Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 992
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 2 400
Бях се притеснила къде се губи Нотарис и защо го няма цял ден, да ни изясни кой го е карал и кой не. Слава богу, тук е, всичко е наред Simple Smile

# 2 401
С маски, без маски, всеки го изкара. Включително майка й на DeVa.
Трима приятели го караха тая седмица, в понеделник са на работа.
Дааа, всички го изкараха, но носещите маски - безсимптомно, дори не усетиха, че са болни от ковид Money
Бърд, на линия сме всички, но в духа на присъщата нам "истерия", не е добре, че пак се "завъртя купон" в темата.

# 2 402
Добре, де, някои просто не хващат. Другите са 90% и го изкараха.

# 2 403
Ами той купонът в темата всеки път е провокиран от нещо, не се завихря просто ей така.
Но, да, съгласна съм, че това не е подходящото място - все пак хората тук споделят за боледуването и търсят съвети и помощ.

# 2 404
  • Пловдив

Най-после точна статистика с проценти и всичко. Няма вече въпросителни около ковид. Simple Smile
Само утре да не кажеш нещо различно и да се объркаме пак. Simple Smile

# 2 405
Съвсем не са го изкарали всички.
Това, което препоръчват лекарите като най-разумно е, да се направи всичко възможно изобщо да не се кара.
Ковид не е бонус, тялото няма нужда от него

# 2 406
Но от тези 90 процента много не го изкараха, гадният вирус остана.
А иначе сега е ноември, 3 години от първият голям пик. Да си спомним за хората, които вече ги няма! Задушница е!

# 2 407
RIP

С някои постове, само доказвате в какво общество се превърнахме - тотално лишено от емпатия.
Някои дори затвориха хората с дихателна недостатъчност - да не излизат, нищо, че те повече от другите се нуждаят от чист въздух и движение. Да си седят в затвора, да не пречат на другите.

Колкото до часовете по биология, съгласна съм, че са малко. Забравихме какво е имунитет.

ПС Не зная защо толкова хора се оплакват, че ги повтаря. Да чукна на дърво, нас не ни е повтарял ковид, след като го карахме началото на 2021, въпреки, че аз не се пазя от тогава.  И в ковид зони съм ходила за тестове, по болници, лекарски кабинети и т.н. рискови места. Може би са прави тези лекари, които казват, че се създава имунитет, ако си го карал по-тежко. Дано да е така.

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 23:19 от Diorela

# 2 408
Те хората с дихателна недостатъчност нямат нужда някой да ги спира да не припкат наоколо, защото просто не могат. Когато бях в болница с Ковид и вече бях почнала да се поправям ме накараха да отида на снимка с маска на устата до съседното отделение. Че аз щях да припадна докато стоях права и ми казаха да не дишам за секунди само.

# 2 409
Не е вярно това. Степента на задух зависи от много фактори. Много добре зная какво е недостиг на кислород. Моите дробове са на 3/4 от обема още преди ковид, но все по-добре се чувствам, движа се все по-добре и по-бързо, дори се вихрих да копая есента. Преди ковид не можех да мина 1 км, без да почивам няколко пъти, с ковид за  малко да си замина, а след това също се възстановявах дълго и бях зле.  Сега същото разстояние го вземам на бърз ход. А не са ми поникнали нови дробове, пак са си на 3/4.
Но маската винаги ми е пречела на дишането. И въпреки това, винаги съм  слагала маска на високо рискови места още преди ковид. Но не се престаравам, защото после съм със силен задух. Слагам и когато съм болна и ми се налага да посетя лекар, за да не сея зарази.

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 23:46 от Diorela

# 2 410
И все пак щом имаш сили значи нямаш дихателна недостатъчност, а имаш нужната сатурация да го правиш.

# 2 411
  • пустинята Гоби
Някой може да твърди, че не е карал ковид, само ако се е тествал при всяка вирусна инфекция, която е прекарал през последните три години. Има ли такъв прилежен индивид?

# 2 412
И все пак щом имаш сили значи нямаш дихателна недостатъчност, а имаш нужната сатурация да го правиш.
Щом казваш. Ама какво разбирам аз от дихателна недостатъчност, нищо че от 2017 ми е сложена тази диагноза. Явно пулмолозите са я  сгрешили, а и ФИД ми е все с неверни данни, рентгеновите снимки, сцинтиграфиите са все сгрешени и напразно съм се тъпкала с лекарства, когато едва ходех. Че и сега, помпички, истории.  Какво ще кажеш, д-р ЧС, да взема да ги спра, а? Laughing

🌹 Mimi Rose 🌹, да. Изследвана съм с по няколко теста, при двете вирусни инфекции, които карах след ковид. При това ОПЛ ме праща няколко пъти в ковид зоната за изследване през 2022, а тази пролет също няколко бързи теста, въпреки, че по симптомите не приличаше на ковид. Правят ги, ако се наложи пак да стигна до болница.

Последна редакция: нд, 05 ное 2023, 02:19 от Diorela

# 2 413
  • пустинята Гоби
Ти си карала ковид, не си от некаралите явно. Аз съм направила десетки тестове в нас, 5-6 ПСР-а (на работа плащаха). Резултата е два пъти ковид. Вече съм решила да не се тествам, писна ми. Вкъщи се боледува на килограм, тази учебна година също минахме един вирус, ама не беше ковид (да се разбира, не се тествахме).

# 2 414
Някой може да твърди, че не е карал ковид, само ако се е тествал при всяка вирусна инфекция, която е прекарал през последните три години. Има ли такъв прилежен индивид?

Аз, но от трите вирусни инфекции, които съм карал, две са били ковид. За третата съм сигурен, че не беше, по симптоми и отрицателен тест.

Съветът ми е да не спирате да се тествате, особено в този сезон. За мен по-важното не е дали е или не е ковид, а дали е или не е грип. Защото при грип има възможност за ранна реакция с Тамифлу или Реленца, което съществено съкращава боледуването и намалява риска от вторични усложнения.

За пазенето на околните - не би следвало да има значение с какво вирусно заболяване си. Като си с някакво, си седиш хоум офис или болнични и не се вреш сред хора.

Общи условия

Активация на акаунт