Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 642
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 645
Какво значи няма мускул?

# 646
  • София
Атрофирал е…

# 647
  • При семейството си
Със съдов хирург имате ли консултация?
Не е тяхна работа “да се сещат”. Има си лекари, специалисти, които да насочат.
Аз имам някакъв спомен, че някой, преболедувал от Ковид, се оплакваше в тази тема от подобни болки, май точно в ръката.

# 648
Мери Ан, ако вярно изписвам името, ама мисля болката почваше от плешката. Или друг случай, за който не се сещам.
Обаче в случая е минало много време, то ако е било такова, е калцирало. На една комшийка така и била чисто синя плешката. А това, което й беше по ръката, го оперираха. няколко месеца след Ковид, при комшийката.

# 649

Което подсказва за лошо кръвоснабдяване.
ЯМР коя зона обхваща?

# 650
Е, ако не се използва ръката, заради болката, пак ще атрофират мускулите.
Просто е минало много време. 8 месеца са все пак.

# 651
  • София
Болката се появи 3-4 месеца след третата доза. Да, вероятно е атрофирал мускула от липсата на достатъчно движение. ЯМР е на ляво рамо, на шията - само рентген. И, да, не е нормално аз да се сещам при кого да отидем. Някои казват “3000 лева операция и ще те оправим”. Другите - няма причина за операция, не виждаме проблем с ставата. Невролозите - ходете на ортопед, ортопедите - неврологично е, май… Осем месеца ходене по мъките и нетърпима болка. Огромни количества болкоуспокояващи и нищо! Покрай тази болка открихме и злокачествен процес в белия дроб. Но то е вдясно, а по предварителни данни от петскенера - не е метастаза. Чакам и официалното становище. Туморът е вдясно, рамото е ляео (не е тумор на Панкост). Но покрай тези 2 случая с парализа се замислих дали не е от ваксините - трите в ляво рамо. И понеже прочетох по-назад за подобни (не като мащаб) оплаквания, реших да попитам и тук.

# 652
Сега се върнах и прочетох, че сте били на невролог и ортопед. Ами неврохирург? Да не е някоя дискова херния на врата? На майка беше чак почнала да съхне ръката, както се изрази лекаря.

# 653
  • София
А имаше ли болки? Препоръчайте неврохирург (в София). Трябва да започваме битка с тумора, а той е смазан от тази болка… Онколозите и те нищо не казват, само разсъждават, но не могат да си обяснят това чудо! Ако беше метастаза - ясно. Но не е (дано!).

# 654
Това беше преди повече от 20г, по спомен казва, че не си е усещала ръката, като счупена е била и не е можела да я движи. Тази й херния е оперирана в Пловдив, на кръста е в София, в Иван Рилски, проф. Каракостов, ама го избирах, че е за кръст. Мисля Минкин е там за врат. иначе Габровски, Герганов в Пирогов.
На сестра ми хернията на врата тръгва болката от рамото и по цялата ръка, цялата плешка схваната.

Последна редакция: ср, 01 фев 2023, 21:04 от stasha_s

# 655
3 месеца след ваксина наистина е много странно да е от ваксината.
Да, за съжаление сами си търсите и сещате къде да отидете, д-р Хаус не съществува.

# 656
А имаше ли болки? Препоръчайте неврохирург (в София). Трябва да започваме битка с тумора, а той е смазан от тази болка… Онколозите и те нищо не казват, само разсъждават, но не могат да си обяснят това чудо! Ако беше метастаза - ясно. Но не е (дано!).
Здравейте,
Не мога да препоръчам, но съм водила майка си при този лекар и добри мнения съм чувала за него. Понеже търсите от София неврохирург просто споделям. Отделно, ако може и прецени ще може да го приеме за лечение и оттам да видят и другият сериозен проблем на баща ви. Много е трудно, ама много с болни родители и да се чудиш как да им помогнеш и да се бориш с...
вижте в Гугъл също има някакви консултации онлайн, но ви препоръчвам във ВМА да отидете и да го прегледа. Към майка беше много отзивчив, човечен, дано ви помогне

Скрит текст:
д-р Пане Панов
Началник на на І отделение на Клиниката по функционална диагностика на нервната система във ВМА.

Д-р Попов извършва прегледи в ДКЦ на ВМА всеки понеделник и четвъртък от 16.00 часа в кабинет 131.
също и тук за онлайн (аз не съм ползвала такава опция, но..)
https://www.credoweb.bg/profile/50523/d-r-pane-popov/about?expandedInfo=true

# 657
Здравейте. Прочетох част от темата, но обемът й твърде голям, затова направо ще питам - може ли болки в ръката (невралгични) да са вследствие на ваксината? Баща ми от 8 месеца е с ужасяващи болки в рамото и надолу по ръката. Обиколихме доста ортопеди и невролози - не могат да си обяснят причината. Правен е ямр, снимки - нищо… Мина няколко курса на лечение с инжекции кортикостероиди- нищо! Пие от месеци НПВС, трамадоли, паратрамоли и пр. - само за часове намаляват болката. В чудо сме! И трите ваксини са в това рамо… Има ли други в такава ситуация и как се справяте?
     Моя съпруг  получи  болка в ръката след ваксината  и оттогава вече година и 2 месеца не минава ,маже с  крем с пчелна отрова ,редува с Лиотон1000  гел  -от тях временно облекчение има.
Същата съм и аз! Вече 1 година болка във ваксинираната ръка!...

# 658
  • Другата България
Мери Ан, ако вярно изписвам името, ама мисля болката почваше от плешката. Или друг случай, за който не се сещам.
Обаче в случая е минало много време, то ако е било такова, е калцирало. На една комшийка така и била чисто синя плешката. А това, което й беше по ръката, го оперираха. няколко месеца след Ковид, при комшийката.
Не.
Никога не съм писала за плешка, поне аз.
Моето си беше тромбоза на дълбока вена на ръката, синдром на Пейджет фон Шрьотер, доказано и лекувано, и ме болеше ръката точно по протежението на вената от под мишницата до китката. И то след ковид, не след ваксина.
По казуса на потребителката не бих се наела да давам идеи и предложения, но при самото споменаване на злокачествен процес поне аз, ако беше за мой близък, бих тръгнала оттам. След това бих направила ЯМР на шийни прешлени.
Успех!

# 659
Мери Ан, извинявам се, грешно съм запомнила къде е била болката. Явно бъркам с комшийката, която имаше и по протежение на ръката, но и за плешката, казваше, че също е имала, Та й е посиняло там. Ама след Ковид и при нея, не след ваксина.

Общи условия

Активация на акаунт