Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 712
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 570
Аз съм много доволна от противогрипната ваксина. Нито грип, нито въобще някакви вируси ме хващат. Даже и лекото изкарване на КОВИД, преди да се ваксинирам за КОВИД, го отдавам на противогрипната. Слагам си всяка година, вече 20+. Като чета и като гледам около мен как са вечно болни доста хора, при мен никога не е имало такова нещо.

# 571
Въпрос към хората, загубили обоняние и вкус, след колко време нещата се нормализираха. Знам, че е доста индивидуално, ама ми се иска малко надежда. Дори и ушите ми са заглъхнали и гласът ми не се е върнал изцяло и съвсем съм като в колба. И пак важното е, че страшната част мина...винаги може да е по-лошо.

# 572
  • Пловдив
Първият път за около 4-5 дни.
Сега се възстановявам след 4 път Ковид, обонянието за няколко часа, вкуса за ден и половина.
Но специално обонянието не ми се възстановява на 100% все още. Слабите миризми едва ги усещам, силните-значително по-слабо.
А преди Ковид имах много силно обоняние. Не знам дали ще се възстанови напълно.

# 573
5-6 дни нямах обоняние. Възстанови се на 100%, но постепенно. Първо усещах само някои по-силни миризми, след няколко дни вече всички.

# 574
  • Germany
4-5 дни нямах вкус и обоняние аз. Възстановиха ми се напълно.

# 575
Около 2-3 дни нямах никакво обоняние, като още не се е възстановило на 100 %, но определено с всеки следващ ден е по-добре, че много се бях притеснила 😞

# 576
Благодаря ви. Сега забелязвам и че се задъхвам повече при физически усилия, а уж кашлицата не беше кой знае какво...ама че гаден вирус.

# 577
Какъв е вариантът е ясно от периода, когато е се е случило.
Как е ясно, като не е изследван?
Да, 90% е Омикрин например. И аз като боледувах в края на януари миналата година мислих, че е Омикрон, заради периода. Но как да знам? Нямах никакво дразнене или болки в гърлото, нямах хрема или кашлица, а силна отпадналост, треска и температура до 38, заради която не можех нищо да правя..  Нямах и обоняние. Държа ме 10 дни и на два антибиотика.
Октомври ( пак ли е бил Омикрон?) имах болки в гърлото един ден, темп. , но минах с един антибиотик.

# 578
  • София
Ох, DeVa® противогрипната инфлувак от ноември ме защити 100% от грпа, който донесе синчето. Но не мога да преценя този ковид защо така? Като симптоми и като време би следвало да е омикрон, ама декември месец се ваксинирах срещу b.a 4/5 и не мога с ръка на сърцето да кажа, че боледуването ми беше съвсем леко. Надявах се поне да е бил новия вид, но той не се свързва със загуба на обоняние май.

Днес съм добре, но цял ден ми се спи. Спала съм непробудно 13 часа през нощта. Не можах да повярвам, като се събудих, че е 11:30. Пих кафе и пак дремуцам цял ден пред компа. Явно имам да си отспивам. По лигавиците на носа и гърлото усещам един фин слой от секрети та не виждам как ще помириша нещо докато го има това.

# 579
Ами спи. Това е добре. Лошо е, ако не можеш да спиш.
И аз така го проспах Ковид-а, 2020.

# 580
ама декември месец се ваксинирах срещу b.a 4/5 и не мога с ръка на сърцето да кажа, че боледуването ми беше съвсем леко.

ти къде си сложи ваксината и абсолютно ли си сигурна, че е била срещу BA.4/5? не че не се случват заразявания и в едномесечен срок след ваксината, но имам предвид друго - синът ми се ваксинира преди 20 дни в един медицински център, и въпреки че изрично им е казал и им е дал листчето, на което бях записала ваксината да е за BA.4/5, после в здравното му досие видях номера на партидата на ваксината, и отговаряше на тази за BA.1, явно такава са имали (не знам поради каква причина), и като не им поискаш и шишенцето да видиш - слагат и си мислиш, че всичко е точно

яко се ядосах, но така или иначе нищо не можеше да се направи вече; пак по-добре от нищо, но определено предпочитах да е срещу по-актуалния вариант

пак там си сложи едновременно и противогрипната ваксина на другата ръка, нямаше никакви странични реакции и от двете, така че си е валидна опция без нужда за чакане от някакво време между двете (това за някакъв бъдещ сезон)

# 581
Да ви питам-дали е ковид?

Ако изобщо има нещо е много бледо,а нямам очила в момента..

# 582
Не. Чертичката показва, че тестът е валиден.
Трябва да са поне две, за да е позитивен.

# 583
# 584
  • Пловдив
Има много бледа чертичка за ковид.

Общи условия

Активация на акаунт