa.
Трима приятели го караха тая седмица, в понеделник са на работа.

Еееее, ти нали писа скоро, че има милиони некарали ковид, сега пак ли се върна на версията, че всички са го карали.
Не е вярно, че всеки го е изкарал.

Последна редакция: нд, 05 ное 2023, 11:43 от marzeliva

Общи условия

Активация на акаунт