Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 325 241
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 1 920
Здравейте, има/л ли някой тромбоцити и еритроцити на долна граница седмица след първи симптоми?

# 1 921
Здравейте …
Разболях се от Ковид за първи път ..
Търся съвет ..Имам само температура -основен симптом . Висока . Съсипва ме . Понякога дори не мога да я сваля . Ако я сваля , се чувствам Добрв само докато трае действието на антипиретика . Комбинация 1000мг парацетамол плюс Нурофен , защото болките в тялото са ужасни ..Започнах от 38,5 , сега се върти вече 4-ти ден между 37.4-38 . Кашлям по веднъж на ден , влажно . Болките в мускулите и температурата ме убиват, просто не издържам повече …Колко време е било при вас ако изобщо при някой е протичало така и с какво повлиявахте температурата и мускулните болки . Иначе когато я сваля, все едно не съм боледувала …Но вече се изтощих ..И с толкова лекарства товаря дроба . Дайте съвет какво да правя . Казаха ми без АБ .

# 1 922
  • Terra incognita
Аз бих си пуснала една црп, за да се види дали работата е за АБ или не.

# 1 923
Бъмълби, за такива болки в мускулите взимах охи. Иначе не знам как щях да ги преживея. Нещо обезболяващи вземи. Ако нямаш охи, аулин или подобни.

# 1 924
Аз съм алергична към аналгин , така че мога кетонал , ибупрофен и парацетамол . Последните две ги редувам или комбинирам . Сега ще опитам с кетонал …

# 1 925
Здравейте на всички!
Да кажа и аз как изкарах Ковид.
Изкарах Ковид ноември/декември 2020 г. изключително тежко.
С температура до 39 градуса ,ужасно главоболие ,сърцебиене ,намалено зрение ,жестока кашлица.
Отпадналост ,задух , пневмония и сигурно пропускам още много неща.
Пълни екстри отвсякъде.
Тогава работех в Ковид отделение.
Един месец си бях в къщи ,възстановителният ми период беше много ,много дълъг ,но оцелях.
Изпих 3 антибиотика и по една шепа лекарства сутрин ,обяд и вечер.
Още пазя списъка с лекарствата ,които съм пила.
Имам 3 ваксини на Файзер.
Това е единственият път ,който изкарах Ковид.
Но при най-леката настинка или прихванат вирус ,изпадам в паника.
В момента съм с някакъв вирус и честно казано се страхувам.
Единственото нещо ,което ми дадоха да приемам е Стаматин.
Искрено се надявам утре да ми "светне". Защото ако до 2 дни не се оправя ,единственият вариант е антибиотик.
Преди да изкарам Ковид не боледувах често ,дори не бях пила антибиотици 5 години. Но откакто изкарах Ковид съм станала много кекава и пия непрекъснато някакви имуностимуланти.
От Ковид ме лекуваха лекарите с които работех тогава и те ми правеха лечението ,както и упражненията за дихателна гимнастика.
Благодарение на тях се лекувах в къщи под 24 часово наблюдение,независимо от натовареността ,която имаха и съм им изключително благодарна ,защото благодарение на тях оцелях.
Работех в отделение по Реанимация.
Когато излязоха ваксините ,докторите питаха пациентите дали са ваксинирани.
Тези ,които бяха ваксинирани се прибираха в къщи ,независимо ,че имаше и от тях в по-тежко състояние.
Тогава реших ,че в момента в който ми паднат антителата ,ще се ваксинирам и съм доволна от взетото решение.
В къщи всички сме с поставени 3 ваксини.
Сега повечето карат Ковид леко ,но зависи от организма.
Аз съм от "късметлийките" и като се разболея е качествено.

# 1 926
Минавам да споделя, че установих още един трайно останал проблем след ковид. За пръв път се случи преди 2г. - 3-4 месеца сле основното излекуване от тежък ковид. Тогава качвайки се с кола във височина малко над Драгалевци в зоната на смесената гора ми стана много лошо-сериозен недостиг на въздух, напрежение, пулсиране и тежест в главата и сърдечната област. Тогава споделих с ЛЛ като се върнахме, но не ме прати никъде защото прие че е временен проблем може би с вестибуларния апарат. Преди седмица ходихме до София на медицински туризъм и отново опитахме малко да се качим сред природата на Витоша. Отново в зоната на смесената гора ми стана по същия начин лошо. А преди ковид не бях така. Преди да настъпят определени обстоятелства ходехме всяка година за по 5-6 дно или на Боровец, или в Пампорово като допълнително сме се изкачвали и по-високо в планините с лифт, кола или пеша без да имам никакви здравословни проблеми. Не знам има ли смисъл да коментирам това с ЛЛ, но моля ако някой друг е отчел такъв проблем след ковид да сподели в т. ч. и дали се е консултирал с лекар, какво са установили и помогнали ли са да се преодолее.
Не съм много наясно и се извинявам ако въпросът ми е глупав, но ако се наложи да пътувам със самолет този проблем с изкачването над морското равнище ще се прояви ли и в самолета?

