Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 782
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 165
  • При семейството си
На мен пък ми е интересно как все едни и същи потребители все и само имат около себе си болни от Ковид, пък други, които живеят на същата географска ширина и при същата реалност имат други, включително от семейството си, които боледуват И от неща, познати ни преди Пандемията.

# 166
Темата все пак е за болни от ковид, едва ли някой иска да чете за всеки мой сопол или хрема между ковидите.

# 167
За тези, които не се интересуват от вируса, че бил настинка - австралийски круизен кораб с 800 заразени (20% от всички на борда за 12 дни плаване) акустирал в Сидни. Явно някой "настинал", качил се на кораба, е бил достатъчен да натръшка останалите.
https://fakti.bg/amp/world/729795-kruizen-korab-s-800-zarazeni-s … ostira-krai-sidni

# 168
Каква е връзката межу лекото протичане и работата в някакъв колектив?
Сравнително лекото ми заболяване след три ваксини ми позволи да работа от къщи, да.

# 169
Моми4ета, нормално ли е да има подут лимфен възел под ми6ницата 9 месеца след прекаран средно тежък ковид, миналата седмица правих ехография на мле4ни жлези и се видя лимфен възел в едната подни6ница 20/6мм с нормална ехоструктура, докторката каза 4е вси4ко ев наред и се 4удех дали е от ковида
А случайно да сте си слагала ваксина за ковид на тази ръка?
Хайде стига де. Аз съм имала подути възли под мишницата доста преди да се появи ковид. Че и 3-4 на веднъж на гушата, дето ми бяха изкарали ангелите. Свързвам ги с настинки разни.
Не съм имала проблеми с тях, сами си изчезнаха.
Но от притеснение тогава бях поизчела това-онова, и ако са повече от един и не изчезват за няколко дена е хубаво да се направи една консултация с лекар.

# 170
За тези, които не се интересуват от вируса, че бил настинка - австралийски круизен кораб с 800 заразени (20% от всички на борда за 12 дни плаване) акустирал в Сидни. Явно някой "настинал", качил се на кораба, е бил достатъчен да натръшка останалите.
https://fakti.bg/amp/world/729795-kruizen-korab-s-800-zarazeni-s … ostira-krai-sidni
Ако не бяха тествали, щяха да са си настинали. Ама онези нали много борят вируса. Сега ще висят по каютите и ще станат пишман, че круизът минава през Австралия.

# 171
  • Пловдив

Ако не бяха тествали, щяха да са си настинали. Ама онези нали много борят вируса. Сега ще висят по каютите и ще станат пишман, че круизът минава през Австралия.

Пишман щеше да станеш ти. Явно щеше да предпочетеш да бъдеш потенциален преносител, за да отървеш висенето в каютата.

Последна редакция: нд, 13 ное 2022, 13:59 от marzeliva

# 172
Преносител на какво? Чума, ебола или настинката, която повечето (дори и в Австралия😀) прекараха по два пъти и вече чак ни е омръзнала. Ама не, властите ще се правят на загрижени за избирателите, като тестват някакви нещастни бабички по круизите, докато си купонясват по резиденциите и, вярвай ми, хич не им пука за ковида.

# 173
Аз стигам до заключението, че има ли цяло семейство със симптоми - на всеки член по 3 теста на нечетно число ден. Ако от 9-12 теста нито един не светне, значи не е ковид, но ако един светне, значи цялото семейство е с ковид. Защо ми е  важно да отчета, че е ковид? За да ни карантинират. 7 допълнителни полагаеми дни за боледуване са и 7 дни в които не сеем вируса на работа. Иначе съм пушка, да ходя без температура и с кашлица на работа.

# 174
Понеже вчера се говореше за морал, явно моралът на мнозина не им пречи да са преносители и нямат проблеми с това. Интересно ми е дали все така няма да има проблем, ако се тръшнат с ковид/грип/друг вирус с температура, болки в мускулите, кашлица, главоболие, играещо кръвно, загуба на слух, загуба на обоняние/вкус?

# 175
... и ако са уцелили баш шестицата от тотото, натръшкат и цялата си фамилия, а някой от по-възрастните и болните... знаете.

# 176
Знаем, близо три години ни го втълпяват.

# 177
Докато на някои ви го втълпяват, други го преживяха и продължават да го преживяват.
Знам, сега ще кажете, че вече няма тежко боледуващи и ще се учудите как пък само ние познаваме такива; ще ни напомните, че сте карали друг вирус много по-тежко, отколкото ковид; няма да пропуснете и факта, че около вас няма нито един болен. Блазе ви, честно.

# 178
  • При семейството си
Понеже вчера се говореше за морал, явно моралът на мнозина не им пречи да са преносители и нямат проблеми с това. Интересно ми е дали все така няма да има проблем, ако се тръшнат с ковид/грип/друг вирус с температура, болки в мускулите, кашлица, главоболие, играещо кръвно, загуба на слух, загуба на обоняние/вкус?
Аз някак си не вярвам от круизния кораб 15-20%, които предишните дни са яли, пили и купонясвали, да са всички с температура, болки в мускулите, кашлица, кръвно, всичките екстри. Поне половината, че и много повече са без нито един симптом. Австралия са малко като Китай. Все някой и на тях нещо им привнася.

# 179
Честно казано, Австралия и Китай изобщо не ме интересуват. Круизите също. Но ми е неприятно разни хора да ми обяснят как ковид не е проблем и само шепа хора в бг мама се втелясват, докато в същия момент аз и близките ми сме с ковид и някои от нас нямат късмета да го карат без никакви симптоми, на крак, в офиса или цеха, а други си влачат последиците и след оздравяване от вируса, който го няма и никой не се интересува от него.

Общи условия

Активация на акаунт