Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 325 158
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 2 550
  • София
Yellow girl, как си? Simple Smile Прибори ли задната хрема и умората?

За съжаление хремата е доста тежка все още. Сутрин не мога да дишам изобщо, а носът не спира да тече. Пия Синулан форте, дано подейства.
За жалост умората е ужасна. Аз тръгнах на работа и едва се прибирам, направо лазя. Вчера вечерта,като легнах и мускулите на цялото тяло така ме боляха, като при настинка обикновено се получава. С няколко доктори говорих по работа и зачекваме темата за Ковид. Всички казват, че поне една седмица трябва почивка и после много витамини. Приемам всяко съвети за възстановяване

# 2 551
Yellow_girl ,просто в този момент на организма ти му трябва активна почивка.
Имало е моменти в които съм имала чувството ,че няма да издържа на работа. В къщи като съм се прибрала спях всеки следобед. А аз през деня не спя.

# 2 552
Това е грешка. Недоспиването срива имунната система. Спете повече.

# 2 553
  • Burgas, Bulgaria
Мисля, че и мен ме почва . Гърлото ме дере и откачам от нещо в очите ,челото и този район , откачам ви казвам . Пих Ана@гин , пих Пара@етамол   , еееейййй  нещо там се гнезди и не се отказва 😖
Детето продължава с ниската температура, сополите и ларингитното кашляне ,няма влошаване .

# 2 554
  • София
Най-добре утре тест. Мен главата и очите адски ме боляха

# 2 555
мадам тиква
взимай веднага някакъв спрей за гърлото - например ангал - да убие гадините да не отива надолу инфекцията. вземи си авирон рапид, зинсед, препоръчва се ацетизал, а не парацетамол, бромхексин.
но най-добре тест и личния лекар.

тук има протоколи за домашно лечение
 https://covid19plasma.eu/

# 2 556
Гранофурин препоръчвам за гърло.

# 2 557
Минавам да напомня защо е важно тестването. Обичаен ден днес. Прибирам се - започва упорита водниста хрема без никакви други симптоми до момента. Тест - грип Б, светна преди още да се оцвети контролната линия. Реакция - Тамифлу. Надявам се с хремата да приключи, предвид колко рано го установих.

Идеята ми е, че извън да задоволяват любопитството ни що се касае до “ковид ли е или не е”, тестовете са и средство за ранна, навременна реакция, ако е нещо друго.

ПС: Явно вече има и грип у нас. Бързо оздравяване на всички в темата.

# 2 558
А това Тамифлу кой ти го предписа и кога успя още веднагически, щото аз никога не съм чула познат да го е пил, нито го дават в аптеките. Само във форума и в София съм го чувала, че съществува.
Да не говорим, че тест за грип в провинцията отново е бяла лястовица или по-скоро "грип е" и се лекува стандартно симптоматично.

# 2 559
Тамифлу се продава без рецепта в аптеките и се води противогрипно лекарствено средство. Прахче е и се разтваря в топла вода Ще проверя дали в момента имаме в къщи и ще го снимам за онагледяване.
Тестването за грип се прави по същия начин като за ковид. Има комбинирани тестове за ковид и грип А и В. Касетата е с две отчитащи прозорчета. От едната страна отчита ковид, а от другата грип като има позиция за А и В вариант. Ще проверя имам ли случайно останала снимка на теста, която направих мин. год. за да я пратя на ЛЛ.
Ако намеря снимки на теста и снимам тамифлу ще допълня този пост.

# 2 560
Знам за комбинираните тестове. Тях ги има от ковида, да речем. Ползвала съм вкъщи. Но за грип все още не са никак популярни да се правят. Тамифлу е с рецепта във всички аптеки онлайн които проверих и е на таблетки. Питала съм няколко пъти във физически, пак искат рецепта.

# 2 561
Сигурно вече е така както казвате. Ние не сме ползвали тамифлу. ММ купува тайлол хот, но татко си купуваше тамифлу когато се разболяваше докато беше жив и не ходеше на лекар. След като почина взех остатъците от дом. му аптека, но явно сред тях не е имало останало тамифлу.
Какво ви притеснява в комбинираните тестове?

# 2 562
А това Тамифлу кой ти го предписа и кога успя още веднагически, щото аз никога не съм чула познат да го е пил, нито го дават в аптеките. Само във форума и в София съм го чувала, че съществува.
Да не говорим, че тест за грип в провинцията отново е бяла лястовица или по-скоро "грип е" и се лекува стандартно симптоматично.

У нас винаги има една опаковка Тамифлу. Като някой писне, че е болен с грип (потвърдено с тест) - давам я и после си я възстановявам. Последно я занесох на родителите ми, миналата година. После купих пак. Има кой да ми го изпише/отпусне, като знае, че няма да се ползва, освен ако няма доказана инфлуенца с тест.

А защо го държа налично? Защото при грип е важно да се реагира максимално рано. Тамифлу действа най-добре при начало на лечението в рамките на 48 часа от първи симптом. Предвид че установих грип Б в петък в 22 часа, ако чаках до понеделник за рецепта, то щеше да се обезсмисли приемът му.

Тамифлу има на таблетки, а и на сироп за деца. Противовирусно лекарствено средство е - няма нищо с НСПВ или парацетамол базираните симптоматични препарати като Терафлу, Фервекс, Нурофен Стопколд, Грипекс и т.н. Тамифлу парира репликацията на вируса. Относно тестовете - ползвам комбинирани откакто ги има. Не ми се е случвало да няма в аптеката. Тамифлу също винаги има в кварталните аптеки около мен.

# 2 563
Тамифлу не са прахчета като Тайлол хот, Фервекс, Колдрекс и от сорта. Не знам кога е било това преди, ама си искат рецепта навсякъде. От преди Ковид съм се опитвала да купя, но най-вече няма в аптеките, ако има - само с рецепта.
Тестовете не ме притесняват изобщо. Казвам, че не се ползват официално. Аз какво си правя вкъщи, няма как да накара лекаря да изпише нещо. А целенасочено тестване в лаборатория за грип пак казвам - само във форума и по ТВ за София съм чувала,че съществува 🙄

**Писали сме едновременно, ама само потвърждаваш "има кой да ми изпише".. масово е Тайлол хот и затова и го бъркат, като гледам с което ...

# 2 564
Комбинирани тестове има от много време в аптеките. Не вярвам да няма в провинцията.
Хоуп, ти нали си с противогрипна ваксина? Да минава леко! Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт