Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 741
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 2 295
  • пустинята Гоби
Аз кашлях с ковид и двата пъти. Рядко, но дълбоко. Не съм имала проблеми, изкарах го леко, без лекарства.

# 2 296
За болничен не се уведмоява работодателя преди вземането му. Когато лекар прецени, че сте неработоспособна, той издава болничен и го изпраща на работодателя и в НОИ. Това не е опуска и не работодателят дава разрешение.
Много лесно щяхте да си решите проблема, ако бяхте направила официален тест за Ковид в лаборатория.

И аз не разбирам двойния аршин в темата. Вас вкупом всички ви оправдават, докато ако се появи някой и заяви същите неща, го "изяждат с парцалите".
За справка майка ми беше в неврологично отделение пролетта, всички пациенти влизаха с отрицателен тест, тя лично си излезе ит отделението с положителен. На следващата седмица и отказаха прием в рехабилитация, защото беше с положителен тест. И малко като отклонение, след като мина карантината и тя вече беше отрицателна, отново й отказаха прием, защото практиката в отделението била да чакат две седмици след Ковид, за да приемат пациент. Тогава вече аз се намесих и направих скандал и звъннах в ръководството на болницата да попитам коя точно законова разпоредба се прилага в случая, за да отказват прием. Приеха я много бързо. Не беше въпрос за неправилното отношение и ако не беше належащо влизането, нямаше да го направя  но тя умираше от болка вече месец и не можеше да върви, нито да лежи, нито да седи. Та, аман от двойни аршини.
Вече не се чудя кой евентуално я беше заразил в отделението де.

Последна редакция: нд, 15 окт 2023, 09:20 от brumm

# 2 297
mavina1380, съчувствам за здравословните проблеми, но другото няма как да разбера и оправдая.
Ясна ми е ситуацията с голяма част от българските работодатели, но все пак.
Едно че болна заразяваш останалите пациенти и колегите си, второ, че самата ти не си добре и едва ли можеш да си вършиш работата адектватно и на 100%, с което пък затрудняваш още повече колегите си и те също носят много негативи в цялата ситуация.
После защо ковид се превръща в част от стандарните вътрешболнични инфекции. Ми как да е иначе при подобни безумия.

И двата пъти кашлях, първо по-дълбоко, после оставаше само дразнене някъде в гърлото. Първият път продължи около месец, втория малко по-кратко. ЛЛ не ме е пращала на рентген, според нея нямаше нужда. ММ първия път кашляше дълго. Тогава беше на преглед при пулмолог, който прецени, че няма нужда от рентген.
Аз след двата ковида при всяко дразнене на гърлото се обзавеждам с кашлица. В последната година ми се случва три пъти и продължава дълго. Преди това нямах подобни проблеми. Не знам ЕГН ли е, заради ковид ли е, но не е никак приятно.

# 2 298
Не знам теста е - ,аз такова чудо не помня.Ужасна умора,какво ми е?Няма значение дали е ковид или грип,как да се оправя?Сутрин ставам убита,следобед спя,не мога да ходя изморено ми е.

# 2 299
Аз кашлях един месец след Ковид и три месеца постоянна умора.

# 2 300
Нормално е след инфекциозно заболяване организма да е изтощен и да се чувствате изморени, понеже покрай заболяването са се изчерпали запасите на минерали и витамини в организма най-вече Витамини В комплекс, от минералите - магнезий, цинк, селен, желязо и др.

Бирена мая е добър вариант прием за около месец.
Може под формата на таблетки, но по-добър вариант е на люспи. Има ги в аптеките.
Ако ползвате бирена мая е добре да вземете витамин В12 отделно, защото В12 го има само в продукти от животински произход. Има един вариант на бирена мая на BIONIA Engevita обогатена с В12, ако го откриете е добър вариант.

Друг вариант е спирулина на таблетки или на прах. Съдържа витамини В комплекс и нужните минерали, но витамин В12 също липсва по същата причина, затова него трябва да се приема отделно.

Трети вариант, ако бирената мая и спирулината не ви понасят:
Таблетки Витамини В комплекс
Комбинацията на Калций, магнезий и цинк, има я на няколко фирми
Таблетки селен, възможен вариант е Неоксид,който съдържа селен в комбинация с витамини.

Освен хранителните добавки пълноценно хранене богато на плодове, зеленчуци, ядки, семена и червени меса, за да възстанови липсите на организма.

Умората дори без да сте боледували е поради недостиг на някои важни минерали и витамини. Най-често изброените по-горе.
Пролетната умора например е точно поради същата причина - недостиг на минерали и витамини.
След зимата, когато се консумират по-малко зеленчуци, а в миналото и по-малко плодове, има естествен недостиг на минерали и витамини в организма и затова се чувстваме уморени, по-вяли и без тонус.

Последна редакция: нд, 15 окт 2023, 13:46 от sineva 1

# 2 301
  • София
Не се ли уморихте повече от три години едно и също. Никога преди ковид не е било с лека хрема и кашлица да се стои вкъщи, след ковид също няма да бъде. Сега е “след ковид”.
И като е "след ковид", дай да си разменяме бaцили, пък който оцелее. Твоето дете стигнало до АБ, що и моето да не е в кюпа, на друга потребителка ММ да е с лекарства за 300лв, а трети- в болница. Винаги е имало грипове и сме си стояли у нас. Даже и грипни ваканции имаше. Не помня родителите ми да са ме пускали болна на училище. Някой трябва да прекъсне веригата и това обикновено са 2-3ма родители, които си оставят децата вкъщи за седмица, и прекъсват веригата в цялата група (ДГ) или в клас (училище). Ама обикновено са все едни и същи. Другите си пЕрат така през просото.
А пък за такива "работодатели", които обсъждате, глоби, докато се научат.

п.с. с този щам се кашля яко и минава бавно кашлицата.

Questar, ако всичко е наред, бонбони кармолис, за да потувашат позивите.

Последна редакция: пн, 16 окт 2023, 10:27 от missence

# 2 302
От днес влиза електронната система за издаване на рецепти. Системата НЕ работи добре.

Сутринта бях на зъболекар и ми изписаха клиндамицин 600мг и метронидазол 250мг. С остра инфекция, която се разви за 48 часа, съм. Първо, рецептата въобще не излизаше нито по номер, нито по ЕГН. След като аптекарите се обадиха на Информационно обслужване, рецептата се появи, но липсваше метронидазола - виждаше се само клиндамицин. И трето, въобще не можеха да верифицират лекарствата.

Изгубих 30 минути, докато си получа предписаното. Съветвам ви 1) да избягвате аптеки тези дни, ако няма неотложна необходимост (ще е лудница) и 2) ако имате подобни проблеми, помолете ги да се обадят на ИО. Ако и така не стане, ще приемат хартиени рецепти, докато проблемите не бъдат отстранени.

Бъдете здрави всички. Simple Smile

# 2 303
Бързо да се подобриш, Хоуп! Flowers Four Leaf Clover
Ти си по-наясно от мен, но все пак, ако, недай си Боже, имаш проблеми с черния дроб след клиндамицин, да знаеш, че е от него.

# 2 304
Бързо да се подобриш, Хоуп! Flowers Four Leaf Clover
Ти си по-наясно от мен, но все пак, ако, недай си Боже, имаш проблеми с черния дроб след клиндамицин, да знаеш, че е от него.

Благодаря! Клиндамицин ми е стар познат от миналото. Спаси ме от серия хронични синузити преди много години. Понасям го добре и го предпочетох пред Агугментин днес, поради това, че насища слабокръвоснабдени места (като синус/кост/дентин) по-добре. Обсъдихме със зъболекаря и консенсусно решихме да е той в комбинация с метронидазол. Simple Smile

# 2 305
При нас не искат никакви рецепти, казваш какво искаш и ти дават.

# 2 306
При нас не искат никакви рецепти, казваш какво искаш и ти дават.

Предстои да се промени, защото всяка опаковка антибиотик, отпусната на пациент, вече трябва да се верифицира/обвърже със съответна рецепта по номер.

# 2 307
Карантината ми свърши.
Давам отчет и дано е от полза на някой.
Всички домашни, които пиха Авирон изкараха този щам по-леко. Леко в случая значи ден температура, главоболие, малко болки в гърло, малко им е чоглаво и край - 3-4 дни. Схемата бе Авирон, витамин Ц, Цинк карнозин, черен бъз, Осцилококцинум по схема 3-2-1/ден, тозилотрен.
Аз не пих авирон и осцилококц. и имах зверски гърлобол. Ей, такова нещо не помня да съм имала. Възможно е да бе алергична реакция към някое за гърло. С тантумверде и един спрей за нос с хиалорон и нурофен се оправих. Включиха ми някакво като Авирон за вирусни инфекции на 4 ден. А бе кофти ми беше. Предната вълна не усетих как съм го изкарала на крак. Като последица имам проблеми с кръвното. Единия ден щях да пукна с кръвно 110/150.

Също така си мислех, че преди пушех, което явно си е превенция. Така, че моя съвет е правете си гаргара с вода за уста, а не защо и да си пийвате ракия, като се приберете.
Заразих се с храна. Убедена съм в това. Дъщеря ми бе гризнала малко месце, аз го отделих и доядох другото, но явно е било вече заразено.

Ами това е! Съветите ми кратко - вода за уста, като се приберете, дезинфикциращи бонбони като сте навън. Ако сте зле - Авирон и осцилококцинум и стандартите за грип!

Успех! Така или иначе дечурлигите сега са масово болни - и това ще мине!   

# 2 308
  • София
Цитат
Единия ден щях да пукна с кръвно 110/150.
Да, това е една от реакциите на организма. Много се оплакват.

# 2 309
Цитат
Единия ден щях да пукна с кръвно 110/150.
Да, това е една от реакциите на организма. Много се оплакват.

А тези дето се оплакват как са решили проблема?
Кардиолог и лекарства или е отминало?

Общи условия

Активация на акаунт