# 1 927
Рори ,не знам дали си посетила Кардиолог след изкарания Ковид.
Много от нашият екип после бяха със кардиологични проблеми.
Когато се върнах на работа ,месец след това и аз посетих Кардиолог.
Бях с жестоко сърцебиене и се наложи да пия по схема магнезий.
Слава Богу отървах се от усложненията на сърцето ,защото ми бяха направили пълно покритие с Антистенокардин 3х 2 + Ацетизал Кардио х 1 вечер + моите Предуктал МР 2х1.
Но нашите лекари съветваха задължително след 1-2 месеца от изкарването на Ковид да се посети Кардиолог.
Правила ли си кардиограма?
Имала ли си болка в гърдите централно и болка в гърба?
Или усещане за стягане в гърдите?

# 1 928
Не съм много наясно и се извинявам ако въпросът ми е глупав, но ако се наложи да пътувам със самолет този проблем с изкачването над морското равнище ще се прояви ли и в самолета?
Няма да имате проблеми защото в самолета се поддържа налягането такова, каквото е на земната повърхност.

# 1 929
Рори, мерите ли сатурация? Очевидно реагирате при разреждане на атмосферата с кислород. Знам, че за спортистите го препоръчват - въпреки кислородния глад, при тренировки на висока надморска височина, организмът реагира с активиране на усвояването на кислород и след това са имат по-високи резултати. Говорете със специалист - сп. мен белодробен лекар.

# 1 930
През март се озовах по спешност в болница слеф срив в хемоглобина и при приемането ми направиха кардиограма и казаха, че сърцето е добре.
Тогава след ковид два месеца след началото и след лечение на двустранна пневмония бях при пулмолог и каза, че има фиброза, но е малко в сравнение с други хора и дробовете ще се оправят. След това не съм ходила при пулмолог. След втория ковид преди година ми остана болка в област близка до сърцето, но до момента не е установена причина за нея.

# 1 931
Тогава качвайки се с кола във височина малко над Драгалевци в зоната на смесената гора ми стана много лошо-сериозен недостиг на въздух, напрежение, пулсиране и тежест в главата и сърдечната област.
Преди време имах същия проблем далеч преди Ковид. Първо реших, че имам типичната за жените анемия вследствие на менструацията, което не беше далеч от истината и пих железни препарати имаше колеблив ефект, едва след като си изследвах витамин В12 и започнах да го вземам нещата се нормализираха. Но ефект от препаратите с Метилкобаламин (В12)  има само, ако са такива които се слагат под езика иначе си хвърляте парите на вятъра почти нищо не са усвоява от лигавицата на стомаха и червата.
А бирена мая на люспи обогатена с В12 е добра и евтина опция за профилактика и ежедневна употреба без опасност от предозиране, ако не ви се прави тест за В12.

# 1 932
Преди около 2-3 седмици тествах В12, защото желязото ми влезе в норма, а хемоглобина който беше стигнал близо до долната граница пак тръгна надолу и В12 беше 200+ при долна граница 100+. За лекарите щом е в референтните граници е добре и не го изписват. Освен да си го назнача сама.
Бирена мая не мога да ползвам, защото покрай ковид вероятно заради трите антибиотика и кортикостероида се сдобих с 25 кг. отгоре, които не се влиаят и от пълен глад, а бирената мая ще увеличи този проблем.

Благодаря на всички за отговорите!

# 1 933
Вит. В12 има  нужда от покачване.

# 1 934
Преди около 2-3 седмици тествах В12, защото желязото ми влезе в норма, а хемоглобина който беше стигнал близо до долната граница пак тръгна надолу и В12 беше 200+ при долна граница 100+. За лекарите щом е в референтните граници е добре и не го изписват. Освен да си го назнача сама.
Бирена мая не мога да ползвам, защото покрай ковид вероятно заради трите антибиотика и кортикостероида се сдобих с 25 кг. отгоре, които не се влиаят и от пълен глад, а бирената мая ще увеличи този проблем.

Благодаря на всички за отговорите!
Преди стойности до и под 200 са се считали за дефицит. В Щатите все още стандарта е такъв.
Стойност 200 на В12 ти е ниско, да влиза в референтните стойности, но те са и за хора на над 80 години, предполагам че си млада жена и тези стойности са си направо в долната граница.  Да няма да ти изпишат В12 на инжекции, но може да си ползваш тия под езика. Моята стойност беше около 250 и ме посъветваха да приемам В12. След няколко месеца това задъхване, сърцебиене и задух изчезнаха. Не съм лекар, но като чета симптомите ти и при стойност 200 на В12 за мен е точно от недостиг на този витамин, при мен беше същото.
За отслабването един съвет, нещо което при мен работи безотказно и не налага зверски глад. Спри готварската сол, ама под всяка форма за месец при същото хранене, което си имала между 8-10 килограма се свалят. Това означава, че дори в ястията не се слага сол, а се овкусява с лимон или ябълков оцет, свиква се. Хляб и всякакви пакетирани храни, в които има добавена сол също са забранени. Естествено захар и брашно са силно силно ограничени. За глад към сладкиши знам, че е от недостиг на хром, при жените е по-често срещан.

Общи условия

Активация на акаунт