Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 325 155
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 450
Елпис, хайде ако обичаш да си спестиш иронията и в тази тема. Отговарям на въпрос, споделяйки личен опит, без да поставям категорични диагнози във форум, отчитайки факта, че се намираме в сложна епидемиологична обстановка с доста циркулиращи вируси.

Пазещите се все пак живеем в едно общество с мнозинство, каращо в насрещното, така че не е учудваща ситуацията.

# 451
  • Пловдив
Пазещите се отнесоха най-много подигравки. Нищо, че те най-много помогнаха за ограничаване на разпространението и да не станат вълните още по-големи.

Последна редакция: нд, 08 яну 2023, 12:22 от marzeliva

# 452
На мен ми е 10-ти ден и не минава кашлицата. От нищо не се влияе, утре ще търся пулмолог. Еднохо ми ухо още заглъхва на моменти. Други симптоми нямам вече, но кашлицата е ужасяваща. На детето му е 11-ти ден и то не спира, а от петък е с хрипове, на антибиотик и инхалации.

# 453
А знаете ли как сте се заразили - наблюдавали ли сте хората, с които сте общували дали са кихали, или кашляли във ваше присъствие?
Чудя се дали при обикновен разговор, в който няма кихане и кашляне е възможно заразяване? Предполагам зависи и от времето на контакт.

# 454
Ами на нова година бяхме в един бар. 4 човека, които нямахме никакви симптоми. Аз и ММ се разболяхме на 3.01, другите двама нищо.
На 31.12 през деня пък се видяхме на открито в парка с приятелско семейство, което наскоро беше боледувало от нещо си. Жената беше с остатъчна кашлица. Бяхме на разстояние от повече от метър и на открито
 Същия ден бях и в мола Grinning Човек няма как да е сигурен от къде го е хванал.

# 455
  • Бургас
Ех, тези остатъчни кашлици.
Сина ми като ходеше на детска градина всички кашлящи деца бяха или с "алергична", или с "остатъчна" кашлица.

# 456
Абсурдно е да знаеш от кого и къде си се заразил. Да не забравяме,че човек може да носи вирус в себе си,безсимптоматично и отново да Ви зарази. 🙂 А и мисля,че трудно би могъл да се опазиш. Аз например имам детенце на 1г7м,което има нужда от ежедневно излизане навън,макар и за 20-30мин. Не може само вкъщи да си стоим,не може да не идем да си пазарим в големите хипермаркети,не може да стоим голи и боси,за да се пазим,нали..?! 😋

# 457
  • София
А знаете ли как сте се заразили - наблюдавали ли сте хората, с които сте общували дали са кихали, или кашляли във ваше присъствие?
Чудя се дали при обикновен разговор, в който няма кихане и кашляне е възможно заразяване? Предполагам зависи и от времето на контакт.
Не е задължително да са кихали / кашляли близо до вас за да ви заразят. Ако помещението не е проветрено и заразоносителите са стояли достатъчно дълго - като нищо ще се заразите. Аз за себе си си представям заразата като цигарен дим - където има шанс да е “запушено” слагам маска.
Ето тази статия от много добре описва механизма, нищо че е писана преди почти 3 години: https://elpais.com/especiales/coronavirus-covid-19/a-room-a-bar- … -through-the-air/

# 458
Ето тази статия от много добре описва механизма, нищо че е писана преди почти 3 години: https://elpais.com/especiales/coronavirus-covid-19/a-room-a-bar- … -through-the-air/

Много е добра тази статия! Hands Ok Hand Подсети ме за "асансьора" в Китай. Чудехме се тогава как е станало заразяването... Ако някой е говорил по телефона викайки или смеейки се в асансьора е напълнил целия асансьор с корона. Викане или пеене или смеене в затворени пространства е най-заразното средство.

# 459
От март 2020 не ползвам асансьор на обществени места, а в блока само нагоре и ако няма други хора.

# 460
Брей, да не повярва човек. Ще излезе накрая, че доста неща си ограничил, а нас ни мяташ по върбите. Sunglasses
Аз ползвам асансьор. Старая се да не пътувам с други хора. Не винаги може.

# 461
Има ли Ковид сега, протичащ с остро разстройство?

# 462
Аз не ползвам асансьор, но научих близките ми винаги да слагат маска, когато ползват асансьор.

# 463
Първите 2 боледувания заразяванията ми бяха от голямото и от мъжа ми.
Третият път според мен хванах от бар , където бяхме с колегите преди Коледа  (аз съм хоум офис и нямам кой знае какви контакти). Интересното е, че от 10 човека само аз се заразих. След като вдигнах Т веднага сложих маска у дома, но не знаех , че е ковид -разбрах след това. Никой от семейството ми не се зарази . Правихме няколко пъти тестове всички.

# 464
Американският вариант е с чревни пролеми (разстройство).

Общи условия

Активация на акаунт