Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 649
  • 5 089
  •   2
Отговори
# 2 310
Аз позитивирах бърз тест на 6.10. Изкарах го изненадващо леко, вече съм добре. Само фервекс (или аспирин)- по едно на ден, геломиртол и ефизол, за кашлица взимам Гринтус. И серапептаза и натокиназа задължително по 1-2 пъти на ден, + сиропчета гинко с женшен (едни китайски шишенца).
Ваксинирана съм през 2021, ама то тази ваксина действа ли още, не знам.

# 2 311
Не, ваксините, поставяни отдавна не действат. Иска се реимунизация. Аз изпуснах момента докато се глася и позитивирах на 10.10. Имам домашни тестове и на 1 и 2 ден от неразположението бяха отрицателни, започнаха да стават положителни от 10-ти до 12-ти. Три дни позитивни тестове, в петък вече беше отрицателен теста. Без гърло, основно с хрема мина при мен и без лекарства.

# 2 312
  • София
Скрит текст:
Цитат
Единия ден щях да пукна с кръвно 110/150.
Да, това е една от реакциите на организма. Много се оплакват.

А тези дето се оплакват как са решили проблема?
Кардиолог и лекарства или е отминало?
Отминава, но бавно. Някои са вземали лекарства за бавно сваляне за известно време. Ще мине, не се притеснявай. Това е постковид реакция. И смучи валидол.

Цитат
серапептаза и натокиназа
Това съм си го записала от миналата вълна на ковид. Много помагало.

# 2 313
Здравейте! Някой дали знае какво би могло да причини ниска стойност на MID? Дали е необходимо да се пусне и диференциално броене?
Изследванията са контролни, правени са "за всеки случай" 1.5 месеца след лек ковид.Няма оплаквания жената.

# 2 314
MID най-често включва моноцити, еозинофили и базофили (т.е. всички бели кръвни телца, които не са класифицирани като лимфоцити или гранулоцити). За да е нисък MID, някое/някои от тях трябва да са ниски. Ако решите да търсите лекарско мнение, вероятно ще поискат диференциално броене/разбивка, защото от горното изследване не става ясно кой тип клетки са с понижено количество.

Иначе…едно отклонение в параклиника не е основание за поставяне на диагноза, особено ако човекът няма симптоми на болест. И все пак, бих повторил изследването в друга лаборатория с брой клетки по тип. Ако има отклонение отново, поне ще знаете къде точно е това отклонение - съответно лекарите биха имали някаква отправна точка, ако решите да търсите медицински съвет.

# 2 315
А защо трябва изобщо да боледуват децата?
А защо и ваксинирани се разболяват? Дъщеря ми с първи ковид с двустранна пн. ,  после 2 Модерни и после пак ковид  с двустранна пневмония.  Хайде, вие четете и разбирате, обяснете ми как става това. Придружаващи заболявания няма.
Защото и дъщеря ти е като мен Smile, ние и двете сме любимки на тоя вирус. Покрай мен хора които не могат един етаж стъпала наведнаж да изкачат само се разцифливиха и го забравиха, за разлика от мен, която като я хване трябва задължително през всичките девет кръга на ада да мине. Мислех че имам имунитет от първия кошмар - не , имунитет няма хора...да знаете. Просто вирусът намира клетките на някои хора за по комфортна за размножаване среда от тази на други. Когато лежах първият път в болница, в отделението нямаше един пушач, всички бяха сравнително здрави хора без съпътстващи заболявания. Много избирателно подхожда тая гад Angry ПП. Както по назад в темата колежка спомена, такова чудо от кихащи, кашлящи и с течащи носове хора не ми се е случвало и в пика на Делта пандемията да видя...

Последна редакция: сб, 21 окт 2023, 10:53 от Maria 56

# 2 316
Не, ваксините, поставяни отдавна не действат. Иска се реимунизация. Аз изпуснах момента докато се глася и позитивирах на 10.10. Имам домашни тестове и на 1 и 2 ден от неразположението бяха отрицателни, започнаха да стават положителни от 10-ти до 12-ти. Три дни позитивни тестове, в петък вече беше отрицателен теста. Без гърло, основно с хрема мина при мен и без лекарства.

Действат, но не и за времето и начинът по който очакваме - всъщност истината е че всички сме ваксинирани за най - различни заболявания в детството , но малцина са тия които са били контактни на същите тези вируси или бактерии в наше време и не са се разболели изобщо нали. Никой не прави посявка или ПСР за хреми и гърла които отминават за седмица нали. Най пресния ми пример е дете с две ваксини за заушка и морбили, контактно на друго неваксинирано в класа със заушка - симптомите се развиват надува се, дават и направление за хосп. и на третия ден подуването спада и детето се оправя, майката още вярва че хомеопатията която дава е решила проблема. С тоя ковид същата работа - ваксинираните изгр имунитет (не всички) с времето антителата изчезват но “матрицата” остава - хоп заразяваме с щам x подобен е на оригиналния не на 100 % и след 2-3 дни може и да се образуват антитела отново и да спасят положението. Сигурно са почнали анализите вече по темата, и с времето ще излиза все повече информация как и защо действат или не тия ваксини.

# 2 317
Крепко здраве на всички и не оставяйте нещата в ръцете на съдбата.

Последна редакция: сб, 21 окт 2023, 12:46 от sineva 1

# 2 318
  • пустинята Гоби
Но като цяло и това не е универсално вярно. Аз с моя прословут дефицит на витамин Д (под нормата на под нормата ) изкарах ковид няколко пъти почти незабележимо. То, ако витамин Д-то беше разковничето, ехее.

# 2 319
Сигурно грешка е моя.
Съжалявам, че ви изгубих времето да четете дългия ми пост, както и моето да го напиша. Спокойно изтрих го.
Исках да съм полезна, но повече няма да натрапвам непоискани съвети.
Извинявам се за неудобството.

Пожелавам ви леко изкарване на Ковид. Simple Smile

Последна редакция: сб, 21 окт 2023, 12:55 от sineva 1

# 2 320
  • Пловдив
Но като цяло и това не е универсално вярно. Аз с моя прословут дефицит на витамин Д (под нормата на под нормата ) изкарах ковид няколко пъти почти незабележимо. То, ако витамин Д-то беше разковничето, ехее.

И при мен се получи така, веднъж съм карала.

Последна редакция: нд, 22 окт 2023, 09:54 от marzeliva

# 2 321
Аз съм с положителен тест от миналата неделя. Доста тежичко го карах този път. Вече ми е трети ковид. Тръгнах на оправяне в сряда и четвъртък, в петък пак ме задразни гърлото, а тази сутрин пак ме боли глава и бях със запушен нос. След всеки ковид се влачех с подтисната имунна система с месеци. Дайте идеи какво да приемам за възстановяване.

Последна редакция: сб, 21 окт 2023, 13:18 от Bory Ana

# 2 322
Здравейте, някой знае ли може ли да се пие Дексаметазон заедно с Изопринозин?
Защото знам, че дексата подтиска имунитета, а изопринозина го подсилва.
Някой пил ли е и двете по време на Ковид? Или трябва да се спре Изопринозина?

# 2 323
  • пустинята Гоби
Сигурно грешка е моя.
Съжалявам, че ви изгубих времето да четете дългия ми пост, както и моето да го напиша. Спокойно изтрих го.
Исках да съм полезна, но повече няма да натрапвам непоискани съвети.
Извинявам се за неудобството.

Пожелавам ви леко изкарване на Ковид. Simple Smile
А аз ти пожелавам да си държиш повече на мненията, защото тук не се съдим и не се сърдим, всеки дава своя опит и гледна точка.

# 2 324
Аз на мнението си държа, защото това не са някакви си мои "размисли и страсти", а информация, която съм добила прочитайки цял куп материали по въпроса от реномирани бг и чуждестранни медицински сайтове. Но не ми си влиза в безсмислени спорове, когато на медицински факти, някой възразява с "ама при мен не беше така".
Ами да винаги има изключения. Всеки организъм е различен, състоянието му също, както и други обстоятелства около здравословния му статус, за които човек може и да не подозира.

Ако се сърдя на някой то е на себе си, че губя своето и чуждото време да пиша по въпрос, по който всеки е убеден в своята истина.

п.п. Признавам си, че още съм фрустрирана на себе си, че загубих около 20 минути от времето си да дращя по клавиатурата по въпрос, по който колкото преболедували толкова мнения.
Ще си го спестя занапред.

Последна редакция: сб, 21 окт 2023, 14:23 от sineva 1

Общи условия

Активация на акаунт